Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Kam vypouštíte odpadní vodu?

Poslední aktualizace před 14 let
E
EXPEDICE APALUCHAČlen
Přidáno před 17 let
Myslím že by jsme se měli všichni polepšit, sáhnout si na své svědomí (samozřejmě myslím i sebe ) a chovat se ohleduplně k přírodě a celému svému okolí, abychom potom na cestách nepotkávali jen samé zákazy a perzekuce pro karavanisty.

Použil jsem fotky jednoho našeho kolegy z C24, tak doufám, že se nebude zlobit. /tomtom/
Upravil EXPEDICE APALUCHA dne 21.10.2009 11:04, před 17 let
EXPEDICE APALUCHA Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 17 let
Mě naopak upřímnost a otevřenost této debaty pozitivně naladila. Upřímnost jak u zastánců vypouštění odpadní vody, tak upřímnost odpůrců. Obojí je těžké veřejně ventilovat. Hodnotím ji kladně. Na jejím základě si mnoho začínajících karavanistů, utvoří správný názor na tuto problematiku.

Jedno bych podotkl. V českých kempech je téměř výjimkou najít místo pro vylévání odpadní vody.

A ještě můj názor na vylévání odpadní vody: Když je kam, tak ji tam vyleju. Když ne, tak alespoň někam dál, stranou.

A ještě jeden dodatek, karavanistů s děravým kbelíkem znám spoustu.
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 21.10.2009 10:23, před 17 let
Ludek LiberecLudek LiberecČlen
Přidáno před 17 let
Tak já třeba jedu k Matýskovi až Liberce a těším se jak u něho včechno vyleju a to se vyplatí - né.
PepaKPepaKČlen
Přidáno před 17 let
Hluboce se stydím za to, že pod můj přívěs vědomě celá dlouhá léta vypouštím prakticky čistou nezapáchající vodu a to v minimálním množství. Tímto se chci omluvit všem estétům za moje počínání, je mi jasné že jsem se jich musel hluboce dotknout. Na svoji obhajobu chci uvést, že se tento můj esteticko-ekologický terorismus snažím napravit vždy tím, že svoje sousedy neotravuji hlučným klábosením do noci či rána, reprodukcí hudby, řevem mých dětí, rozděláváním ohně na grilu na dřevěné uhlí, mohutnou nikotinovou exhalací, štěkáním a vyměšováním mého psa a rychlou jízdou po kempu. Ochotně sbírám odpadky na můj plac silným větrem naváté, zdravím ostatní návštěvníky a v případě potřeby jim bez váhání spěchám na pomoc.
Vím, že to všechno je jen slaboučká náplast na ten můj velký hřích s tou čistou odpadní vodou a proto si nyní budu brát příklad z ostatních přívěsářů, kterých při vynášení odpadní vody vidíme absolutně drtivou většinu.
Ještě jednou - sorry.
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 17 let
Tak,tak,omluva se přijímá a teď si objednej u Peci odpadní nádrž pod přívěs ať mu pomůžeš rozjet obchod.Bude to odpustek za tu "ekologickou" katastrofu co jsi tím děravým kýblem způsobil.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
Já se pos.ru normálně jak idiot běhám s kýblem a nikdy mě, blba obecného nenapadlo, tam udělat díru, ale kdo hodně pustí vodu dostane přes prsty:r
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
PepaKPepaKČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

Mirek a Jirinka napsal:
Tak,tak,omluva se přijímá a teď si objednej u Peci odpadní nádrž pod přívěs ať mu pomůžeš rozjet obchod.Bude to odpustek za tu "ekologickou" katastrofu co jsi tím děravým kýblem způsobil.

Do přívěsu už investovat nebudu, ale:
koupím si obytné auto s odpadní nádrží na 115 litrů. A protože půjdu do sebe, tak z nádrže na čistou vodu /115 litrů/ udělám nádrž rovněž na odpadní vodu. Tím získám celkem 230 litrů na odpadní vodu celkem ! A to se vyplatí !)
H
HabasekČlen
Přidáno před 17 let
Pepo 230 litrů na odpadní nádrž je poměrně málo.Vždyť můžeš použít ještě nádrž na naftu.!h
H
HabasekČlen
Přidáno před 17 let
Jó a co to je ta odpadní nádrž a na co ji vlastně používáte??Hledal jsem ji ve svém Traficu a pořád nic.
RobertRobertČlen
Přidáno před 17 let
Tak se nám ta debata nějak přiostřila. O co vlastně jde? Aby jsme se chovali jako civilizovaní lidé. Asi by se nikdo z vás neubytoval v kempu, kde se na place či na pláži válejí odpadky a petláhve. S odpadní vodou je to stejné, jenom je na ten "bordel" třeba brýle. I když souhlasím s tím, že se nejedná o ciankály, i tak z odpadu vytečou nudle, rýže, čočka atp. Po dvou třech dnech už ty brýle netřeba a po vás tam přijedou další. Takže jde o ohleduplnost k druhým.
Nejsem žádný ekologický aktivista, ale děravý kýbl - to je tedy moc.
Používám 5ti litrový kyblík, o množství obsahu mám přehled a když je čas, vyliju to do kanálu. Pokud není, tak někam do kopřiv. A dělám to i v přírodě, kde jsem sám, natož v kempu.
Stará trempská zásada - po tvém odchodu je vše tak, jak kdybys tam nikdy nebyl.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
M
michal a jitkaČlen
Přidáno před 17 let
Pravda, na bordel z mejch rukou a ksichtu by asi brýle nestačily, byl by potřeba asi mikroskop, ale když je to jedno, tak jsem hold prase:x !h
čau jitka
PepaKPepaKČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

Habasek napsal:
Jó a co to je ta odpadní nádrž a na co ji vlastně používáte??Hledal jsem ji ve svém Traficu a pořád nic.

