Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jak předělit kabinu od obytné části z důvodu klimatizace za jízdy - vestavba

Poslední aktualizace před 26 dní
VitaVitaČlen
Přidáno před 26 dní
z jedné fotky nejde vše poznat, ale já bych tu zastěnu/závěs dal až za sedačky pro pasažéry šikmo před kuchyni. Tipuji, že shrnutý závěs na bok tam bude nejméně překážet. V oblasti B sloupku to bude překážet víc a ... musí to být i dvojnásobně široké.
A
adnerČlen
Přidáno před 26 dní
V téhle moderní krabici je dřevo akorát v podlaze. Strop je cca 35 mm tlustej, dole umakart 1,5 mm, vevnitř PUR pěna a plastové profily, nahoře laminát. Už jsem to párkrát řezal.
Kolejničku přilepit 1 mm oboustrannou 3M lepicí páskou a jak řiká Metyl, co 15-20 cm krátký vrut 3,5 mm...
Vyzkoušeno
Upravil adner dne 02.04.2026 21:58, před 26 dní
M
MetylČlen
Přidáno před 26 dní
Jenom co jsem namatkou zkusil ten Hornbach: https://www.hornb...ny/S12603/

Vybrat delku, provedeni,... atd.
M
MetylČlen
Přidáno před 26 dní
Lanko by muselo byt ocelove, jinak na sirce auta bude teplem fest pracovat. A tim padem, aby bylo naple, by chtelo poradne kotvit.

Ty kolejnicky na zavesy/zaclony maji v Hornbachu, nebo v Ikei (tam je maji i s tema zatackama na konci), atd.

Prolez Internet, najdes kram, kterej mas na dostrel. Pres e-shop bych neriskoval, v jakym stavu to dorazi. Navic to chce si to osahat, jestli to nekde nedrhne a tak.
S
sarikČlen
Přidáno před 26 dní
a co místo kolejničky tam dát slabé lanko a trochu jej napnout?
K
karlicČlen
Přidáno před 26 dní
Jaké a kde koupit kvalitní kolejnice prosím? Jaký závěs, materiál?

Klimu neřešte, od novoty chladí dobře, ale neuchladí, je to plechová vestavba, jak jsem psal a mám celkem 3 střešní okna a 5 oken boční a zadní, plus skleněné okna kabiny.
Vše co lze je zataženo, ale plně automatická klima jede v horku stále naplno, což zbytečně ruší nejen hlukem, ale také není moc zdravé, že přes tělo čili zepředu se chladí celá vestavba.
M
MetylČlen
Přidáno před 26 dní

Tomik Kralu napsal:

@Tomik Kralu - Nám také motorová klima uchladí 7,5 m polointegral a když jsme někde na jihu a je fakt horko, tak zavřu dveře do ložnice. Z fotek, ale není poznat jestli ty máš mezi "obývákem" a ložnicí dveře.

Taky klicovy je, pri zaple klime nepustit slunce dovnitr, protoze ta okna nejakou hypa supa UV ochranu nemivaji a pak se v interieru ohriva vsechno, na co slunce sviti. Takze zatahnout rolety a ty mit bud z bileho,nebo svetlo odraziveho materialu. Ktery okno nepotrebuju, zatahnout.
M
MetylČlen
Přidáno před 26 dní

karlic napsal:

@karlic - Děkuji za tipy. Jak tu kolejničku připevnit na strop? Já tam nemám takovou to polici, co je standardně pod stropem, protože mám to okno na hvězdy. Čili domnívám se, že ten stropní papundekl tu kolejnici neudrží a dále mám strach, že bych projel až skrz střechu.

Ta kolejnicka se prisroubovava zapustnyma vrutama, ktery jsou kratky, ale huste rozlozeny, treba po 15 cm. Takze pak zatizeni na jeden vrut je nula nula prd. Ten strop je urcite dost tlustej, to si bud zmer nekde u okna, nebo se rovnou zeptej vyrobce. V mem pripade to je preklizka zespodu, pak polystyren a nahore hlinik. Takze to musi drzet v te preklizce. Tloustka stropu, co jsem kdy videl, nebyla pod 2,5 centimetru. Vetsinou spis tri a pul az ctyri.

