surficiČlenPřidáno
před 17 letKdyž jsem začínal před lety s kempinkem na Slapech to bylo ještě ve stanu tak celý kemp vodu od nádobí chodil vylévat ke stromům.Po hodně letech jsem pořídil přívěs a k němu odpadní nádrž na kolečkách, protože jsem jezdil převážně do kempů v Německu a tam to tak měli všichni tak jsem myslel že to tak má být.No a když jsem vloni pořídil obytku tak jsem jen ze zvědavosti poptal na výstavě karavanů v Letňanech vystavovatele(vlastně prodejce) kam s odpadní vodou? No a bylo mi odpovězeno že se vypouští na silnici,vždyť je to prý čistá voda. Jinak používám chytré bakterie Golem, vyrábí Druchema Praha a dle návodu pokud nepoužíváte chlorové přípravky můžete tou odpadní vodou zalévat zahrádku.Aloha.
Myslím,že je v pořádku,že všichni chodí vše vylévat do jímek a nádrží v kempech. Nejsem si všek jist jestli to platí i Chorvatsku. Měl jsem tu čest být v kempu,který byl zásobovám vodou dováženou v cisternách. Nebyl to velký kemp,ale vždy po dvou dnech přijela cisterna,asi s obsahem 5000l a točila se třeba dvakrát. Co mě však chybělo,to byl fekál,který by logicky měl odpadní vodu odvážet.Nebylo těžké zjistit,že majitel kempu vždy večer naředil odpadní jímku mořskou vodou a v noci to vyčerpal do moře. V celku by mě nevadilo plavat se zbytky rýže a čočky,nejhorší je to,že tam byl vypouštěm i obsah jímky na chemické WC. Tu už měli podle předpisu EU fakt vymakanou.
1jgs - MilanČlenPřidáno
před 17 letCitovat
Tonda napsal:
Myslím,že je v pořádku,že všichni chodí vše vylévat do jímek a nádrží v kempech. Nejsem si všek jist jestli to platí i Chorvatsku. Měl jsem tu čest být v kempu,který byl zásobovám vodou dováženou v cisternách. Nebyl to velký kemp,ale vždy po dvou dnech přijela cisterna,asi s obsahem 5000l a točila se třeba dvakrát. Co mě však chybělo,to byl fekál,který by logicky měl odpadní vodu odvážet.Nebylo těžké zjistit,že majitel kempu vždy večer naředil odpadní jímku mořskou vodou a v noci to vyčerpal do moře. V celku by mě nevadilo plavat se zbytky rýže a čočky,nejhorší je to,že tam byl vypouštěm i obsah jímky na chemické WC. Tu už měli podle předpisu EU fakt vymakanou.
Vím, že úplně odbočím. Je to reakce na Tondům příspěvek. To co popisuje je bohužel jeden z případů, který dokazuje, že jsou lidi čuňata. Určitě mnoho z Vás zná příběh brněnského prýglu. Brněnská přehrada byla v době mého dětství místem, kam se dalo šalinó dojet o víkednu nebo i po práci. Hned na okraji města byla voda s hezkými plážemi a my z druhé strany Brna záviděli bysrčákům, že mají přehradu hned u baráků. Jenže z přehrady se časem stala žumpa a bystrčákům není co závidět. Její znečištění přesáhlo naše hranice. Poslední roky se tam dalo koupat tak do června a od července byl na hladině špenát. Ale opravdickej. Už druhým rokem je přehrada vypuštěná a provádí se v ní experimentální boj proti sinicím. Doufám, že existuje minimálně jeden člověk v týhle zemi, který si je jistý výsledkem. Doufám.
Většina chat kolem přehrady nemá jímku nebo ji má ... však víte jak se to dělá. Stejně tak to funguje podél řeky Svratky nad přehradou. A koneckonců ne jenom tam. Všichni jsme naštvaní a zklamaní, všem brňákům ten náš prýgl chybí. Můžeme si za to ale všichni sami. Ta žumpa místo přehrady je jenom důsledek našeho snažení.
