Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pokuta za Maďarskou dálnici

Poslední aktualizace před 8 měsíců
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Takže máme další pokračování mého případu.
3.12.2024 jsem obdržel dopis od HU policie s žádostí, abych dodal vyjádření v papírové podobě, což jsem okamžitě udělal. Přiložil jsem kopie TP, potvrzení o platbě a platnosti dálniční známky.
5.2.2025 jsem dostal další dopis s reakcí na mou odpověď kde mi úředník sdělil, že jsem zaplatil dálniční známku - dokonce dohledal platbu a uvedl číslo platby. Nicméně dále požadují uhrazení pokuty. V dopise citoval několik zákonů včetně toho, že obytná vozidla kategorie M s max. hmotností nad 3500 kg musí mít "mýtnou krabičku" a platit mýto.
Zřejmě dospěl k názoru, že mám vozidlo s max. hmotností nad 3500 kg přesto, že jsem doložil TP, kde je jasně uvedeno, že mé auto je kategorie M s max. hmotností do 3500 kg a max. počtem čtyř osob což dle jejich zákona spadá do kategorie D1 a právě na tuto kategorii jsem zaplatil dálniční známku. Dnes jsme telefonovali do Maďarska na policii a i nadále nebyli schopni vysvětlit za co mám zaplatit pokutu s tím, že si mám počkat na rozhodnutí, které mi zřejmě přišlo už 5.2.2025. Takže výsledek 0 a budeme to řešit dál. Shock
PepiPepiČlen
Přidáno před 1 rok
Nevím co ještě by chtěli,asi bych to dál neřešil,kyby byl soud ,tak se to jasně prokáže.Jinak dík za info,dej sem , až bude konec ,jak to dopadlo.Držím palce dík.
M
mstrČlen
Přidáno před 1 rok
Nejste sám, vím o dalším případu, tam ale došlo po doložení dokladů v lednu k zastavení řízení.

Asi v tom mají Maďaři trochu nepořádek....a asi zjistili, že jim některá obytná auta nad 3,5 t místo mýta kupují známku a tak se snaží naslepo lovit...ale to je jen má spekulace.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Ještě jsem dnes poslal na NÚSZ ( společnost zajišťující v HU dálniční známky a mýto ) e-mail s žádostí o vysvětlení jak došlo k informování policie o tom, že jsem neměl palubní jednotku a neplatil mýtné i když mám obytné auto do 3500 kg.
Samozřejmě budu dále informovat o průběhu a konečném dořešení. Třeba se to bude někomu hodit, aby v případě podobného problému měl návod jak postupovat.
F
ferolNováček
Přidáno před 1 rok
Obytné auto v Maďarsku patrí do kategórie D2, kde e-matrica stojí takmer 2-krát ako D1.
V
vlaraNováček
Přidáno před 1 rok
Obytne vozidlo patri do kategorie D1 :https://nemzetiutdij.hu/api/uploads/lak%C3%B3aut%C3%B3_20231221_korr_n%C3%A9lk%C3%BCl_EN_V2_pdf_df6527d121.pdf
caprighiacaprighiaČlen
Přidáno před 1 rok
Je to takto :
https://nemzetiut...27d121.pdf
čili : Do kategorie mýtného patří rekreační vozidla s maximální povolenou celkovou hmotností do 3,5 tuny
D1, pokud je pole kategorie vozidla v osvědčení o registraci vozidla M1 nebo jedna z jejích podkategorií
(např.: M1G) A počet sedadel uvedený v poli S.1 není větší než 7, včetně řidiče.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
ferol:
Do kategorie D2 patří vozidla s max. hmotností do 3500 kg a počtem cestujících větší než 7 včetně řidiče.
