Zrovna řeším koupi dodávky - osobní pro cestování. U mě vyhrálo Ducato 2,3 150 k Panorama Flex Floor. Jak píšeš Boxer a Jumper mají hodně slabou spojku, motory jsou nové tak se o nich ještě moc neví. Jediné s čím je zatím u motoru problém je dlouhý nájezd km na oleji a prý odchází hydrošteli. Chce to měnit olej i mimo stanovený servis. Horší je to údajně s převodovkama. Ty prý u aut které vozí víc nákladu padají a jeden nejmenovaný prodejce řeší už několikátou převodovku.
S čím závodíš ? Do roku 2010 jsem jezdil soutěže.
Dnes k nám přivezl zboží dopravce co provozuje Boxery se stejnou motorizací. Najeto 45tis a zatím v pohodě. Spojka drží, motor taky. Tak uvidíme. Je to tedy divný hodnotit auto s takovým najezdem s přihlédnutím k tomu že ho vydali z LTčka co mělo najeto1700000 tis ale víc prostě nikdo nemá.
Proto se zeptám místních, má někdo s tímto autem najeto víc jak 100tis?
M
Ahoj,
také uvažuji o podobném autě na vestavbu. V jaké ceně se nechá pořídit podobné auto, abych měl představu.
děkuji za odpověď
Dvě sedačky objednej určitě! Je to pak děsnej vopruz s papírama pokud je předěláváš. Nám připadaly dost příjemné a tak jsme je tam nechali a jen dodělali vyhřívání a nechali očalounit. Když jsem to řešil (2,5 roku) nedaly se ve výrobě na dodávku objednat boční otevírací okna - jen na autobus ???! Tedy jsem objednal jen zadní a boční se dodělávaly potom. Protože jsem vyjednal slevu cca 60% z ceníku a ta se vztahovala na všechno, bylo nejlevnější vše dostupné objednat do výroby. Jednoznačně v tomhle autě potřebuji tempomat, klimu a couvací kameru. Ty tehdy byly v rámci nějakých paketů se spoustou zbytečností, ale za cenu stejnou jako bych to objednal zvlášť. Tedy máme v autě asi všechno co se do něj tehdy dalo namontovat. Kožený volant je mi také příjemný...
Martin
Upravil Martin a Johanka dne 02.02.2019 19:47,
před 7 letHlavně se informuj u prodejce zda již jde auto objednat v konfiguraci kterou si zvolíš. Já jsem kupoval auto v září 2018 a bylo mi řečeno, že až do srpna 2019 se nadají auta objednat a budou k dispozici pouze skladovky.
Citovat
JAREK112 napsal:
Citovat
Martin a Johanka napsal:
Citovat
JAREK112 napsal:
Ahoj,
také uvažuji o podobném autě na vestavbu. V jaké ceně se nechá pořídit podobné auto, abych měl představu.
děkuji za odpověď
My jezdíme s Jumper 2,0HDI 163 koní druhým rokem a po necelých 40 000 km je to letadlo s neuvěřitelně nízkou spotřebou (po cca 30 tis spadla o dva litry a jede jak čert).
Ve výbavě + prosklení se dá prodejce dotlačit citelně pod 500 bez daně...
Motor je hlavně v kopcích úžasný tahoun (vnitrozemí Černé Hory, Albánie,...). Také si myslím , že při slušném zacházení a oleji po 10 - 12 tis se motoru s nájezdem obytky nemá co stát.
Často parkujeme honě nadrsno, spojka smrděla nesčetněkrát , ale zatím drží.
Couvací kamera je nezbytnost.
Jezdí se nám s ním tak příjemně, že se posupně stalo naším běžným větším rodinným autem (podobně jak píše Bushman) a prodáváme jedno z osobních aut...
Martin
Je tedy lepší objednat auto se dvěma místy k sezení? A zasklení je také výhodnější již z výroby? Jdou okna otevírat?
Vaše auto je povedené .
díky
Na vestavbu okna z vyroby asi ne. Nebudou oteviraci tak jako v obytce a budou bez izolace.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Ještě je otázkou zda objednat nyní motor 2lt, nebo počkat do května 2,2Lt. Zatím čekáme s konečným rozhodnutím na výstavu. Do Prahy.
Ve vestavbě jsme zatím na živo nebyli. Momentálně jezdíme s integráčem, musíme posoudit, jestli nebude vestavba kapku natěsno.
