radekpajdlaČlenPřidáno
před 17 letJá vodu v kempu a na místech kde by tomohlo nějak obtěžovat okolí vylívám do odpadu. Ale v přírodě a na místech kde to nikomu nevadí nechám téct pod karavan.Případně do kbelíku a vyleju opodál. Vylívat vše do kanalizace nic neřeší jen se fosfáty centralizují na na jedno místo na čističku a pak fuk s tím do řeky.Jestli si někdo myslí, že se chová ekologicky, když to vyleje do kanálu tak si jen nalhává.Příroda si v malých množstvích poradí daleko lépe než například řeka s výpustí z čističky odpadních vod kde je voda zbavená jen organických nečistot. Ty přírodě nevadí, ty odbourá.
:q PRODUKOVAT CO NEJMÉNĚ ODPADŮ a SPOTŘEBOVÁVAT CO NEJMÉNĚ ENERGIE !!!!:q
Ale to jsem se nechal unést:x
Radku to máš pravdu, mě šlo o to, že když někomu v KEMPU vytéká voda, že to vypadá blbě, ani né tak kvůli ekologii. Někde stát na divoko,asi bych to neřešil. Těstoviny přírodě rozhodně neuškodí :q
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
takže přátelé, dostali jste mne.
Až jsem se z toho zaregistroval.Pro pořádek, bydlím v lese,postavil jsem srub na okraji lesa,takže tříkomorová jímka , trativod a kořenová čistírna.... v současné době řeším spíš odpadní vodu, vestavba v ducatu. Přemýšlel jsem,že oslovím kamaráda co bazény staví a nechám si svařit pod auto odpadní nádrž,osadím to šoupětem a vždy to někde vypustím nad kanálem.osadím to topnou folií a izolací. Kolik vlastně litrů ta nádrž má mít? sto? stopadesát? jsme dva a asi nikde týden nevydržíme na jednom místě. Ale s hrnkem do umývárny běhat nebudu. děravá vědra a podobný čuňárny odmítám. Kolik litrů, poradte. díky Pavel
Upravil paveld dne 02.11.2009 16:28,
před 17 let
MikesČlenPřidáno
před 17 letAhoj
Podle mně čím větší tím lépe , ale minimálně to co je nádrž na čerstvou . A taky co dovolí místo.
změřím co se tam vejde,místa je tam dost
batohČlenPřidáno
před 17 letahoj lidi!
mam dva stejný kanystry jeden na čistou vodu a druhej na odpadni vodu, a tak kdyz dojde voda, tak jeden naplnim cistou vodou a druhej vyleju do odpadu v umyvárce tak mam jistotu ze odpadní kanistr nepreteče oba kanistry jsou 10 litrový
Připadá mi to,jako v dobrý restauraci,kde je připraveno hodně příborů na různá jídla a tak,když nevím,který k čemu slouží,koukám kolem sebe,co s tím vyvádí sousedi :o.Pod odpadní nádrží mám 15 ltr.kanystr a protože chodím kolem,většinou včas ho odnesu vylít(jako všichni okolo)...Dost mně překvapuje,že tohle vlákno tak obsáhle řeší,že je nenormální bydlet ve splaškách:|
Mirek57ČlenPřidáno
před 15 letSamozřejmě, že musíme být velice ohleduplní na okolní prostředí, ale přesně jak píše Seaman, spodní voda obsahuje zbytečky jídla, trošku našeho potu,mýdla a přípravku na nádobí popř pracího prášku. To je dnes v přírodě odbouratelná chemie, takže vypustit někde do trávy asi není problém. Je to koneckonců podobné jako do kanálu s dešťovkou, ta jde přímo do vodoteče,řeky atd. .S kazetou je to jinačí, to by mělo proběhnout přes čističku, takže vylévat tam, kde se dá toto očekávat. Jednou za čas v nouzi asi není problém to zvrhnout někam do strouhy, hlavně dál od lidí... . Když někdy vidím fekály, jak kropí pole.....:v, tak ani v tomto ojedinělém případě to od nás nebude nic hrozného. A pokud se jedná o ostatní odpad, popř.třídění , neodhazování do přírody, tak to snad mezi sebou nemusíme řešit, každý určitě víme co a jak dělat. Když vidím okolí Prahy, kde žiju, tak tady se odpad někdy háže u polních cest i u silnic na hromady po náklaďácích, asi jen proto, aby se nemuselo platit skládkovné. A to, co jsem viděl v Itálii v okolí Neapole, to je naprosté selhání všech mechanismů s hospodařením s odpady nejen Itálie, ale celé EU. Tam se jeďte zelení