Tam bejvá zátka ve střeše a napouští se celý auto.
Mirek a IvaMirek a IvaČlen
Přidáno před 17 let
Přiznám se, že se snažím pochopit o čem, že se to tady bavíte. Tak nějak jsem si myslel, že už žijeme dávno v jiné době. A prosím už toho radši nechte, stačí si přečíst jak se chudák Jitka tituluje.:o
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
Jsem zvědavý, kdy kdo přijde s mini čističkou odpadních vod s přepadem čisté vody do pitné!M
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Medvěde, ta už dávno existuje :D

http://www.bwtech...
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
feroferoČlen
Přidáno před 17 let
pekne sa to tu rozbehlo....mám taký pocit, že sami urazení zástancovia tuningových odľahčených kýblov si v hĺbke duše priznávajú, že ich počínanie nie je tak celkom s kostolným poriadkom, veď inak by tam asi tie kýble nedávali, ale priznali by farbu. Smelo, hrdo, bez kamufláže.!)
PepaKPepaKČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

fero napsal:
pekne sa to tu rozbehlo....mám taký pocit, že sami urazení zástancovia tuningových odľahčených kýblov si v hĺbke duše priznávajú, že ich počínanie nie je tak celkom s kostolným poriadkom, veď inak by tam asi tie kýble nedávali, ale priznali by farbu. Smelo, hrdo, bez kamufláže.!)

Teď vážně:
Nevím jak ostatní, já tam vypouštím téměř čistou ničím nekontaminovanou vodu. Vím to já, manželka a děti. Bohužel to už neví ostatní, a bylo by zbytečné to každému vysvětlovat, proto ten tuning kýbl, proto ta kamufláž. Jen pro ilustraci, kvůli znečištění a zápachu v přívěsu nikdy nevaříme, zrovna tak tam nemejeme nádobí, nesplachujeme v koupelně žádné produkty z holení a jiný humus. V podstatě to co nám kape z odpadní trubičky přívěsu, je proti tomu co mnohým jiným kape z motoru či převodovky či dokonce se valí z výfuku opravdu, ale opravdu živá voda. /a prosím nekomentovat co dalšího může komu a odkud kapat/
JokerJokerČlen
Přidáno před 17 let
My máme odpadní nádrž, v kempech ventil nechávám uzavřený. I když nepoužíváme žádnou chemii, kromě mýdla a vyjímečně trochu Jaru, připadá mi hloupé to v kemu pouštět ven, také kvůli té rýži, nudlím a lógru od kafe. Ale přiznávám, že když vyjedu z kempu, ventil pootevřu a voda pomalu za jízdy vytéká na asfalt. V Chorvatsku, kde táboříme několik týdnů a nádrž samozřejmě nestačí, navléknu na výpustný ventil hadici a druhý konec umístím do nedaleké zídky pod kameny, kde voda mizí. Tam ale zase nemáme v odpadu Jar, protože nádobí myjeme v kuchyňce v kempu.
1jgs - Milan1jgs - MilanČlen
Přidáno před 17 let
Nebudu hodnotit chování jiných, jen se pokusím odpovědět na položenou otázku: "Kam vypouštíte odpadní vodu?"

Náš karavan nemá žádnou zabudovanou odpadní nádrž. Takže otevírání nebo uzavírání výpustných kohoutů nemusím řešit. Vozím sebou plastovou odpadní nádrž na kolečkách, kterou vždy přistavíme pod vývod odpadní trubky. Pokud je v kempu k dispozici kanál, tak ji vyvážím tam. Pokud se takové místo nikde poblíž nenalézá, tak nádrž vyleju někam ke stromu, nejlépe do keře. Také žádné chemie k umývání ruk, těl ani nádobí nepoužíváme. Naše odpadní tekutina tedy není žádnou velkou hrozbou pro přírodu. Nechci ale na trávníku vytvářet bažinu. Musím říct, že při vylévání této nádrže občas obsah i smrdí. To nemluvím o již zmiňovaných nudlích, šlupkách, logru a podobném sajrajtu.

Díru do nádrže dělat nebudu. Ono trochu toho běhání kolem karavanu - vylít záchod, donést vodu, vylít odpadní nádrž - ke karavanění podle mého názoru patří. Projdete si kemp, pozdravíte se se sousedkou a podobně. Ležet na lehátku celý den mě nebaví, jezdit celý den na kole už nezvládnu a sedět od rána do rána u piva nesmím. Tak mám času na vynášení dost.
Milan :_
Přidáno před 17 let
přesně jak píše Milan, to ke karavanu patří :^. Občas je fakt, že když není v kempu kanál, tak to leju do záchodu a hodněkrát jsem si pěkně chrstnul do bot :@
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 49
Členové online 0

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026