Ten majitel kempu z příběhu Tondy je prostě čuně, který nevidí ani za roh. Moře je totiž zdrojem jeho obživy. Jediným. Zatím je čisté a má ho dost, tak si ho neváží. Až se pár němců, holanďanů, poláků a čechů potká při radovánkách v moři s vlastním lejnem a pochlubí se o tom na svých diskuzních webech, pozná třeba i majitel kempu na vlastních tržbách v příštím roce, kde dělá chybu. A to lejno nebo rýže je v porovnání s chemií do WC opravdu jen biologický odpad.
Tak ještě jednou, je to reakce na předchozí příspěvěk. Nestavím majitele kýblů s dírkou na stejnou rovinu s takovými čuňaty.
Milan :_
Klikni na obr.
Upravil tronic dne 22.10.2009 18:40,
před 17 let
tronic Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
1jgs - MilanČlenPřidáno
před 17 letDílo je to Tronicu krásné :^, jen by mě zajímalo, kam ten odpad vede?
Ale aspoň jsem se nenudil né?
1jgs - MilanČlenPřidáno
před 17 letJá jsem si to myslel. Děláš, že je to odkanalizový a přitom tam máš dírky. Chudák slečna v pozadí. Pokud včas neodejde, bude mít mokro v botách.
Jak píše Joker, pokud není možnost mytí nádobí a sprchování v kempu a voda v nádrži je špinavá, také pootvírám nádrž až cestou. A taktéž mi to bylo doporučeno jistým prodejcem. Něco odkape cetou a zbytek vypustím na trávu na dvorku. Podotýkám, že nudle s čočkou a rejží do odpadu nesplachuju a na těle to taky nemívám, jak si zřejmě mí oponenti myslí.
Ale mám dotaz pro čistotné. Jakým způsobem řešíte sprchování se venkovní sprchou ?
čau jitka
PepaKČlenPřidáno
před 17 let[quote]michal a jitka napsal:
Jak píše Joker, pokud není možnost mytí nádobí a sprchování v kempu a voda v nádrži je špinavá, také pootvírám nádrž až cestou. A taktéž mi to bylo doporučeno jistým prodejcem. Něco odkape cetou a zbytek vypustím na trávu na dvorku. Podotýkám, že nudle s čočkou a rejží do odpadu nesplachuju a na těle to taky nemívám, jak si zřejmě mí oponenti myslí.
Ale mám dotaz pro čistotné. Jakým způsobem řešíte sprchování se venkovní sprchou ?
čau jitka[/quote
No doufám, že venkovní sprchu estéti neprovozujou. A taky doufám že nechodí spocenýma bosýma nohama po place, to je taky ekl.:o
Ať tady hlavně nikdo netvrdí, že se nikdy nevyčůral do křový, nebo v noci v kempu někde u plotu nebo u stromu :s
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
SteMiČlenPřidáno
před 17 letDebata se už pomalu dostává do obludně bezmezných řešení, ovšem máš pravdu...odpady byly, jsou a budou, ať lidské-zvířecí exrementy nebo cokoliv jiné a na Měsíc se zatím vystřelovat nedaj. Jde spíše o nějaké rozumné meze.
Přinejmenším při dlouhodobém stání či střídání na fleku třeba v kempu po někom, můžete tak celý pobyt prožít v podivném "oparu" čichaje ten odér z okolí karavanů, doprovázený rojem much a jiných breberek, které to přitahuje ze široka-daleka, už jen to k otrávení stačí, vy jste sice uvědomělej estét, ale co ti:| před vámi ?