Nicmene, nektere modely maji ve strese drevene pricniky. Kde jsou, ti vyrobce nejspis neprozradi, ale jdou odhalit tim elektronickym bazmekem na hledani kabelaze ve zdi. Jsou typy, ktere umi najit drevo. Takze pak bys zvazil, jestli ten nosnik je v miste, kde bys to vyuzil. Ale to bych se nejprve vyrobce zeptal, jestli tam ty nosniky vubec jsou.

Pokud s tou plentou nehodlas nejak extra lomcovat, tak bych se na nosnik vyprdl a nasrouboval to vrutama do toho stropu. To musi drzet. Vrut kratkej, hlavu vybrat tak, aby nezavazela pojezdum, ale aby zavitova cast byla rozumne tlusta, treba 3,5 mm ideal. Pak ten zavit bude i slusne drzet.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 26 dní
Nám také motorová klima uchladí 7,5 m polointegral a když jsme někde na jihu a je fakt horko, tak zavřu dveře do ložnice. Z fotek, ale není poznat jestli ty máš mezi "obývákem" a ložnicí dveře.
K
karlicČlen
Přidáno před 26 dní
Děkuji za tipy. Jak tu kolejničku připevnit na strop? Já tam nemám takovou to polici, co je standardně pod stropem, protože mám to okno na hvězdy. Čili domnívám se, že ten stropní papundekl tu kolejnici neudrží a dále mám strach, že bych projel až skrz střechu.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 26 dní
Závěs by se asi vešel. Instalovat kolejnici na strop mezi kabinu a nástavbu v oblasti B sloupku. Na bocích závěs přichytit pomocí suchých zipů. Dvě části, pravou a levou. V prostřed také spojit suchým zipem. Po zastavení stačí shrnou do boků. Podobně to má můj polointegrál, jenom v jiném místě.
Upravil Fun dne 02.04.2026 15:14, před 26 dní
Fun Připojili následující obrazek:
20170129_0817361.jpg
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 26 dní
Mimo "soutěž": Chladím motorovou klimatizací za jízdy 7,5m polointegrál. Nechce to opravit klimatizaci?
😉
M
MetylČlen
Přidáno před 26 dní
Ja jsem resil moskytiery na dverich a postupne od suchych zipu (trhaly se) pres magnety (upadavaly) jsem evoluci dospel ke klasickym kolejnickam s zabkama. Pokud na konci ta kolejnicka jde do zatacky (nechat si ohnout na ohybacce), tak na bocich nic nezavazi a je to u zdi. V polovine vysky pak na zdi ze suchace paska, kterou se to 'zavaze' a je to. To mi zatim u pruchozich mist funguje nejlip. A tady bych asi sel stejnou cestou. Samozrejme tam mas dvirka od skrinek a tak, takze patricne poladit.

Treba ma nekdo lepsi figl.
Upravil Metyl dne 02.04.2026 14:15, před 26 dní
K
karlicČlen
Přidáno před 26 dní
Hledám nápady, jak oddělit kabinu od obytného prostoru ve vestavbě Fiat Ducato s oknem "na hvězdy" SkyRoof Smile . Nevím jak se a čeho chytit. Máte nějaké nápady prosím, jak toto řešit. Stačí klidně jak upevnit závěs? Chci to jen z důvodu, že motorová klimatizace za jízdy nestíhá vychladit celé auto a stačilo by mi chladit pouze kabinu, která by byla třeba závěsem oddělená.
www.truck1.sk/img/xxl/7949/Karmann-DAVIS-590-LIFESTYLE-2026-140PS-8G-AUTOMATIK-Nemecko_7949_5078123238208.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: karlic, Metyl, Fun, Tomik Kralu, sarik, adner, Vita
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 30
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025