Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Kam vypouštíte odpadní vodu?

Poslední aktualizace před 14 let
tomas544tomas544Člen
Přidáno před 14 let
Myslím,že lít odpadní vodu někam jinam než do kanálu není zrovna to pravý vořechový.Vždyt kanál je všude a není problém nad něj najet.Já osobně mám na výpusti z odpadu trvale nasazeno skoro 2m hadice (za jízdy spolehlivě smotáno a zajištěno pod autem,škoda že to z tý malý fotky není moc vidět) a vypouštím pouze do míst k tomu určených,ale většinou do kanalů.A že na mně při tom někdo čumí?No a,v Rakousku mi dokonce jeden postarší domorodec poplácal po rameni,že to neleju na jejich echt přírodu
[center]Ford Transit 2,5D Safariways,už dospělý bydlík [/center]
FlyMarekFlyMarekČlen
Přidáno před 15 let
Mám nádrže 100l. na čistou vodu a 100l. na odpadní. Pokud jedeme jen na víkend, tak vypouštím až doma do kanálu, pokud je potřeba v průběhu výjezdu, tak pokud možno také nad kanálem. Není li v dosahu, tak v přírodě, ale tak, aby to nikoho nepoškodilo a neurazilo.
furt v něčem lítám
L
lada721Člen
Přidáno před 15 let
[quote]zuzi777a napsal:

Máme pod karavánkem kyblík. Netuším, jak to dělají ti ,kteří nemají odpadní vodu špinavou. Fakt. :| Celou dobu, co jsme si to tu pročítala mi zvolna tuhnul úsměv. V jednom příspěvku bylo dokonce napsané, že v karavanu nevaří, nemyjí se, neprodukují odpady... To mě pak napadá, že netuším, na co bydlík mají, když věci související s bydlením neprovozují? :x Na takové přesuny by stačilo holé Ducato s pryčnami..... !)

:g:^
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

zuzi777a napsal:

Citovat

Jirkac napsal:

Mě se ta nádrž pohhodlně vejde dopředního kufru v karavanu.
Jirka

No tak tam se nám díky mému "křečkovskému" syndromu už nevejdou ani složené noviny! :D Bomba, kanystry , centrála..... Prostě ani ň prostoru...Musím to nechat proměřit manžovi, kam by se nádrž vlezla. Nádržka na kolečkách by byla lepší na odvážení než kyblík, který cintá,když se s ním jde rychlejc....

To tam toho vozíš požehnaně.
Já vozím toho asi stejně,akorát,že nevozím centrálu.
Jirka
POSÁDKA Adria Matrix
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 15 let
Na tuto přenosnou nádrž si myslím že se dělá držák klereý je pod podlahou karavanu, a vysouvá se.
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Jirkac napsal:

Jirka

No tak tam se nám díky mému "křečkovskému" syndromu už nevejdou ani složené noviny! :D Bomba, kanystry , centrála..... Prostě ani ň prostoru...Musím to nechat proměřit manžovi, kam by se nádrž vlezla. Nádržka na kolečkách by byla lepší na odvážení než kyblík, který cintá,když se s ním jde rychlejc....
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 15 let

Citovat

Jirkac napsal:

Jirka

nedělej si s zuzi777a, srandu,,:)
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let
Jirka
POSÁDKA Adria Matrix
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 15 let
Máme pod karavánkem kyblík. Netuším, jak to dělají ti ,kteří nemají odpadní vodu špinavou. Fakt. :| Celou dobu, co jsme si to tu pročítala mi zvolna tuhnul úsměv. V jednom příspěvku bylo dokonce napsané, že v karavanu nevaří, nemyjí se, neprodukují odpady... To mě pak napadá, že netuším, na co bydlík mají, když věci související s bydlením neprovozují? :x Na takové přesuny by stačilo holé Ducato s pryčnami..... !)
Momentálně uvažuji o té pojízdné nádrži. Škoda, že ji nedělají skládací. Jako jsou umělohmotné misky, které se natáhnou jako harmonika když jsou plné a pak se dají zase sklapnout na ležato . Takhle nádrž asi zabere dost místa.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let
Já dávám pod karavan taky nádrž.Pokud však je nadosah na parcele odpad tak dávám takovej husí krk a valím to přímo do kanálu.
Jirka
POSÁDKA Adria Matrix
radek54radek54Člen
Přidáno před 15 let
Vypouštíme výhradně do kanálu. Pokud vím, že v odpadu není žádná chemie a saponáty, tj. pouze voda nebo třeba voda, která zbyla z vaření, pak i do škarpy.
Radeček
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 15 let
Již před 2ma lety v Letňanech na výstavě jsem koupil 45l nádrž na kolečkách, takovou placatou, aby se vešla pod auto(je to britská výroba jmenuje se to waste manager). To, že mnohde v kempech, zejména u nás není místo pro výpusť spodní vody z auta, tak je někdy problém najít kanálek, kam vypustit tuhle nádrž..... .Jinak i v zahraničí to vidím naše kolegy používat velmi málo, loni v Podgoře vedle mne stál Rakušák s obytkou a ten neměl ani ten kyblík bez dna a naprosto veřejně to pouštěl na zem. Nikdo mu nic neřekl.... .Mirek
viera a vladoviera a vladoČlen
Přidáno před 15 let
Pokiaľ sme v kempe tak to riešim 5litrovou pet-flaškou,ktorou si odpadnú vodu priebežne cez deň odnášam buď do odpadu alebo tam,kde to nemôže nikomu vadiť.Mám 100l čerstvej vody a odpady 40l kuchyňa 60 l kúpeľňa.Takže raz kuchyňa raz kúpeľňa-vylievanie.Človek sa docela nabehá,ale to mi zatiaľ nevadí.Nadivoko -otvorené ventily - je to viac menej o tom ,že žiadnu " tvrdú " chémiu nevypúšťa nikto z nás.
viera!l a vlado!y
koľko vzletov toľko pristátí!
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 15 let
Je úplně jedno, jak čistou vodu vypouštíme. Omlouvám se, že se opakuji. Jde o to, jak to vnímá naše okolí. A to si většinou myslí něco pro nás velmi nelichotivého.:(
Fun
Smile 😊
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 15 let
Samozřejmě, že musíme být velice ohleduplní na okolní prostředí, ale přesně jak píše Seaman, spodní voda obsahuje zbytečky jídla, trošku našeho potu,mýdla a přípravku na nádobí popř pracího prášku. To je dnes v přírodě odbouratelná chemie, takže vypustit někde do trávy asi není problém. Je to koneckonců podobné jako do kanálu s dešťovkou, ta jde přímo do vodoteče,řeky atd. .S kazetou je to jinačí, to by mělo proběhnout přes čističku, takže vylévat tam, kde se dá toto očekávat. Jednou za čas v nouzi asi není problém to zvrhnout někam do strouhy, hlavně dál od lidí... . Když někdy vidím fekály, jak kropí pole.....:v, tak ani v tomto ojedinělém případě to od nás nebude nic hrozného. A pokud se jedná o ostatní odpad, popř.třídění , neodhazování do přírody, tak to snad mezi sebou nemusíme řešit, každý určitě víme co a jak dělat. Když vidím okolí Prahy, kde žiju, tak tady se odpad někdy háže u polních cest i u silnic na hromady po náklaďácích, asi jen proto, aby se nemuselo platit skládkovné. A to, co jsem viděl v Itálii v okolí Neapole, to je naprosté selhání všech mechanismů s hospodařením s odpady nejen Itálie, ale celé EU. Tam se jeďte zelení podívat a řešte to! Proti tomu je zabíjení velryb a kůrovec na Šumavě dětská taškařice. Celkově když vidím, jak "kultivovaná" Evropa zachází s odpady, tak potěšpánbůh, jak musí být zaneřáděná Afrika a Asie, oceány, moře a potažmo celá planeta. Tak na závěr, není nikdy na škodu, takové téma otvírat a "vychovávat" bližní své, aby se nechovali hůř než prasata.Mne také odmalička rodiče něco vštěpovali a podle toho se chovám. Tak rodiče vštěpujte dítkám svým ohled k okolnímu prostředí a těm, kterým to vštěpováno nebylo, těm to vštěpujme my, kteří máme jasno o tom, jak bychom se k přírodě měli chovat, aby zůstala stejná i pro naše děti. Mirek
S
severaciČlen
Přidáno před 17 let
Připadá mi to,jako v dobrý restauraci,kde je připraveno hodně příborů na různá jídla a tak,když nevím,který k čemu slouží,koukám kolem sebe,co s tím vyvádí sousedi :o.Pod odpadní nádrží mám 15 ltr.kanystr a protože chodím kolem,většinou včas ho odnesu vylít(jako všichni okolo)...Dost mně překvapuje,že tohle vlákno tak obsáhle řeší,že je nenormální bydlet ve splaškách:|
batohbatohČlen
Přidáno před 17 let
ahoj lidi!
mam dva stejný kanystry jeden na čistou vodu a druhej na odpadni vodu, a tak kdyz dojde voda, tak jeden naplnim cistou vodou a druhej vyleju do odpadu v umyvárce tak mam jistotu ze odpadní kanistr nepreteče oba kanistry jsou 10 litrový
paja
P
paveldČlen
Přidáno před 17 let
změřím co se tam vejde,místa je tam dost
MikesMikesČlen
Přidáno před 17 let
Ahoj
Podle mně čím větší tím lépe , ale minimálně to co je nádrž na čerstvou . A taky co dovolí místo.
Mikeš
P
paveldČlen
Přidáno před 17 let
takže přátelé, dostali jste mne.
Až jsem se z toho zaregistroval.Pro pořádek, bydlím v lese,postavil jsem srub na okraji lesa,takže tříkomorová jímka , trativod a kořenová čistírna.... v současné době řeším spíš odpadní vodu, vestavba v ducatu. Přemýšlel jsem,že oslovím kamaráda co bazény staví a nechám si svařit pod auto odpadní nádrž,osadím to šoupětem a vždy to někde vypustím nad kanálem.osadím to topnou folií a izolací. Kolik vlastně litrů ta nádrž má mít? sto? stopadesát? jsme dva a asi nikde týden nevydržíme na jednom místě. Ale s hrnkem do umývárny běhat nebudu. děravá vědra a podobný čuňárny odmítám. Kolik litrů, poradte. díky Pavel
Upravil paveld dne 02.11.2009 16:28, před 17 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 49
Členové online 0

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026