Víte přátelé, připomnělo mi to jednu úsměvnou historku z vojny, kdy jeden z vojínů na cvičení, trvale odmítal chodit na klasickou polní latrínu a chodil vedle na jedno to samé místo v řadě. Tak by si z toho i nějaký imperialistický záškodník tenkrát mohl spočítal, kolik dní jsme tam vlastně byli a utajení bylo v čudu ?...zrodil se nápad a připraveno bylo dokonale. Když šel opět "páchat to dílo" (pravidelně na hodinu přesně). Jeden z dobráků tam už za mezí čekal, kam zezadu neviděl s podstrčenou naaranžovanou hustě olistěnou větví...poté, když dokonal tento hanebný čin a za šustění novinového papíru (jak víme-tehdá byl i ten toaleťák na příděl), větev i s jeho dílem byla pomalu oním maskovaným dobrákem povytažena za tu mez ?
Neumíte si představit co se dělo potom. S připitomělým výrazem v tváři a kalhotami na "půl žerdi" chodil dlouhou chvíli jako čochtan sem tam kolem, klacíkem v trávě hrabal a stále dokola hledaje to ho...samozřejmě záhy na vše přišel, ale stálo to za to ! :he
Makarska Rivijera moj drugi dom
Upravil SteMi dne 23.10.2009 12:07,
před 17 let
Me2dČlenPřidáno
před 17 let:xNa Zdejcině u Berouna se musel v lese u HO..A zapíchnout klacík, latríny tam nebyly voda v kýblu, brzy tam vyrostl malý klacíkový ráj.
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
SteMiČlenPřidáno
před 17 let...taky "krásný" škoda, že není fotečka - možná tam dnes z klacíků i nějakej stromeček vyrost a pak, že to není ekologický ? :x
Makarska Rivijera moj drugi dom
Me2dČlenPřidáno
před 17 letCitovat
Stemi napsal:
...taky "krásný" škoda, že není fotečka - možná tam dnes z klacíků i nějakej stromeček vyrost a pak, že to není ekologický ? :x
Fotečka by byla vynášení tajemství a tenkrát to nikoho ani nenapadlo, bereš to jako normál zkrátka, vyšlo to v rozkazu:s
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Stemi má pravdu, už se to dostává jinam, co třeba udělat něco proto,aby v každém kempu bylo víc odpadů,kam se to dá vylívat. Je nás tady dost,aby jsme např. české kempy na to nějak upozornili. !)
Myslím, že je na každém, jestli bude vodu nebo cokoli vypouštět do nádrže nebo v kempu na trávu.
My ostatní co to neděláme, "nemyslím si, že jsem estet", si uděláme o těch co to dělají obrázek sami a né každý návštěvník kempu ví, že je to jen voda !)
Dle mého názoru, by se jinak asi nádrže na odpadní vodu nevyráběli a prostě by se to vypouštělo ven...
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
Upravil jirkamds dne 23.10.2009 08:55,
před 17 let
PepaKČlenPřidáno
před 17 letMám takový dojem, že je zde mnoho poviku pro nic, resp. původně pro pár kapek čisté, ale použité vody. Je na slušnosti každého karavanisty zda bude svoji odpadní vodu vypouštět nekontaminovanou do přírody nebo s chemickým a biologickým humusem do nádrže.
Myslím, že opravdové prasičinky kempařů jsou celkem slušně rozepsány v diskusi Hříchy .......
Ahoj.
Jenom, aby se nám ti ekonevypouštěči nepřivázali řetězem k bydlíku :), ale to nehrozí. stejně se karavanisté dělí na dvě skupiny: 1. skupina - vypouští;
2. skupina - to nepřizná !)
Upravil merfan dne 23.10.2009 17:08,
před 17 letJá patřim asi do 3. mě to skoro deně přeteče, tak že já vypouštím nechtěně :D
karlosVWČlenPřidáno
před 17 letjá viděl dírku v kyblíku udělanou z boku v horních partiích..ač též poctivě lapám odpadovku do pojízdného vozíčku a jezdím ji vylévat do míst k tomu určených,přijde mi dírka v kyblíku nahoře aspon menší čuňárna....bordel zůstane v kyblíku u dna a z kyblíku odtéká voda...