@Rudy -@karlic - Kdybych dnes budoval, koupil bych tento router pro připojení k mobilním sítím a ke sdíleným WiFi v kempech
Teltonika RUTM30
https://www.suntech.cz/teltonika-rutm...05849.html
Pokud bych neměl Smart TV, tak bych koupil tuto krabičku a do ní nainstaloval Internet TV aplikaci, jakoukoliv bych si vybral
Google TV Streamer 4K 32GB
https://www.mironet.cz/google-tv-stre...1+dp744090
....
Přesně tenhle set-up používám. V některé z zdejších diskusí jsem jej i popisoval. Jen jako stramer používám starší Google TV stick. Přidám tedy postřehy z praxe:
RUTM30 - dle mého v tuto chvíli ideální router do auta. Umí 5G, dvě SIM + e-SIM profily, má jeden WLAN ( např. pro Starlink), jeden LAN (mám na něj připojen Victron Cerbo GX). Funguje forwarding přihlašovacích stránek do Wi-Fi portálů. Kromě nižší ceny je jeho výhodou rovněž nižší spotřeba v porovnání z často používaným a doporučovaným RUTX50. Lze jej ovládat buď přes webové rozhraní ( trochu složitější pro neznalého v problematice sítí) nebo jednoduchou aplikací v telefonu. Ta umožňuje snadný výběr zdroje připojení mezi mobilními daty, Wi-FI a WLAN (Starlink). K této aplikaci se váže drobná chyba, na kterou jsem přišel. Při přepnutí na Wi-Fi nebo WLAN zůstává aktivní i posledně zvolená SIM, která trvale udržuje spojení a spotřebovává tak data (pár MB denně). Dá se to vyřešit přepnutím na neexistující SIM před přechodem na WI-Fi nebo WLAN. Router taky nemá rád současné používání Aplikace a WEB rozhraní. Dokáže se pak celkem zajímavě chovat a pomůže jen restart do firemního nastavení. Přes tyto drobné nedostatky jsem s ním více než spokojen. Pokud bych jej měl používat jako laik, doporučil bych provést inicializací nastavení přes WEB (projít průvodcem nastavení), provést zálohu (dá se do ní restartovat v případě problémů) a pak už používat výhradně aplikaci.
@Metyl
Znamena to, ze je to uplne stejne, jako kdybych sedel doma v ramci svoji LAN. Televize, NAS, PC, pristup na Internet, vsechno jako doma, vcetne omezeni a prav. Takze si mohu poustet videa streamovana na NAS, nebo treba se hrabat v datech/fotkach/hudbe, co mam na NAS, atd.
Smyslem hlavne bylo, obejit pitoma omezeni ruznych programu, streamu, videi, ktera jedou jen v CR. Takhle staci na routeru zapnout VPN a vsechno frci.
Cili, ta VPN mi udela tunel domu, do moji LAN. Pokud pouziju jiny VPN server, ziskam sice treba ceskou IP a prestanou fungovat omezeni filmu a tak, ale neumozni mi to pristup k memu NAS.
Nechci pouzivat servery, od kterych nemam klice. Ruzne cloudy, Google a podobne. Fakt ani omylem.
@karlic - Kdybych dnes budoval, koupil bych tento router pro připojení k mobilním sítím a ke sdíleným WiFi v kempech
Teltonika RUTM30
https://www.suntech.cz/teltonika-rutm...05849.html
Pokud bych neměl Smart TV, tak bych koupil tuto krabičku a do ní nainstaloval Internet TV aplikaci, jakoukoliv bych si vybral
Google TV Streamer 4K 32GB
https://www.mironet.cz/google-tv-stre...1+dp744090
....
@karabinka6318 - ja tomu teda fakt nehovim,ale kdyz si udelam na telefonu hot spot tak pustim co potrebuji na notasu a je to.jaky je hlavni duvod si porizovat pridavne zarizeni?usetrim tim neco nebo je lepsi obraz?ale hlavne se snazim nekoukat na zpravy a jine negativni udalosti.tedy alespon ten mesic co stravim kazdy rok nekde u more.je to dovolena i pro psychiku
@Metyl -@pbxpbx -Citovat
@Metyl - Ja jsem poridil 5G/LTE Router Acer Connect M6E, ktery umi i virtualni SIMky a VPN klienta. Doma jsem si nakonfiguroval VPN server na mem domacim routeru, vcetne pruchodu na NAS. Takze zadne dalsi poplatky za externi VPN servery a pokud neco bude mit geoblokaci, tak zapnu VPN a trada.
Tim padem jsem koupil malou SmrtTV a pojedu ji jen pres WiFi na router. Zadny satelit.
Znamená to, že se vzdáleně připojíš ke svému úložišti a koukáš na videa, která se streamují z tvého domova?
Znamena to, ze je to uplne stejne, jako kdybych sedel doma v ramci svoji LAN. Televize, NAS, PC, pristup na Internet, vsechno jako doma, vcetne omezeni a prav. Takze si mohu poustet videa streamovana na NAS, nebo treba se hrabat v datech/fotkach/hudbe, co mam na NAS, atd.
Smyslem hlavne bylo, obejit pitoma omezeni ruznych programu, streamu, videi, ktera jedou jen v CR. Takhle staci na routeru zapnout VPN a vsechno frci.
Cili, ta VPN mi udela tunel domu, do moji LAN. Pokud pouziju jiny VPN server, ziskam sice treba ceskou IP a prestanou fungovat omezeni filmu a tak, ale neumozni mi to pristup k memu NAS.
Nechci pouzivat servery, od kterych nemam klice. Ruzne cloudy, Google a podobne. Fakt ani omylem.
@pbxpbx -Citovat
@Metyl - Ja jsem poridil 5G/LTE Router Acer Connect M6E, ktery umi i virtualni SIMky a VPN klienta. Doma jsem si nakonfiguroval VPN server na mem domacim routeru, vcetne pruchodu na NAS. Takze zadne dalsi poplatky za externi VPN servery a pokud neco bude mit geoblokaci, tak zapnu VPN a trada.
Tim padem jsem koupil malou SmrtTV a pojedu ji jen pres WiFi na router. Zadny satelit.
Znamená to, že se vzdáleně připojíš ke svému úložišti a koukáš na videa, která se streamují z tvého domova?

Citovat