Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Internet v autě i doma

Poslední aktualizace před 4 měsíce
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
Tak to je škoda ale za určitých podmínek to smysl dává. Jen tam bude asi ta komplikace se clem a daní😥
R
RudyČlen
Přidáno před 3 roky
Do nového auta jsem pořídil tenhle router
Do nového auta jsem pořídil tenhle router https://www.netge....cz/mr1100 Nemá 5G, ale na 4G funguje spolehlivě a i s více připojeným klienty se nepřehřívá. Vyzkoušel jsem řadu levnějších ale měly různé mouchy. Auto je celé z GFK, takže si vystačím bez externí antény. Router je navíc mobilní, dá se použít i pro jiné účely.
Upravil Rudy dne 26.03.2023 08:59, před 3 roky
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky
Rudy pozor, tomu Netgearu co máš kromě 5G chybí velmi podstatný kanál pro 4G LTE a to kanál B20, dále chybí kanály 28 a 38.
Netgear podporuje tyto:LTE/4G bands:
1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 14, 29, 30, 66

Je zapotřebí mít pro ČR tyto kanály pro 4G LTE
B1, B3, B7, B20, B28, B38,
R
RudyČlen
Přidáno před 3 roky
Bohužel, ideální router nenajdeš. Více jej používám v zahraničí než u nás. NETGEAR má i modely M2 a M5 ale jsou dražší, respektive M1 jsem koupil ve velké slevě. Zkoušel jsem různé Huawei, TP Link… ten NETGEAR je z nich nejspolehlivější. Vzhledem k tomu, že je NETGEAR přenosný a do auta nic nevrtám, můžu jej kdykoli vyměnit. Nicméně 5G běží zatím v Evropě jen ve velkých městech a tam zas obytkou nejezdím. V Hymru jsem měl vymazlenou sestavu s RUT360 a střešní anténou od Pannoramy která fungovala skvěle, včetně mobilní aplikace. Do současného”plasťáku” střešní anténu nepotřebuji, takže ten přenosný NETGEAR. Pokud ale někdo máte tip na lepší řešení, sem s ním.
K
kamilioČlen
Přidáno před 3 roky
Ten Netgear bol asi urceny pre iny region ako EU. Ako pise karlic, pre LTE nepodporuje ziadne pasma pod 1GHz bezne pouzivane v EU. Iba 1800Mhz a vyssie frekvencie, ktore su vhodne na pokryvanie husto obyvanych oblasti. Na pokrytie vidieku potrebujes frekvencie pod 1GHz ktore sa vyrazne lepsie siria, to su tie pasma 20 (800Mhz), 28(700Mhz) a mozno mimo CZ aj 8(900Mhz). Inac sa ti moze stat ze nebudes mat vobec ziaden signal. Pozri
https://en.wikipe..._by_region
https://en.wikipe..._in_Europe
Upravil kamilio dne 26.03.2023 18:46, před 3 roky
R
RudyČlen
Přidáno před 3 roky
Pánové mohu se mýlit ale není celý problém v tom, že na stránce mají odkaz ke stažení letáku s technickými parametry, které skutečně nepokrývají v Evropě používaná pásma. Router má označení EU za modelových číslem, takže předpokládám upravený firmware, možná i hw pro použití v EU. Jedná se o oficiální EU distribuci. Faktem je, že popis u jednotlivých prodejců neobsahuje popis kanálů ale frekvence pod 1Gb tam uvedeny jsou:

Citovat

Nighthawk M1, přenosný router, podpora pro standard LTE/4G 700/900/1800/2100/2600 MHz / 3G 850/900/1900/2100 MHz, gigabitový downlink, podporuje WiFi 802.11 b/g/n 2.4 GHz a WiFi 802.11 a/n/ac 5 GHz.

P.S. No s tím kanálem 20 jste mi nasadili brouka do hlavy. Popravdě mne nenapadlo, že by oficiálně prodávaný router v ČR nepodporoval pásma, která se u nás používají. Ten NETGEAR je hojně doporučován na německých karavanových fórech.
Nicméně, jak jsem psal, je to přenosné, v autě nejsou žádné díry, tak jej lze vyměnit. Jenže za co? Nějaký tip na podobný, přenosný router, který funguje, nehřeje, umí připojit alespoň 5 zařízení a nezasekává se?
Upravil Rudy dne 26.03.2023 20:22, před 3 roky
K
kamilioČlen
Přidáno před 3 roky
Mas pravdu, moze byt ze predajca dal link na zly datasheet. Ak ma router v nazve EU, konkretne MR1100-100EUS, tak by tie pasma 20, 28 aj 38 podporovat mohol:
https://kb.netgea...ile-Router
SKU MR1100-100EUS (Europe Unlocked)
4G LTE Bands 1, 3, 7, 8, 20, 28, 38, 40 and 41
R
RudyČlen
Přidáno před 3 roky
Dík, uklidnil jsi mne :-)
Užjsem si fakt myslel, že jsem zase naletěl. To, že prodejci okopírují jeden text a papouškují je na všech eshopech mne nepřekvapuje. Zábavné je, že ty chybné kanály mají uvedeny i ostatní jazykové mutace webu Netgearu v Evropě. Amík to asineřeší a nepředpokládá, že by evropský “ fucking user” nějaké kanály zkoumal.

A ještě dodatek: srovnávám příjem (pomocí speed testu na Cesnetu) s iPhone 11Pro a ty rychlosti zatím vychází na netgearu o cca 30% lépe při stejném umístění. Pokud dám router na parapet okna, rozdíl je ještě větší. Příští týden vyrážím na cesty a udělám několik testů v různých lokacích. Nebude to samozřejmě žádné exaktní měření a pouze srovnání s uvedeným iPhonem a můžu sem dát naměřené hodnoty.
Ještě jednou dík oběma za podnětnou diskusi. To je to co tady kdysi bylo a dnes mi to velmi chybí.
Upravil Rudy dne 26.03.2023 21:26, před 3 roky
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky
není zač Rudy Smile
Jinak pro 4G/LTE si pořád stojím za tím, že momentálně nejlepší a nejlevnější (na bazoši za 1.000Kč) možné řešení je router Huawei B525s-23a, stále ho používám (přenáším) na chatě i v obytce. Odpojím v obytce z 12V a na chatě připojím na adaptér 230V a opačně Wink . Operátoři věděli, proč ho měli pro 4G v nabídce, když ještě nebylo 5G
Modem router Cat 6 . Rychlost až 300/50 Mbps
Spojení dvou pásem LTE (Agregace 2CA)
Inter-band: B3+B7, B3+B20, B7+B20, B7+B8, B3+B8, B1+B20, B1+B8, B20+B32
Dobrá výbava 4x Gb LAN, Wi-Fi síť a to až přes dvě pásma 2,4 GHz a 5 GHz a čtyři SSID
Administraci přes prohlížeč, přes něj lze také přijímat či odesílat SMS zprávy z vložené SIM karty.
Podpora externí antény, v menu modemu přepnout automatické nebo externí antény
Napájení z palubní sítě 12V nebo z adaptéru 230V.

Pořád sháním 5G router s eSIM, až někdo najde, sem s tím prosím Smile
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
pilinispilinisČlen
Přidáno před 3 roky
Já mam tohle(foto) mam 30 GB a používáme to hlavně v cizině a no probléma
pilinis Připojili následující obrazek:
sthnout_1.jpeg sthnout_2_1.jpeg sthnout.jpeg
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
Tak jsem napsal do toho Sectronu a prověřují možnost dodání 5G s eSim.
Ptal se mě kolik kusů odeberu 🤣
K
krabicaČlen
Přidáno před 3 roky
Uvažuju, že se plácnu přes kapsu a vezmu Maxview Roam 5G, sice nemá eSim, ale jen 2x obyč, jinak je to docela ultimátní řešení... Slibuji si hlavně zlepšení příjmu v místech s horším pokrytím, rychlost a fukčnost i za jízdy.
https://maxview.c...fi-system/
K
krabicaČlen
Přidáno před 3 roky

Mira2B7 napsal:

@Mira2B7 - Tak jsem napsal do toho Sectronu a prověřují možnost dodání 5G s eSim.
Ptal se mě kolik kusů odeberu 🤣

Acer Connect Enduro M3 5G Mobile Wi-Fi, píšou, že má virtual SIM (vSIM), jen nevím, jestli je to ekvivalent eSIM.
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
Došla odpoveď

Tak tedy 5G router s funkcí eSIM je R5020A.
Odkaz níže:
https://eshop.sec...a/p-15199/

Ale ta cena😂
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky

Mira2B7 napsal:

@Mira2B7 - Došla odpoveď

Odkaz níže:

Ale ta cena😂

Nikde v pramametrech nevidím, že by měl eSIM.
Kde prosím vidíš eSIM???
K
krabicaČlen
Přidáno před 3 roky

karlic napsal:

@karlic -

Mira2B7 napsal:

@Mira2B7 - Došla odpoveď

Odkaz níže:

Ale ta cena😂

Nikde v pramametrech nevidím, že by měl eSIM.
Kde prosím vidíš eSIM???

Taky jsem hledal a nenašel.
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
Poslal mi to ze Sectronu. Už jsem mu to odepsal a i požadavek na levnější řešení.
M
Mira2B7Člen
Přidáno před 3 roky
Odpověď Sectronu

Máte pravdu v datasheetu to není, každopádně mám od výrobce potvrzeno, že eSIM podporuje, ještě prověřuji verzi LITE tohoto routeru, ta je levnější.
Best regards | S pozdravem
Pavel Tomíček
obchodník tuzemsko

SECTRON
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025