SteMiČlenPřidáno
před 17 letCitovat
vondracek napsal:
V létě v Semíně, vedle nás stojí velký karavan a z výpustě odpadní nádrže mu čůrkem trvale
odtéká voda, nikoli na trávník, majitel je slušný člověk, pod kohout umístil velký kbelík od
Primalexu. Na radu kolegy Karla jsem se do kbelíku šel podívat a teprve teď jsem pochopil
genialitu zlepšovatele založenou na vyvolání zdání poruchy kohoutu a vlastní slušnosti.
Kbelík neměl dno! Možná, že neměl ani nádrž, pouze nainstalovaný kohout. Do ZČR by
nebyl přijat! :@
Ovšem Zdendo to je špica - hodno udělení patentu...dlouho jsem se tak nezasmál !Makarska Rivijera moj drugi dom
mbČlenPřidáno
před 17 letTo je síla, spíš k pláči, než k smíchu.Asi nemají ani doma kanalizaci.Taky proč, to stojí peníze a do přírody se toho vejde...:bo
Milý mb, to že mají lidi kanalizaci ještě neznamená, že se tam dá vylít všechno. Z kanalizace to projde jen čističkou, a pak hurá i s fosfáty do přírody. Všechny ty svinstva na praní a čištění wc a další které známe všichni z reklam přírodě opravdu moc nesvědčí. Já se tedy tímto přiznávám, že odpadní nádrž mám permanentně pootevřenou a obsah pomalu odkapává.
Na svou obranu prohlašuji, že jak v karavanu, tak i doma používám výhradně ekologické přípravky, popřípadě " poloekologické " s minimálním obsahem fosfátů. Domnívám se že umazaná voda od špinavých nohou, či rukou vypuštěná na trávník uškodí mnohem méně, než Domestosy, Persily a podobný sajrajty, kterejch běžná domacnost předá přírodě v ne zrovna malé množství.
Jak sleduju kolegy karavanisty, podobně to dělá spousta lidí, jen nevím, kdo je ještě ochoten se k tomu přiznat.
zdraví jitka
jana a frantaČlenPřidáno
před 17 letA jejda jejda,já mám taky kyblík od Primalexu.Sice sem v Semíně byl,ale s malým karavanem a kyblíkem bez děr.Teď ale mám stejně obavu,aby mě někdo nechtěl kontrolovat otvory.:x
Předem se musím přiznat že ted už kanalizaci máme :^ale protože žiju od narození na vesnici pamatuju i suchý záchod a koupelnu na dvoře takže bych mohl být pro někoho ten správný vesnický buran ale já si myslím že lidé z vesnice k té přírodě měli vždycky blíž neviděl bych zas takový problém v přetékajícím kbelíku ale spíš co do něj vůbec pouštíme a protože nemám v karavanu ani pračku nebo myčku a nádobí mejeme v téplé vodě ono na umytí hrnku po kafi a čaji to stačí a smytá špína z mého těla a zubů si myslím že té přírodě taky až tak neublíží souhlasím s jitkou a přiznávám se že mi kbelík občas taky přeteče,víte znám i takové kteří mají ekologie plnou ústa a pak vyhazujou odpadky po příkopech aby ušetřili za popelnici tot můj názor a někomu se asi líbit nebude:c
zdraví mirek
Používáme mobilní odpadní nádrž a vylévám jí skoro denně, přiznám se že přeteče, ale jak to zjistím jdu jí vylít. Nic mě to neudělá a pár nudlí, rýže apod. z talířů uteče každému. Dělám to hlavně kvůli dětem, lítají kolem karavanu a lezou po zemi. Potom by jsme je nestačili převlékat :)
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
PecaČlenPřidáno
před 17 letJá mám sice odpadní nádrž na cestách zavřenou, !ale! po příjezdu domů ji otevřu a všechno mi teda do kanalů nevyteče, něco jde kolem, moc se s tím nemažu! Špinavá voda přírodě neublíží jsou daleko horší věci. V kempu bych to asi protékat nenechal, nejde o vodu, ale o to, že je všude kolem čvachtanice, ono 100 l vody je dost.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
AHOJKY LIDI :_
Chci zamachrovat a oznámit,že FOSFÁTY atd. se od loňského léta nesmí do výrobků na praní a podobně dávat ,tedy nesmí je obsahovat.
Kanalizaci nemáme (žumpa+trativod).Pokud se nejedná vyloženě o chemikálie, tak jsem přesvědčený o návratu látek do přírody (tedy přiměřeném množství). p)
Tak to já bych si po něm klidně stoupla. Byli jsem 10 dní v Chorvatsku, nádobí myju v umývárně, sprchu i wc používám většinou také místní ( z důvodu většího pohodlí to tak činí většina lidí ), a ta trocha vody z rukou....ač mi odkapávala, pod autem bylo okamžitě sucho. A co když někdo v kempu polejvá hadicí, oplachuje člun, děti cintaj vodu z bazénků, nebo nedejbože sprchne.....to je nějaký vody!f :D
Na druhou stranu musím ale říct, že některý obytný auta bohužel nemůžou mít nádrž pootevřenou, ale musí se vypustit naráz. Když tam je odpadní voda celej den a pak to v noci vypustěj naráz....
to je pak pěknej smrádek:o:o
Stoupnout si po nás se fakt nemusí nikdo bát.....
ahoj jitka
feroČlenPřidáno
před 17 letPriznám sa, niektoré názory ma dosť prekvapujú. Nehovorme o tom, čo prírode škodí a čo nie. Asi vypustenie odpadu z karavanu nebude tá najväčšia prírodná katastrofa. Pripadá mi teda dosť nechutné a nevkusné, keď vidím na trávniku v kempe zbytky zubnej pasty, cestovín, mydlovej vody trochu ryže, nejakú tú vyvarenú kávu a ďalšie delikatesy ......Veď ani doma nevypľúvame pri umytí zubov na podlahu obyvačky, ani tam nemáme vyvedenú hadicu od umývačky riadu. A miesto v kempe je vlastne dočasná obývačka, alebo sa mýlim, priatelia? Každopádne, kým sme jazdili s prívesom, používali sme mobilnú nádrž, teraz v obytňáku odpad otvárame na vhodnom mieste, spravidla k tomu určenom, dokonca mám aj bočný vývod, aby som v prípade núdze mohol odpustiť do vedra. A verte alebo nie, vždy sa na dovolenke nájde čas na vyliatie do kanála.
Upravil fero dne 21.10.2009 00:43,
před 17 letNechcete si založit jiný forum? Tam si můžete v klidu popisovat kdo je větší prase, ale tady to fakt ,prosím nedělejte. Většina členů fóra zde čerpá dobré rady a zkušenosti, tyto praktiky sem nepatří. Od nudlí, logru z kafe, pasty na zuby, jak píše fero, už není daleko k hnědý hromádce za karavanem překryté papírem. A uvědomte si, že pokud je někdo i nevědomky přenašečem jakékoliv infekce, úspěšně ji šíří dál těmíto splašky. Jinak se musím přiznat, že tak smutný počteníčko, tady ještě nebylo.
ViktorČlenPřidáno
před 17 letFero to popsal absolutně trefně a správně..., a malá poznámka pro Guliho : s tím, že máš zřízen trativod ze žumpy bych se také moc nechlubil - žumpa, resp.jímka na vyvážení nesmí mít žádný přepad (poslední dobou je to celkem dost kontrolováno a jsou za to nemalé sankce)...., jo a též není pravda, že se nesmí do výrobků na praní a čištění přidávat žádné fosfáty - ze zákona je max 0,5%z celkové hmotnosti výrobku (což si myslím že je celkem hodně), ale všichni vesměs používají jiné náhražky, což jsou ještě větši srač.y. Nejsem žádný ekologický aktivista, ale též mi vadí místo v kempu z 1/3 zaneřáděné zbytkami od jídla, chlupů, apod. Omlouvám se, že jsem trochu odběhl od původního tématu..
Viktor
Jana a Petr VČlenPřidáno
před 17 letno, neurazte se, ale mám pocit, že nemá smysl Pepovo myšlenky a názory dále komentovat.
Prostě podle mého názoru jakákoli odpadní voda pod karavan na zem nepatří. Dělat pořádnýho tím že tam dám děravý kbelík??? No proti gustu žádný dišputát.
Myslím si o takovýchto karavanistech své , těší mi, že takový názor nemám sám a nehodlám o tom dál diskutovat. Petr V
Myslím že by jsme se měli všichni polepšit, sáhnout si na své svědomí (samozřejmě myslím i sebe ) a chovat se ohleduplně k přírodě a celému svému okolí, abychom potom na cestách nepotkávali jen samé zákazy a perzekuce pro karavanisty.
Použil jsem fotky jednoho našeho kolegy z C24, tak doufám, že se nebude zlobit. /tomtom/
Upravil EXPEDICE APALUCHA dne 21.10.2009 11:04,
před 17 let
EXPEDICE APALUCHA Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
FunHlavní administrátorPřidáno
před 17 letMě naopak upřímnost a otevřenost této debaty pozitivně naladila. Upřímnost jak u zastánců vypouštění odpadní vody, tak upřímnost odpůrců. Obojí je těžké veřejně ventilovat. Hodnotím ji kladně. Na jejím základě si mnoho začínajících karavanistů, utvoří správný názor na tuto problematiku.
Jedno bych podotkl. V českých kempech je téměř výjimkou najít místo pro vylévání odpadní vody.
A ještě můj názor na vylévání odpadní vody: Když je kam, tak ji tam vyleju. Když ne, tak alespoň někam dál, stranou.
A ještě jeden dodatek, karavanistů s děravým kbelíkem znám spoustu.
Fun

😊
Upravil Fun dne 21.10.2009 10:23,
před 17 let
Ludek LiberecČlenPřidáno
před 17 letTak já třeba jedu k Matýskovi až Liberce a těším se jak u něho včechno vyleju a to se vyplatí - né.
PepaKČlenPřidáno
před 17 letHluboce se stydím za to, že pod můj přívěs vědomě celá dlouhá léta vypouštím prakticky čistou nezapáchající vodu a to v minimálním množství. Tímto se chci omluvit všem estétům za moje počínání, je mi jasné že jsem se jich musel hluboce dotknout. Na svoji obhajobu chci uvést, že se tento můj esteticko-ekologický terorismus snažím napravit vždy tím, že svoje sousedy neotravuji hlučným klábosením do noci či rána, reprodukcí hudby, řevem mých dětí, rozděláváním ohně na grilu na dřevěné uhlí, mohutnou nikotinovou exhalací, štěkáním a vyměšováním mého psa a rychlou jízdou po kempu. Ochotně sbírám odpadky na můj plac silným větrem naváté, zdravím ostatní návštěvníky a v případě potřeby jim bez váhání spěchám na pomoc.
Vím, že to všechno je jen slaboučká náplast na ten můj velký hřích s tou čistou odpadní vodou a proto si nyní budu brát příklad z ostatních přívěsářů, kterých při vynášení odpadní vody vidíme absolutně drtivou většinu.
Ještě jednou - sorry.
Mirek a JirinkaČlenPřidáno
před 17 letTak,tak,omluva se přijímá a teď si objednej u Peci odpadní nádrž pod přívěs ať mu pomůžeš rozjet obchod.Bude to odpustek za tu "ekologickou" katastrofu co jsi tím děravým kýblem způsobil.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na
http://tvsat.rajc...