podívat a řešte to! Proti tomu je zabíjení velryb a kůrovec na Šumavě dětská taškařice. Celkově když vidím, jak "kultivovaná" Evropa zachází s odpady, tak potěšpánbůh, jak musí být zaneřáděná Afrika a Asie, oceány, moře a potažmo celá planeta. Tak na závěr, není nikdy na škodu, takové téma otvírat a "vychovávat" bližní své, aby se nechovali hůř než prasata.Mne také odmalička rodiče něco vštěpovali a podle toho se chovám. Tak rodiče vštěpujte dítkám svým ohled k okolnímu prostředí a těm, kterým to vštěpováno nebylo, těm to vštěpujme my, kteří máme jasno o tom, jak bychom se k přírodě měli chovat, aby zůstala stejná i pro naše děti. Mirek
FunHlavní administrátorPřidáno
před 15 letJe úplně jedno, jak čistou vodu vypouštíme. Omlouvám se, že se opakuji. Jde o to, jak to vnímá naše okolí. A to si většinou myslí něco pro nás velmi nelichotivého.:(
Fun

😊
viera a vladoČlenPřidáno
před 15 letPokiaľ sme v kempe tak to riešim 5litrovou pet-flaškou,ktorou si odpadnú vodu priebežne cez deň odnášam buď do odpadu alebo tam,kde to nemôže nikomu vadiť.Mám 100l čerstvej vody a odpady 40l kuchyňa 60 l kúpeľňa.Takže raz kuchyňa raz kúpeľňa-vylievanie.Človek sa docela nabehá,ale to mi zatiaľ nevadí.Nadivoko -otvorené ventily - je to viac menej o tom ,že žiadnu " tvrdú " chémiu nevypúšťa nikto z nás.
viera!l a vlado!y
koľko vzletov toľko pristátí!
Mirek57ČlenPřidáno
před 15 letJiž před 2ma lety v Letňanech na výstavě jsem koupil 45l nádrž na kolečkách, takovou placatou, aby se vešla pod auto(je to britská výroba jmenuje se to waste manager). To, že mnohde v kempech, zejména u nás není místo pro výpusť spodní vody z auta, tak je někdy problém najít kanálek, kam vypustit tuhle nádrž..... .Jinak i v zahraničí to vidím naše kolegy používat velmi málo, loni v Podgoře vedle mne stál Rakušák s obytkou a ten neměl ani ten kyblík bez dna a naprosto veřejně to pouštěl na zem. Nikdo mu nic neřekl.... .Mirek
radek54ČlenPřidáno
před 15 letVypouštíme výhradně do kanálu. Pokud vím, že v odpadu není žádná chemie a saponáty, tj. pouze voda nebo třeba voda, která zbyla z vaření, pak i do škarpy.
JirkacČlenPřidáno
před 15 letJá dávám pod karavan taky nádrž.Pokud však je nadosah na parcele odpad tak dávám takovej husí krk a valím to přímo do kanálu.
Jirka
zuzi777aČlenPřidáno
před 15 letMáme pod karavánkem kyblík. Netuším, jak to dělají ti ,kteří nemají odpadní vodu špinavou. Fakt. :| Celou dobu, co jsme si to tu pročítala mi zvolna tuhnul úsměv. V jednom příspěvku bylo dokonce napsané, že v karavanu nevaří, nemyjí se, neprodukují odpady... To mě pak napadá, že netuším, na co bydlík mají, když věci související s bydlením neprovozují? :x Na takové přesuny by stačilo holé Ducato s pryčnami..... !)
Momentálně uvažuji o té pojízdné nádrži. Škoda, že ji nedělají skládací. Jako jsou umělohmotné misky, které se natáhnou jako harmonika když jsou plné a pak se dají zase sklapnout na ležato . Takhle nádrž asi zabere dost místa.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
JirkacČlenPřidáno
před 15 letMě se ta nádrž pohhodlně vejde dopředního kufru v karavanu.
Jirka
zuzi777aČlenPřidáno
před 15 letCitovat
Jirkac napsal:
Mě se ta nádrž pohhodlně vejde dopředního kufru v karavanu.
Jirka
No tak tam se nám díky mému "křečkovskému" syndromu už nevejdou ani složené noviny! :D Bomba, kanystry , centrála..... Prostě ani ň prostoru...Musím to nechat proměřit manžovi, kam by se nádrž vlezla. Nádržka na kolečkách by byla lepší na odvážení než kyblík, který cintá,když se s ním jde rychlejc....
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
jarda77ČlenPřidáno
před 15 letNa tuto přenosnou nádrž si myslím že se dělá držák klereý je pod podlahou karavanu, a vysouvá se.