FJRČlenPřidáno
před 5 dníAsi bych se držel toho co je uvedeno jako max tlak na pneu. Foukám 4,6 předek i zadek.
Zdravím,
také jsem přešel na celoroční Michelin CrossClimate Camping,
A mám dotaz na kolik tyto pneumatiky foukáte. Mají na boku vyznačeno MAX LOAD 475 kPa (4,75 bar).
Ale na typovém štítku Fiat je jediný údaj 5,5 bar a původní Michelin Agilis Camping jsem tak hustil.
Obytka polointegrál 3 500 kg.
Díky za vaše rady.
Vlasta
ja auto koupil na uplne novych barumkach nejakych vanis 2 v rozmeru 215/70r15.jizdni vlastnosti katastrofalni.obzvlaste v zatackach.po prechodu na Michelin agilis camper CP je to uplne nekde jinde.
No jak jsem to četl tak mají zesílení bočnic proti oděru to je z venkovní strany přidaná guma navíc ale pneu na campery mají vyztuženou celou bočnici uplně jinak a je to kvůli dlouhému stání a nosnost těchto pneu je jen 1030kg což není zrovna na dlouhé stání když nejsi uplně vyrovnaný a podkládáš to klínama , nevim co máš za auto a jak moc bojuješ s váhou ale na obytku bych si to asi nedal......
FJRČlenPřidáno
před 3 měsícePodle toho co se běžně dopisuje, například 18 s A/T pneu na Ducato, známí teď dával A/T v rozměru 245/75/16 na Mercedes, bez problémů napsali. Nevidím důvod proč by nedopsali C. Obzvlášť když se zimní CP nevyrábí.
Tak to máš v pohodě.
Ja bohužel ne.
FJRČlenPřidáno
před 3 měsíceJá mám velkém TP alternativu C zapsanou
ad. FJR:
Jen pozor u těch “Cargo” -C pneu. Pokud máš v techničaku uvedeny jen “CP” provedení, tak by jsi tam “C” mít neměl.
Na STK to sice většinou projde, ale kdo ví co udělá pojišťovna, když pneu prdne a někoho nedejbože smeteš.
Co když se vymluví na nespávné pneu a odmítne plnit?
Řešil jsem to cca před dvěma měsíci.
FJRČlenPřidáno
před 3 měsíceTakhle to vypadá když se fouká na předku 5,5. Sjíždí se jen střed. Velmi nebezpečný v krizové situaci, a ještě když je to celoročka v 30 stupních někde na jihu. Doslova o hubu.
Uměl by někdo z vlastní zkušenosti srovnat celoroční Continental a Michelin? Mám na obytce Conti a na podzim je budu muset vyměnit (budou mít najeto cca 50tis km) Tak váhám, Conti jsou dle mého o něco komfortnější, Michelin by měl mít lepší trakci, hlavně na mokré trávě a sněhu. Přímé srovnání mi však chybí, roky jsem používal letní a zimní sady a celoroční Conti byly na autě z výroby. Každopádně to budou zase celoroční, už jen proto, že dvě sady jsem nebyl schopen během 4-5 let odjezdit a tak jsem ve finále jezdil na starých, ztvrdlých pneu, které byly horší než čerstvé celoroční.
FJRČlenPřidáno
před 3 měsíceJe pravda, že v zimě do teplých krajin nejezdím. Proto jsou pro mě ideální zimáky.
Zimní pneumatiky Nexen Winguard jsem sjel dvě sady velkém Jumperu a nebyl jsem z nich úplně odvázaný. Také nebylo úplně super, když jsme v říjnu jeli do Portugalska, Turecka, Řecka,... a vraceli se o Vánocích tak to bylo nepraktické. Na nové auto jsem zvolil terénní celoroky BFGoodrich All Terrain T/A KO2. Zatím jsem spokojenější než před tím...
Martin a Johanka Připojili následující obrazek:
FJRČlenPřidáno
před 3 měsíceJá zas přemýšlím že opustím CP, mám C zimní Nexen a jsou skvělé. Dojezdím letní Agilis CP a půjdu do C. Nejsem moc fanda celororočních pneu, je to kompromis.
Taky máme Michelinky od nového auta a úplně stejně jak píše p. Králů výše – najeli jsme na nich 40.000 km a v plánu bylo je ještě na léto nasadit na dojetí (momentálně cca3,2 – 3,7mm).
Od nova jsme měli Michaelin Agilis camping, a popravdě řečeno, úplně nadšený jsem z nich zrovna nebyl. Tlumení rázů nic moc, připadly mi dost tvrdé a takové uskákané, (a to jsem zkoušel jít z předepsaných 5,5 až skoro na 4,5), trakce na mokru zvláště při nižší teplotě poněkud slabší, na mokré trávě a ve sněhu pak docela triskní.
Proto jsem uvažoval přejít na zimní / letní. Nakonec k tomu nedošlo, protože zimní gumy v mém rozměru 225/75 R16 se u nás v provedení „CP“ nedají sehnat a do obyčejných „C“ (cargo) jsem jít nechtěl.
Takže jsme nakonec pořídili Michaelin Gross Climate Camping, obuli počátkem listopadu, k dnešku najeto cca 4.000 km a mohu říct, že jsou s původními naprosto nesrovnatelné.
Výrazně lépe tlumí ) a to i když jsou předpisově na 5,5), auto na silnici lépe sedí, neplave tolik , řízení je přesnější a hlavně – trakce je naprosto nesrovnatelná. Na mokru a na trávě perfektní, na sněhu naprosto špičková.
Za sebe mohu jen doporučit a popravdě se začínám zabývat myšlenkou, jestli tam původní Agilisy budu ještě na léto vůbec vracet.
FJRČlenPřidáno
před 4 měsíceUrčitě jsou celoročky Michelin dobré pneumatiky, jen je potřeba správně foukat. Pokud tam cpete 5,5 tak je to uskákané, tvrdé a blbě se sjíždí. Mám vyzkoušeno při plném zatížení max 5. Bez kol, bez plné nádrže vody s prázdnou garáží, vlastně celou zimu. Foukám zimáky 4,5.