fusekČlenPřidáno
před 14 letMam takový menší problém potřebuji zmenšit napětí z 12V na 6V-500mA
jestli jste to někdo řešil tak poraďte Děkuji.:x
Kapitank1400ČlenPřidáno
před 14 letAhoj, o co konkrétně jde ? Co potřebuješ těmi 6V napájet ? Případně dej na sebe telefon, zavolám Ti.
Slávek :)
Slávek 59

a Evik 59 :k od Tábora
VasuČlenPřidáno
před 14 letJestli máš odporovou zátěž, tak tam vložíš stabilizák 7906 1,5 A a ten ti z 12 voltů udělá 6 voltů. Máš li to induktivní zátěž, tak ho odpáliš, musel by jsi tam přidat výkonový tranzistor. Trochu zručný elktrikář si podle schématu z internetu lehce poradí.
fusekČlenPřidáno
před 14 letje to na Televizní anténu je tam zesilovač. Je napájen z 220v a převádí to na 6V 500ma.
Nechce se mi zapínat měnič k vůli anténě když televize jede na 12v.
Proto to chci předělat jenže jsem nikde nanášel měnič z 12V na 6V a potřebných 500ma
Děkuji za pomoc.:x
fusekČlenPřidáno
před 14 letMoc děkuji za pomoc nějak sem to nemohl najít.!t
TomTPČlenPřidáno
před 14 letKup si tohle
http://aukro.cz/a...43048.html , rozeber, odpájej USB konektor, připájej vodiče a připoj na zesilovač a je to :-) Je v tom obyčejný stabilizátor 7805 a na těch pár mA odběru zesilovače to v pohodě stačí, cvaknul jsem ti na fotce co tam vevnitř je. Jinak právě dělám pár kvalitních regulovatelných zdrojů 1,5 A, rozměr 3x3 cm (bez krabičky). Tak kdyby bylo nejhůř tak se ozvi vyrobím jeden navíc (50.- kč + pošta) :_
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
TomTP Připojili následující obrazek:
fusekČlenPřidáno
před 14 letFakt dobré nápady nějak mi to nedocvakalo že to de řešit i takhle děkuji všem za příspěvky .!M
pachtaČlenPřidáno
před 14 letJá řešil tento problém taky, na napájení anténího zesilovače jsem použil starou 12V nabíječku na mobilní telefon bez zatížení dávala 7V po zapnutí to spadlo kolem 6V funguje to asi dva roky a žádný problém.
VasuČlenPřidáno
před 14 letTak to kupuj rychle, je to perfektní věc , snese proud 3 A! Ten regulátor LM 2696S stojí v obchodě 165 kč a on ti to prodává za 69 Kč Je to kouzelník, objednávám taky, to se nevyplatí doma dělat !
MTSČlenPřidáno
před 14 letno, na ty 3A to musíš chladit, koukali jsme na to s Jardou77 a dalo by se to i ze zahraničí za tyhle peníze. Souhlasím, že za tuhle cenu to nevyrobíš a je to velice šikovný a univerzální modul, který se vejde všude.
:_
TomTPČlenPřidáno
před 14 letHmmmm...MTS..to jsi našel velmi dobře, BRAVO :^:g A jestli může dodat další tak beru taky :) Btw...chladič (téměř vždy velké 2 kusy) i s teplovodní podložkou a umělohmotnou objímkou pro uchycení šroubu lze vyloupnout z jakéhokoliv špatného PC zdroje a "říznout" na míru krabičce, povalujou se skoro všude !)
Tom & Pavla
TomTPČlenPřidáno
před 14 letTom & Pavla
hrnecekČlenPřidáno
před 14 letJá jsem si to vyrobil sám. Je to opravdu velmi jednoduché. V příloze je schéma. Součástky (integrovaný obvod 7806 a dva keramické kondenzátory) mají hodnotu cca 15,- Kč. Koupil jsem je v GES-Eletronics (
www.ges.cz ). Protože u své antény jsem naměřil odběr cca 100mA tak IO ani nijak nechladím u většího odběru bych integrovaný obvod přišrouboval na nějaký chladič (kousek hliníkového plechu).
Vláďa
Octavia Combi 1.9TDI + Eriba Puck L
hrnecek Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
fusekČlenPřidáno
před 14 letSakra tady je snad samí elektrikář fakt super nápady jen tak dál pánové.Čim víc rad tím jen lépe. To potom překopu i ty lampy co plánuji do skříněk .:g
TomTPČlenPřidáno
před 14 letTom & Pavla