LukasČlenPřidáno
před 19 letZarazilo mě, jak PetrN píše o stoupnuvším tlaku v pneu během jízdy....že vlivem zahřátí kola stoupne tlak v pneu, to je mi jasné, ale o tolik?? Já normálně hustím mezi 1,9-2,5 dle nápravy, tak by mě zajímalo, kolik tam pak vlastně je...musím to někdy změřit....
Rapiďáci, tel: 725 707 636
Cituji přímo člověka pověřeného:
"Životnost je odhadem 5 let. Potom se nemění baterie, ale rovnou celá čidla."
Nutno dodat, že jde o prodejce.
PetrNČlenPřidáno
před 19 letSnímače tlaku v pneu mám na Renaultu Laguna jako součást výbavy vozidla včetně grafického zobrazení na přístrojové desce. Dají se tam naprogramovat 2 sady pneu ( letní a zimní ), při opravách a výměnách pneu je nutné upozornit obsluhu na tato čidla, neboť jsou určité postupy, jak pneu demontovat a montovat. Po výměně letní sady je legrační, jak se jednotlivá kola po určitých kilometrech sama přihlašují....pak už funguje vše normálně. Že je systém funkční jsme poznali při cestě s karavanem do Maďarska, kdy nám na dálnici stoupnul tlak v zadních kolech až na 3,1 Bar. Museli jsme upouštět ....
A tou životností v Marvinově článku je asi myšlena BATERIE v čidle, ne čidlo samotné!! To by byla drahá sranda...:D
Palubní jednotka je jedna, ventilky lze dokoupit podle počtu kol. Zda-li je to vhodné i na přívěs? Dám dotaz na firmu se tímto zaobírající. Můj osobní názor je ale ten, že tuto hračku využijí spíše majitelé obytných aut. Nicméně, vznesu dotaz a doplním, abych uspokojil Tvé zvědavé myšlenky.
PetkoČlenPřidáno
před 19 letA funguje to taky na obytném přívěse? Není ta vzdálenost k příjimači na palubní desce moc dlouhá? Jo a když by se montovala sada na přívěs, musela by se montovat i na tažné vozidlo? Kolik palubních jednotek je pak nutné instalovat anebo kolik kol se může měřit jednou palubní jednotkou? To jsou otázky, co Marvine?;)
Petko
FunHlavní administrátorPřidáno
před 19 letA co takhle přidat nějaký obrázek?:D
Fun

😊
Upravil Fun dne 22.06.2007 16:17,
před 19 letPři brouzdání po netu a hledání informací o něčem,co by Vás mohlo zajímat, jsem narazil na zajímavou věcičku,která se hodí těm, co jsou líní kontrolovat tlak v pneu, anebo jej kontrolují až když se jim zdá guma měkká, nevědí co s penězi, nebo z jiných důvodů...
Oč se vlastně jedná?
[color=brown]SYSTÉM MĚŘENÍ TLAKU A TEPLOTY V PNEU - TMPS[/color]
Profesionální zařízení určené k neustálé kontrole tlaku a teploty pneumatik vozidla. Toto zařízení přispívá ke zvýšení bezpečnosti provozu a postupně se stává běžnou výbavou ve vozech vyšší třídy. Na displej zařízení jsou neustále přenášena data o aktuálním tlaku a teplotě všech pneumatik na vozidle. Při dosažení mezní hranice tlaku či teploty na některém z kol dojde k akustické výstraze se zobrazením vzniklého problému na displeji. - neustálá kontrola tlaku a teploty pneumatik - optimální přilnavost pneumatik - prodloužení životnosti pneumatik - úspora pohonných hmot
Zařízení se skládá ze speciálních ventilků s vysílači a palubní jednotky. Funguje to na bezdrátovém principu, kdy se uvnitř kola namontují bezdrátová čidla, která vysílají signál do palubní jednotky umístěné třeba na palubní desce automobilu."Palubní jednotku si šikovnější mohou připojit přímo na elektrický obvod auta, anebo napájet přes autozapalovač.
Nejnáročnější je montáž čidel, kterou je nutno provést v pneuservisu. Musí se sundat pneumatiky, vyměnit staré ventilky za nové s vysílačem a znovu kolo vyvážit. Všechna 4 kola se dají udělat zhruba na hodinu.
Životnost je cca 5let.
[color=brown]Je třeba bát se zlodějů?[/color]
Ventilky samotné se ukrást nedají, muselo by se ukrást celé kolo.
[color=brown]Co nás tato legrace bude stát?[/color]
Sada složená z palubní jednotky a ventilků cca 6000,- Kč
Montáž ventilků v pneuservisu bratru 2500,- Kč
Hodně šťastných km bez prázdných gum ;)
Upravil Marvin dne 22.06.2007 16:25,
před 19 let
Marvin Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen