Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Trakční baterie LiFePO4

Poslední aktualizace před 6 měsíců
HrochHrochČlen
Přidáno před 4 roky
Ahojda Kutile,
bydlíka parkuji pod přístřeškem, takže v mrazech a solár tam nedává nic. Když nevyjedu do dvou týdnů od zaparkování (to se téměř nestává), tak ho na jednu noc připojím k 230V.
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky

Rudy napsal:

@Rudy - Pokud bys chtěl Renogy, přímo u výrobce pár E ušetříš, minulý týden byla sleva ještě větší ale i ta současná je výhodná: https://de.renogy...funktion/.
Renogy, dle příspěvků na německých fórech funguje. Osobní zkušenost však nemám.
P.S. To teplotní čidlo u Votronicu funguje v případě LFP baterie jen jako ochrana před nabíjením za mrazu.

Také se pokukuju pomalu po LifePo4 a od Renogy mě odradilo, že jsou v něm články Sáčkové (pytlíky) a mám obavu z bezpečnosti při mechanickém poškození uvnitř a následném asi možném požáru.
Zde je hezké video, jak baterka vypadá uvnitř

Jaké jsou nyní na trhu tyto hotové baterie s prizmatickými (krabicovými) články?
Upravil karlic dne 09.02.2022 16:53, před 4 roky
karlic Připojili následující obrazek:
clankysackove.jpg
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Tady je pěkné video odolnosti a bezpečnosti různých článků.

Li-Pol (LiPo) are widely used in nearly all Cell phones and other home electronics. Yet, they are unstable and dangerous. In our test, we compare LiPo with available LFP and LTO technologies.

You may not recognize the danger sitting in your pocket, but consider the danger for projects involving batteries and prevent future issues. Designing machine, device or tool which uses batteries? Choose wisely!

All tested batteries are based on Lithium, however, the additional substances in LFP and LTO provide necessary stabilization and prevent the dangerous behaviour.

We tested:
Overcharge
Short-Circuit
Puncture
External fire (ignition)

K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Pak jsem hledal LionTron, jak je udělaný, a bohužel pro mě, ten má bambilion cylindrický článků, což také nechci, jelikož reálně hrozí v takovém počtu postupné rozbalancování článků a porucha baterie.

K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Zdá se, že jsem našel co hledám s prizmatickými (krabicovými) články, ale kde u nás něco takového se zárukou koupit?

AO Lithium
https://aolithium...

_luky__luky_Člen
Přidáno před 4 roky
Nechci ti nějak nabourávat iluze. Ale cylindrický články se ti nelíbí, pytlíky se ti nelíbí... Hádej, co je v těch "krabicových" článcích...?

...ti prozradím, že uvnitř jsou pytlíky :-D
R
RudyČlen
Přidáno před 4 roky
Baterii z "modrých krabic" skládá třeba Bulltron - http://www.bulltr...index.html
Prakticky je uvnitř totéž, co jsem si poskládal z komponentů nakoupených na Ali - prizmatické články + Dally BMS + přídavný balancer. Je to ale v krabici a s 5 letou zárukou. Bulltron baterie se dají koupit na německých karavan shopech, které zasílají zboží i k nám.
Firem, které skládají baterie z těchto článků je však spousta, i u nás.
Upravil Rudy dne 10.02.2022 16:15, před 4 roky
Rudy Připojili následující obrazek:
img_3620_1.jpeg
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Špatně se to hledá, jaké jsou uvnitř články, BMS a balancer.
Teď jsem pokukoval po Ultimatronu, ale ten má cylindrické Sad, takže pořád jsem v ČR nic nenašel za rozumnou cenu. Victron má prizmatické články, ale má také šílenou cenu.

Ultimatron
https://www.microcharge.de/forum/foru...erschiede/
karlic Připojili následující obrazek:
ultimatron.jpg
_luky__luky_Člen
Přidáno před 4 roky

karlic napsal:

takže pořád jsem v ČR nic nenašel za rozumnou cenu.

Tohle je v ČR, z krabicových článků a se zárukou:
https://www.mivvyenergy.cz/cs/132-lit...kumulatory
Upravil _luky_ dne 10.02.2022 17:26, před 4 roky
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
Kupoval jsem od nich, mají i technické poradenství, bohužel balancery se hodí spíš pro solární aplikace, pro obytku to chce sáhnout po něčem jiném, ale jinak OK
G
galbonyČlen
Přidáno před 4 roky
Kupoval som Teraz LITHTECH 200ah a dali mi na vyber ake chcem clanky na tie prizmatický davaju zaruku 5 rokov a cena bola tiez podla mna celkom ok...
M
magnum30Člen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, má někdo LFP od Green Cell , FlyPower nebo Kepworth, třeba 12V 100 Ah nebo podobnou velikost a kapacitu? Jaké máte zkušenosti, nějaké info o konstrukci, kvalita provedení atd.?
Upravil magnum30 dne 10.03.2022 12:37, před 4 roky
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 4 roky
Zdravim, nemáte náhodou někdo zkušenosti z praxe jak se snáší články LiFePo4 s polohou na boku? Přemýšlím o této baterce, ale nevejde se mi pod sedačku spolujezdce na stojáka.
mbmbČlen
Přidáno před 4 roky
HAF22. LIONTRON dělá přímo pod sedačku. 150, 200 a 300W👍
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 4 roky
No ja bych si ji chtěl sestavit články do takové celkové velikosti, abych při demontaži na zimu nemusel sundávat sedadlo, ale na jaře bych ji tam do podstavce hezky zezadu jen zastrčil a jen propojil kabely. Liotron tou dírou bohužel neproleze. Idelálně bych viděl sestavu 4S cca 120-200Ah a to tam výjde jen 2X2 na ležato
Upravil HAF22 dne 10.03.2022 15:44, před 4 roky
mbmbČlen
Přidáno před 4 roky
A proč ji na zimu vyndaváš? Nechápu, vysvětli. Jestli kvůli mrazu,dělá se i arktická verze...
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 4 roky
Přes zimu nejezdim a auto mám ve stodole na horách, kde není problém -20 před pár lety i -25 stupnů a to už si myslim, že je baterkám rozhodně lépe v +10 stupnich ve sklepě, při takové teplotě je AGM skoro bezúdržbová. Kromě toho LifePo bych ani v autě nedobil pulku zimy protože ta končí max při -5
Upravil HAF22 dne 10.03.2022 19:13, před 4 roky
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
HAF22 - Original ThunderSky Winston part number: WB-LYP160AHA(A), TSWB-LYP160AHA(A)
Recommended initial and subsequent charging is to 3.65 V.
The minimum voltage is 2.5 V.
Maximum discharge current is 3C continously.
Operating temperature -45°C up to 85°C (discharging)
Energy density is 88.27 Wh/kg
Normální nabíjení doporučeno od 5 stupňů, Victron dodává modul BT měření teploty k regulátoru. Je třeba ochranu nabíjení i od motoru, pokud to děláš sám. Jinak olovo kromě specifických instalací nemá už dnes smysl, je to na dožití. Je dobré nastavit nabíjení na 13,8 - 14V 5 min a pak Float na 13,4V kvůli životnosti, zejména u modráků. zde podrobnějihttps://shop.gwl.eu/Important-Informa...Batteries/
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 4 roky
no právěže se doporučuje dávat baterky na stojáka, jinak může hrozit znížení kapacity, ale pod sedadčku Ducata by se vešli na stojáka jen max do 120Ah a vyšší kapacitu by pak už museli vyrábět jedině paralelním řazením několika článků, což je méně stabilní při nabíjení i vybíjení a další negativa dražší a složitější BMS a odjištění atd. , ...to se mi zdá varianta naležato lepší (pokud je možná), tak nevim jak je to řešeno, že to tam nacpou.
Upravil HAF22 dne 11.03.2022 12:29, před 4 roky
J
Jarda885Člen
Přidáno před 4 roky
Liontron vyrábí speciálně pod sedadlo Ducata minimálně do 200 Ah
Zkouším přidat obrázek
Upravil Jarda885 dne 11.03.2022 15:20, před 4 roky
Jarda885 Připojili následující obrazek:
akulifepo4liotron.jpeg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025