To by mohlo být ono. Jak se k objímkám dostat?
VitaČlenPřidáno
před 2 dnyjiné auto, jiná hadice, jiné místo - vůně nafty stejná ... prasklina na hadici o hranu objímky - díky objímce neviditelná.
Už od začátku, co auto máme, musíme před odjezdem vždy dobře vyvětrat, jinak cítíme naftu. Nejvíce samozřejmě v létě, kdy se nafta více vypařuje. Po vyvětrání, vaření, průběžném pobytu atd. je koncentrace naředěna tak, že už cítit nejde.
Jak jsem protahoval kabeláž pro vzdálené ovládání měniče a musel rozebrat dost plastů, jako vedlejšák jsem narazil na palivovou a odvzdušňovací hadici. Samy o sobě vypadají zdravě, ale jsou silně cítit po palivu. Odhaduji, že plně netěsní v místě napojení.
Mám v plánu je vyčistit izopropylalkoholem a pak vyměnit objímky na obou hadicích a osadit novými, zdvojeně.
Máme integrál a palivová klapka je dost obestavěná, což znamená rozborku dosti šroubků s výsledek nejistým. Ale umím se k hadicím bez následků dostat od dveří řidiče. Dokážu si představit, že hadici v tom místě rozdělím a v případě potřeby prodloužím nerezovou trubkou. Odhaduji, že od výroby je palivová hadice napnutá a to vede k netěsnostem v místě napojení.
Řeším, jak se dostat k tomu napojení. Odšroubuji klapku zvenčí a povytáhnu tak, aby se obnažily objímky? Máte někdo zkušenosti? Díky za radu.
Knaus Van i650MEG, 2017
Upravil DDT dne 05.10.2026 06:42,
před 2 dny