U palivových filtrů nejde ani tak o cenu ale o kvalitu.Jak už jsem psal jsou filtry které mají různou "propustnost".U vysokotlakého vstřikování je čistota paliva velmi důleřitá.Bohužel ani"originální"filtry bohužel nemají požadované vlastnosti.Pokud je nafta kvalitní tak se až tak moc neděje ale víme své o našich čerpacích stanicích.Pak můžou nastat problémy a co si budeme povídat je jich dost.Vadné vstřikovače vydřená čerpadla atd.I když v poslední době se ceny těchto komponentů výrazně snížily stále je jejich cena dost vysoká a opravy náročné zejména na dobré vybyvení servisu.Proto tvrdím že dobrý palivový filttr je móóc důležitý.Proto nakupuji filtry v té nejvyšší kvalitě vždy po konzultaci s kamarády kteří se zabývají opravami trysek a čerpadel.Pozor ale kvalitní neznamená nejdražší.Je to o životnosti palivového systému.
Citovat
Dzoska napsal:
Ahoj jsem sám servisák a když jezdím po servisech,kam vozím jen auta v záruce,tak by jsi se divil.Jeden zážitek jsem popsal v Článcích-Jak jsem dědečka bydlíka koupil,a věř tomu že by těch článků mohla být celá řada.A o originálu ti můžu říct jen to že nevím co je originál.Žádná automobilka filtry nevyrábí a většinou "překupuje" a onehdy jsem koupil"origo"a nestačil jsem se divit.Já zase mám zkušenost že co si neuděláš sám případně neohlídáš tak nemáš.
Ahoj, přesně jak píšeš, kvalitu si musíš ohlídat. To ale asi platí obecně. Ty jsi mechanik, tak máš určitou výhodu. Je ale řada věcí jako je speciální nářadí, dokumentace, školení, zkušenosti s daným výrobkem, záruky atd. a tam má prostě odborná speciální opravna /čehokoliv/ navrch. Ano dobrý odborný servis ! Já bych už dneska po zkušenostech s neodbornými servisy zase jinam než do dobré speciálky NIC nedal. Případů kdy mi servis Franta Fšeuměl něco systémem pokus omyl rozhrabal a poškodil a speciálka to musela dávat dohromady bych mohl jmenovat... /Yamaha, Kärcher, IBM, Nissan, Nokia, MTD ....../ Samozřejmě mluvím o odborných opravách. Olej v autě nebo baterii v notebooku umění vyměnit každý ........ .
No a co se týká kvality originálu a neoriginálu ? Propastný rozdíl v kvalitě je u tolika věcí, že bych to psal ještě zítra :-)
U toho naftového filtru to třeba nebude tak zlé, ale taky se klidně může stát že origo bude levnější jak náhražka. :x
Jo a auto je skoro celé složené z dílů od subdodavatelů.
Tak to jen tak můj názor a zkušenosti.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Ahoj jsem sám servisák a když jezdím po servisech,kam vozím jen auta v záruce,tak by jsi se divil.Jeden zážitek jsem popsal v Článcích-Jak jsem dědečka bydlíka koupil,a věř tomu že by těch článků mohla být celá řada.A o originálu ti můžu říct jen to že nevím co je originál.Žádná automobilka filtry nevyrábí a většinou "překupuje" a onehdy jsem koupil"origo"a nestačil jsem se divit.Já zase mám zkušenost že co si neuděláš sám případně neohlídáš tak nemáš.
Ty škody ti napáchají i v servisu.Po zážitcích ze servisů si dělám vše radši sám.Jen vyber dobrý filtr.Ty co tam patří dokážou zastavit i vodu.Je mnoho filtrů ale požadovanou propustnost mají asi jen tři výrobci.[/quote]
Nestraš, taky mám Fiata :-) Ale pokud by mi tam něco zmařili tak si je patřičně povodím tak aby vše bylo tak jak má být. Víš kolik lidí by si muselo samo vyříznout nádor po zážitcích s doktory?
Jinak pokud si tam necháš dáš filtr origo, tak zřejmě nic nezkazíš. Naopak.
Já tvrdím, ševče drž se svého kopyta . Ale ! Proti gustu žádný dyšputát.
Ty škody ti napáchají i v servisu.Po zážitcích ze servisů si dělám vše radši sám.Jen vyber dobrý filtr.Ty co tam patří dokážou zastavit i vodu.Je mnoho filtrů ale požadovanou propustnost mají asi jen tři výrobci.
A není lepší až pojedeš kolem Fiatu se tam stavit a nechat si to vyměnit ?Toto musejí udělat na počkání. Určitě práce nebude stát víc jak tři stokoruny a máš to s jistotou. Škody jaké můžeš napáchat jsou daleko větší.:_
malinaČlenPřidáno
před 15 letJe to plast a nevěřil bych jak se to zakousne, ne a ne povolit, matku jsem nahříval horkovzdušnou pistolí :o a pak poklepem přez dřívko povolil. Mnoho zdaru :_
Nejprve by jsi měl z filtru vypustit naftu,odpojit hadičky a konektory a celej filtr vyjmout ven.Na povolení matky a výměnu vložky existuje speciální přípravek.Tím,že je vše z plastu,tak je to docela problém,protože to rádo praská a není to potom levná záležitost.Ten obal stojí něco kolem 6000kč.Hadičky odpojíš zatlačením dovnitř,pak zmáčkneš objímku(šedá) a vytáhneš ji ven.Pozor taky rády praskaj.Taky se mi stalo,že vrchní převlečná matka nešla povolit ani originál přípravkem a musel jsem ji naříznout,ale to bylo u auta,které mělo najeto 700tis. km a pal. filtr nebyl hodně dlouho měněn.
Přátele poradte, u starého kulatého ducata jsem si vždy veškerý servis a opravy dělal sam . V součastnosti mám nové Ducato 2.3 96 kw .Po té cestě do Gruzie a Armenie chci vyměnit paliv. filtr i když ještě nenaběhl servis. interval (člověk nikdy neví jakou tam měli naftu , měl to být eurodiesel) Problém je v tom ,že se mění už jen papírová vložka palivového filtru . Jak vycváknout hadičky vedoucí k filtru ? Je tam jiný princip než byl u starého ducata . Vnější obal filtru je zavitově uchycen k horní otočné části příruby filtru ( která funguje jako velká plastová převlečná matice) , čím jí povolit ? Po vložení nové vložky filtru do tělesa obalu už není třeba filtr zalit naftou ,dopravní čerpadlo mi ho automaticky zaplni , nebo se mýlim? Pro někoho banalita ,ale když něco dělám nově , tak mám ve zvyku ptát se zkušenějších. Kdo z Vás už to dělal , samozřejmě v servisu fiata nic neřeknou. Díky za rady LupekT