Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Nájezdové klíny pro obytné auto

Poslední aktualizace před 2 roky
H
horakovaČlen
Přidáno před 2 roky
Díky za info, pohybujeme se hodně v horských kempech a klíny dostávají zabrat. Vámi doporučené vypadají robustně a mají i dobrou výšku.
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 2 roky
Koupil jsem si je a po prvním najetí se v prostředku promáčkly, tak jsem to vyfotil a reklamoval ,obratem mi poslali nové a bylo my řečeno asi špatná šarže . Nové po druhém najetí to samé.Už jsem nereklamoval, nahřál jsem prostředek a kleštěmi vyrovnal.Myslim že v české republice nekoupíš nic kvalitního.
H
horakovaČlen
Přidáno před 2 roky
Děkuji za recenzi klínů, jak jsem psala, původní Fiamma, byly staré 2 roky a ve většině jsme najížděli na předposlední stupeň, ale teď , při najetí na poslední stupeň, okamžitě praskly. Máme možnost sehnat v Itálii, zkusím to. A ještě jednou dík.
K
karlicČlen
Přidáno před 2 roky
Pak napište, pokud sežene někdo klíny pro 18cm výškový rozdíl a nerozbitné, mám zájem. Je pravdou, že vše co se dnes prodává přežije pouze záruku, pak už jsou i ty minimální ftalaty pryč a ekologické klíny zkřehnou a začnou praskat. Chtělo by to koupit něco poctivého, neekologického mimo EU.
M
mira burstner aversoČlen
Přidáno před 2 roky
Ahoj, jezdíme sice jen s karavanem, ale po zkušenostech z Norska máme udělaný dřevěný klín se 4 stupni z KVH fošny, cca 50cm dlouhý, výška 15cm.Funguje 100 procentně, nepraská, neboří se a cena nula - nula nic, poněvadž mi fošna zbyla z výroby ponku do dílny.

Míra
J
JménoČlen
Přidáno před 2 roky
U přívěsu mi naštěstí stačí podložit jedno kolo a to až v případě, kdy by jinak nechladila lednice, nebo se už fakt nedalo spát (napříč) s hlavou ani na jednu stranu :-) Takže mi stačí kousíček fošny a pokud ne, tak hever z auta pod rám za kolem, abych to nezvedal jenom za nožičky (i když to unesou, ale není to "zdravý"Wink.
K
karlicČlen
Přidáno před 2 roky

mira burstner averso napsal:

@mira burstner averso - Ahoj, jezdíme sice jen s karavanem, ale po zkušenostech z Norska máme udělaný dřevěný klín se 4 stupni z KVH fošny, cca 50cm dlouhý, výška 15cm.Funguje 100 procentně, nepraská, neboří se a cena nula - nula nic, poněvadž mi fošna zbyla z výroby ponku do dílny.

Míra

Dobrý nápad, máš někde foto? Kolik váží? Aby to křehká žena unesla a umístila pod pneumatiku, ten Milenco má 3,7Kg.
G
gutČlen
Přidáno před 2 roky
Skoro u každé novostavby když dělají střechu se válí odřezky trámu. Máme dřevěné klíny . Problém je v zimě, nejde na ně vyjet.
E
enžílaNováček
Přidáno před 2 roky
Mám dvě cca 40 cm fošny, na konci přišroubovaný kousek trámku, za ním poloviční kousek trámku. Položím pod potřebné kolo, stanovým kolíkem zaklínuji ,,nájezdový klín,, aby až na něj najedu, neustřelil. první poloha na fošně, druhá poloha na menším trámku, třetí poloha na posledním nejvyšším trámku. Šíře pneu. Již pět let stejné, drží, nepraská, zadarmo. Kdyby se kazily, udělám si nové. Také jsem kdysi měl krásné plastové ( ftalátové-EU ), jak píše kolega Smile. Na prd doslova.
P
pajoviČlen
Přidáno před 2 roky
Ahoj.