Upravil Tomik Kralu dne 11.02.2025 05:37, před 1 rok
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
caprighia:
Mýtné se v Maďarsku platí dvojím způsobem. Dálniční známkou a poplatkem za ujetý kilometr. Pokud se platí za ujetý kilometr je potřeba palubní jednotka:
Obytný automobil, který je dle TP vozidlo kategorie M, má celkovou max. hmotnost do 3500 kg a max. počet osob do 7 včetně řidiče patří do kategorie D1 a ta se dle novely z roku 2024 i nadále hradí formou zakoupení dálniční známky.
caprighiacaprighiaČlen
Přidáno před 1 rok
Však já souhlasím, slovem "mýtné" byl myšlen poplatek, zde formou e-známky. Tak to přeložil překladač a mohl jsem to změnit na jiný výraz, aby nedošlo k možné záměně s mýtnou krabičkou.
PepiPepiČlen
Přidáno před 1 rok
Pro ferol ,bylo tady už několikrát vysvětleno jaká známka pro M1 do 3,5t,tak tady nepište nesmysly je to D 1,,!!!!Shock
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
caprighia.
Like Já jsem to jen upřesnil. Když se v ČR řekne mýtné, tak si to hned každý spojí s palubní jednotkou a povinností platit dálniční poplatky za ujetý kilometr.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Tak tady máme další a snad poslední díl mého případu s pokutou za nezaplacený poplatek za dálnici v Maďarsku:
17.2. jsem odeslal další dopis na HU policii s tím, že jsem konzultoval celý případ se svým právním zástupcem a že odmítám uhradit pokutu a jakýkoliv poplatek za odvolání. Znovu jsem doložil potvrzení o úhradě dálniční známky a kopii TP.
Dnes mi přišlo nové rozhodnutí o ukončení šetření s tím, že pokutu nemusím platit.
Je zajímavé, že až po zmínce o tom, že jsem vše konzultoval s právním zástupcem došlo k tomuto rozhodnutí. V minulosti jsem 2x zaslal kopii TP s potvrzením o zaplacení dálniční známky e-mailem a 2x v dopise a neustále trvali na zaplacení pokuty. Zřejmě to úředník zkusil a když zjistil, že se nenechám oškubat tak to vzdal. Samozřejmě žádná omluva ze strany úředníka policie neproběhla a jen se odkázal na informace od NÚSZ.
Všem kdo budou mít v budoucnu stejný problém přeji pevné nervy a radím neustoupit. Smile
sipadan, Fun, Jirka W, Leviathan
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Dnes jsem se pro zajímavost podíval do registru přestupků HU policie a co myslíte ? Jsem v registru veden jako pachatel přestupku a dlužník nebo ne ? Správná odpověď je za A. Shock Na Velikonoce jedeme do termálů tak jsem zvědavý jestli bude mít naše kauza další dějství. Grin
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 rok
A to sis s nimi dopisoval česky, maďarsky nebo anglicky?
Soňa s Vaškem ve Šnekovi (Citroen Jumper 2002, EuraMobil S 515 MS)
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Maďarsky - přítel Google umí hodně. Smile Má kamarádka, která perfektně ovládá maďarštinu byla překvapená jak dobře Google překládá z češtiny do maďarštiny když mi dopisy kontrolovala. Pokud by jsi komunikoval jinak než maďarsky, tak by na to nereagovali, nebo by ti naúčtovali za úřední překlad.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 8 měsíců
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
To bude sranda až mu přijde pokuta, že zaplatil letos za obytku kategorii D2 a že je to zase špatně, proto že má auto v D1.
K
karlicČlen
Přidáno před 8 měsíců
Je to celkem zmatený a je nutno dle velkého technického průkazu znát kategorii vozidla, někdo má N a někdo M. V příloze tabulka pro zařazení do kategorie.
Pokud jste v zahraničí a nedostanete se k velkému techničáku, tak lze zjistit přes internet na "Portál občana "
https://obcan.portal.gov.cz
karlic Připojili následující soubor:
P
pechacciČlen
Přidáno před 8 měsíců
Pokuta mu nepřijde, protože to bude mít správně. Obytka patří do kategorie D2. Oficiální prodejce známek hovoří zcela jasně.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Tomik Kralu, kompersor4, Pepi, mstr, ferol, vlara, caprighia, pbxpbx, karlic, pechacci, janvas, Zangerrinus, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025