Nevím proč by custom volba měla být něco speciálního pro elektroniky. Jak sem psal. Teď pro nabíjení ze soláru používám Morningstar Tristar MPPT a ten má jak předvolené volby, tak možnost pro zručné uživatele si vše nastavit podle svého uvážení a aktuální potřeby. Kupoval sem ho za 16 tis i když sem mohl sáhnout po hodně levnějším regulátoru, který ale tyto možnosti neměl.
Přece jen 16ks LiFePO 200Ah není za pusu a proto chci pro ně jen to nejlepší.
Já znám nabíjecí grafy ve vztahu k času a proudu. Z těch poznám co se při nabíjení děje. Ale žádný takový graf tam nevidím. Všechny grafy jsou ve vztahu k teplotě.
např. myslím takovýto
Jak sem psal. Řada lidí co už life používá delší dobu, přišla na to, že je vhodnější je napětím nehnat až na maximální mez udávanou výrobcem a vůbec jí na tomto napětí držet delší dobu. Je to podobné jako u lipol baterek (potvrdí řada lidí na modelářských fórech). Pokud chce člověk delší životnost za cenu nevyužívání několika málo procent kapacity, je vhodné je nabíjet na trošku menčí cílové napětí, než udává datashet.
Ale to je každého volba. Pokud použije booster navržený pro lifepo který jede podle nějaké přednastavené křivky tak mu to bude řadu roků fungovat k plné spokojenosti. Ale někomu to třeba bude fungovat o něco déle.
Proto prostě chci booster, na kterém se budou dát nastavit napětí a doby jednotlivých režimů. Pokud nic takového není, tak se holt vrhnu do stavby jako v případě balancérů. Schémata DC DC měničů je na netu mraky a napsat pár řádek kódu pro procesor pro jeho řízení taky není moc velký problém.
Jinak já sem asi toto téma vyčerpal. Předal sem své skušenosti co mám s lifepo a je na každém, jestli si z nich něco veme, nebo ne. Jak tvrdím já. Papír snese vše. Proto po zkušenostech s olovem mám beru údaje od výrobců strošku s rezervou.