Uz jsem to psal někde v jiném vlákně. Řešil jsem stejný problém a tak jsem pořídil tyto:

https://www.svetk...IUQAvD_BwE

Chtěl jsem původně ty Milenco, ale 16” kolo do nich nesedne tak, jako do těch Fiamma. Každopádně stejně brzy skončím u samonivelačních nohou. V zimě je někdy problém na klíny najet, tak to budu mít vyřešené.. Smile

Víťa
P
pajoviČlen
Přidáno před 2 roky
A zrovna tady v inzerci..

https://caravan24...bidka=3554
K
KalimeroČlen
Přidáno před 1 rok
Plastové klíny opravdu nic nevydrží, a je úplně jedno jestli je to Fiamma nebo Thule či jiné.
A navíc mám zkušenost, že někdy jejích výška prostě nestačí. Také bývá někdy problém s najetím, protože díky stupňům mají docela prudký úhel a na tvrdém nebo kluzkém povrchu ustřelují. Milenco jsem ani nezkoušel, tam by mi vadilo, že se nedají mírně posunout v ose auta vůči druhému klínu, pak stojíš pneumatikou na špici a to je naprd.
Kvůli stupňům bývá také někdy problém s precizním vyrovnáním, když je terén na jedné straně trochu jinak než na druhé.
Proto jsem si udělal klíny dřevěné, a naprostá spokojenost. Najíždění na ně je tak komfortní, že to spolujezdec ani nepozná, klidně může chodit po autě nebo i třeba už vařit kafe. Klín se na jakémkoliv povrchu (i na ledě) ani nepohne - zespoda jsem pod špičku nalepil také kousek smirku.
Co je požívám, tak vždy během okamžiku krásně vyrovnané auto, jemně pak ještě případně doladím měchy.
Mají pouze dva nedostatky:
1) pod kola je dávám sám, neboť jsou trošku těžší 
2) sjetí z nich je téměř nepozorovatelné, tak musím myslet na to, abych je někde nezapomněl.
Kalimero Připojili následující obrazek:
img_6847.jpeg
K
KalimeroČlen
Přidáno před 1 rok
Ještě porovnání s Thule
Kalimero Připojili následující obrazek:
img_6996.jpeg
sipadansipadanČlen
Přidáno před 1 rok
@Kalimero

Ahoj,
moc pěkné Like
S
SvětKaravanůNováček
Přidáno před 1 rok
Dobrý den všem zúčastněným v této diskuzi,
na míru vyrobené klíny ze dřeva jsou určitě skvělý nápad, nicméně ze zkušenosti musíme podotknout, že i z plastových klínů se dá vybrat.
Nejvíce mohu doporučit tyto, které již byly v konverzaci zmíněny: https://www.svetk...l_z17493/. Hrubý povrch zajistí to, že nájezdy nebudou klouzat, plus byť se to nezdá, tak v realitě jsou opravdu robustní, takže se jen tak nezlomí.
Opravdu můžeme doporučit
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 1 rok
Nevím co to tady píšete za lež, přečtěte si co jsem psal o najezdech.Pokud jste nečetli připomenu.Koupil jsem přesně ty samé, po jednom nájezdu se vnitřek celý promáčkl,ano po reklamaci jste mi poslali nové a bylo mi řečeno že je asi špatná šarže, bohužel i druhé dopadli stejně.Tak jsem se nato už vykašlal.Tak nepište tady bludy Tyto nájezdy jsou na fotce hezké ,ale to je všechno.
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 1 rok
Zkušenost uživatelů bude určitě relevantnější, než reklama prodejce.
P
pechacciČlen
Přidáno před 1 rok
Tak to každopádně! Já je mám a žádný problém, fungují perfektně. Ono je to jako s couváním, taky to chce krapet fištróna při najíždění Wink
MarhonMarhonČlen
Přidáno před 1 rok
Také si chválím klíny Milenco Quattro, které řeší extrémně svažitá stání. Jsou opravdu velké, pro porovnání jsem dal na focení vedle i klasické klíny THULE. Jsou také širší a jednotlivé stupně jsou do obloučku, díky čemuž se lépe odhaduje na jakém schodu jsem. Nejvyšší stupeň je 18 cm, to už je znát. Větší a pevnější jsem nenašel.
Upravil Marhon dne 02.02.2025 07:02, před 1 rok
Marhon Připojili následující obrazek:
kliny.jpg kliny_2.jpg kliny_3.jpg
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 1 rok
No asi neumím jezdit, jezdím obytnakem jenom 40 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 20
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025