pavel1971 napsal:
@pavel1971 Kolik Ah v te lithiovce od LTW máš? A kolik Ah jsi měl předtím v olovu? Jen mě zajímá,jaký je opravdu odzkoušený rozdíl,v reálné výdrži při stejném používání.
Dík
Ahoj, mám 120 Ah, v olovu jsem měl tuším 150 nebo 160 Ah. Původně jsem koupil LTW 100 Ah, tu však ode mne vyprosil kamarád, který odjížděl na dovolenou, chtěl koupit LiFePO4 a v LTW neměli. Nabíjí ji taktéž standardním energoblokem přepnutým na GEL a funguje taktéž bez problémů (tak jako spoustě dalších karavanistů). Bez elektřiny vydržím cca o den déle (v zimě bez přejezdů) než předtím s olovem (při přejíždění se Lithium nabíjí podstatně rychleji než olovo).
Sloučené 20.10.2019 16:47:
oltcitak napsal:
@oltcitak - to Hroch: tiež ma zaujíma viac podrobností, mám od nej TL a uvadza sa v ňom , že dá nabijať v rozsahu - 40-85 st. C, vybijanie - 20 - 80 st. C. a ine lahôdky a nejake spesl zlozenie LiFeUP, nikde som o tom nenašiel viac informácií , a že som sa snažil... Môžeš sa k tomu vyjadriť prosím . Ináč kedysi bola v ponuke aj 120Ah a za menej peňazí ako táto 100Ah. Som z toho nejaky zmätený....... Diky.
Ahoj,
nevím k čemu přesně se mám vyjádřit ?
Nabíjím ji vždy, když je potřeba a určitě před tím neměřím teplotu :-) .
Koupil jsem hotový výrobek od firmy, která ví co dělá a elektronika u baterie hlídá vše za mě.
Mám kamaráda, který je posedlý kontrolou a tak stále sleduje stav jednotlivých článků, ví přesně kdy má baterii nabíjet, kdy balancovat články atd.
Zatímco kouká na displeje, my chodíme na procházky a jezdíme na kolech.
Koupil jsem si výrobek, po kterém chci, aby mi řešil energii v obytce a on to dělá k mé plné spokojenosti. Za jízdy se neskutečně rychle dobíjí i bez boosteru, ze soláru se mi pak olovo nikdy tak rychle nedobilo jako nyní Lithium.
Když jsem ji začal provozovat, slyšel jsem spoustu zaručených informací o tom, jak se mi články nafouknou a nevydrží ani rok. A ono to pořád funguje :-) .
Je docela možné, že když se baterii budete věnovat každý den hodinu, budete se s ní mazlit a koupíte jí speciální nabíječku za ještě speciálnější cenu, vydrží vám 16 let místo 15.
Je možnost si koupit jednotlivé články a elektroniku na Aliexpress a baterii si poskládat a testovat a testovat a testovat.
Já jsem zvolil jednodušší možnost, kdy to za mě dělá někdo jiný, kdo tomu rozumí a já si jen užívám energetické soběstačnosti.