Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 4 rokyPrvní bych kouknul jak máš v TP zapsaná sedadla. Některé dodávky měli zápis 2/3, takže nebyl problém s výměnou 2sedáku za samostatné. Pokud si teda použil originál sedačku.
Rozestavěnej vnitřek bych neřešil, nikdy mi nekoukali do nákladového prostoru (co by tam taky hledali). Střešní okna se nikam nezapisují, jediný problém by mohl být s výškou auta, ale pochybuju že to bude měřit. A markýza, tam by mohl být problém, je na fotkách vidět, ale dneska už markýzu mají i nákladní dodávky a pokud je homologovaná.
Jinak bych se přwdem na STK domluvil s technikem jestli to takhle vezme jak to vidí a uvidíš hned, každopádně dřív než jim dáš doklady aby to zanesli do systému, pak už se z toho blbě couvá ven.
Zavolej si do Tomcaru a domluv se s nima. Určitě se ti pokusí pomoct.
Díky všem za poznatky a rady. Chápu, že to není optimální a ideální a ani jsem to takhle neplánoval, bohužel kvůli covidu a nějakým osobním věcem se přestavba neposunuje, tak jak jsem si představoval. Tudíž se snažím abych prošel STK a až to bude hotové, tak plánuji přetypování nejspíše přesTom car. Můžu poprosit, zda-li lze nějak zapsat do TP před STK single sedačku, místo lavice? Díky moc
Jenom jsem chtěl napsat legální postup aby kolega věděl jak to má proběhnout.
Před deseti dny jsem dodělal vestavbu i s přetypováním tak se můžeme pokusit kolegovy ušetřit nervy.
sipadanČlenPřidáno
před 4 roky@ Merkur - máš recht, neřeším administrativní stránku věci ani jak se správně provádí přestavba (to už jsme tu řešili mnohokrát), jen jsem se snažil poukázat na to, že s "polotovarem" se na STK nejezdí, jelikož polotovar nemá kategorii ...
Ahoj, čtu co píše Sipadan a myslím si že takhle to asi neprojde. Asi by si měl prvně zažádat na dopravce o povolení přestavby, oni ti dají podmínky které musíš splnit a potom po schváleni mužeš začit. Na závěr musíš na přestavbovou STK.
A nebo je druha varianta podle mně jednodušší . Tou jsem se rozhodnul jít já.
Spojit se s firmou která se tím zabývá včetně zápisu do TP. Ale to má ten problém že musí být platná STK.
Poradily my také že v nejhorším případě mám zajet na STK , kde kvůli oknům neprojdu ale dají my to na další měsíc.
můj známý v době když měl obytnou dodávku (neměl ji zapsanou v technickým průkazu jako obytné) tak markýzu musel vždy na STK sundat- je to z důvodu že auto fotí, a přední sedačka bude také problém. Co se týče soláru na střeše tak by měl projít bez problému protože na střechu se nedívají a ani nefotí
Ahoj, před týdnem jsme dokončily přestavbu ducata včetně přepisu. Jedna z věcí na ktere jsem byl upozorněn byla právě platnost STK . Prý podle nařízení MD nelze provést přepis na obytné když není platná STK. Já to měl pět dní před koncem STK .Kdyby jsi měl nějaké dotazi tak napiš SZ.
Přeju hodně sil na dokončení.
Upravil merkur dne 06.12.2021 23:19,
před 4 rokyAhoj, přestavuji Sprintera r.v. 2008 na obytnou dodávku. Jsem několik měsíců od dokončení. Po dokončení plánuji přepis na obytnou dodávku se vším všudy, nicméně mě na začátku února čeká technická kontrola. A nyní mám na střeše solár a markýzu upevněné na hliníkových profilech a místo lavice vepředu jsem dal single sedačku. Nic z toho ještě není v TP. Plus rozestavěný vnitřek. Zajímá mě, jak bych to mohl udělat v tomto stavu aby mi to prošlo technickou. Chápu, že to není ideální situace. Předem díky za všechny rady.