Karlos_BrnoČlenPřidáno
před 7 letAhoj, ano u Peugeotu se dá dohodnout super cena, já mám tažné, kožený paket, klimu, 2 samostatná sedadla a L4H3 dostal jsem se na 605tis kč s DPH. Najeto mám zatím jen 5000km. bohužel jsem slyšel pozitiva i negativa. v obytkách ok, u dopravců KO.
prý zlobí filtry a převodovky. Motor je dobrej a starej co dělají už snad 15 let, jen ho ted narvali do velkýho auta a přidali močovinu.
spotřeba 8,5 průměr za prvních 5000km.
váhu mám komplet se vším, ( voda, posádka 4 lidi, motorka, vestavba 3650kg)
SlawczoČlenPřidáno
před 7 letTaktiez mame vo firme Jumper 35+ L4H2 BHDi 160 druhy rok, Ma natocene cez 135.000km. Spotreba okolo 9,5l/100. Nosime v nom tovar 500-1000kg, takze ho nepretazujeme. Spojka zatial OK, tazne na 3tony /este netahal/. Jedina vaznejsia chyba /v garancii/ bol slabytlak AdBlue, tak nam vymenili celu nadobku aj s cerpadlom.
Slawczo, Tina, Zuzka, Vilko - Burstner Viseo
Ahoj všichni. Po dlouhé době zase tu. Jen reference k autu. Najeto cca 35tis. Motor táhne skvěle, spojka stále drží, spotřeba kolem 10.5 litru a pokračují s vestavbou. Bohužel jak tam byla postel nic mě nenutilo na autě pracovat. Takže teď pokračuji a pomalu se blížím k výsledku. Až pochopím jak se sem vkládají fotky něco sem přidám. Takže vestavbám zdar a zdraví ať slouží. Mara
Ahoj chlapi, chystame se koupit uplne novou dodavku na vlastni vestavbu a potreboval bych vedet osobni zkusenosti s jumperem 2,2 blue hdi nebo 2,0 bluehdi coz by mel byt podobny akorat starsi motor. Chtel bych 121kw ale vemu i 103kw pokud bude za rozumnejsi penize. Mate nekdo? kolik mate najeto? jak to jede a sere se to? Nejvic se bojim ty močky. Pry je to kazitko a meni se nadrze jak na bezicim pase.
Moc diky za nazory a zkusenosti
Filip
Ahoj, po dvouleté přestávce doplňuji aktuální zkušenosti. Jumper vestavba 2.0 HDI 160 L4H3 maxi 2850 kg prázdný, při provozu 3,5 až 4 t. Najeto necelých 100tis po celé Evropě (včetně neunijních zemích s neznámou kvalitou nafty) Servis 0. Pouze olej + filtry + pneumatiky (olej výměna cca 7l každých 12-15 tis) Do nafty vždy doplňuji letní/zimní VIF, spotřeba adblue 0,8 l na 1000 km. Jezdí moc pěkně, používáme i jako druhý osobák v rodině. Až neuvěřitelně táhne do dlouhých prudkých kopců. Při pohodové jízdě bere kolem 8, ale při spěchu umí i za 14 l,. Martin[img][img][img][/img][/img][/img]
Martin a Johanka Připojili následující obrazek:
Prosím, máte niekto Boxer/Jumper so základným 2.0 BlueHDI 130 (96kW), hoci aj nie obytňák, už s vyšším nájazdom (aspoň 150-200-250 tis.km)? Aké máte s týmto motorom osobné skúsenosti? Myslím výkon pri vyššej hmotnosti auta a spoľahlivosť - aj čo sa týka systému AdBlue.
Jan NovacekČlenPřidáno
před 25 dníPeugeot Boxer 2.0 BlueHdi 160 (120 kw) L4H3 s nájezdem 275 000 km, jako vestavba posledních cca 50 000 km, ale i předtím auto jezdilo v podobném režimu jako obytka. AdBlue nádž původní, spojka se měnila při 265k preventivně, protože to bylo rozdělané, ale servisu měla ještě cca 30% životnosti.
Auto jezdilo velkou část svého života na olej Total Ineo FIrst 0W-30, což se podepsalo zvýšenou spotřebou oleje, kterou odneslo DPF a katalyzátor, nyní dávám 5W-40.
Minulý rok selhal termostat (je tam elektronický) a fouklo těsnění pod hlavou, proto doporučuji každou druhou výměnu rozvodů vyměnit i termostat.
Ten olej 0W30 nepochopíš. Všichni dlouhé roky vědí, že ničí motory a stejně ho tam výrobci lejou a předepisují. Když jsem před dvěma lety kupoval nový Jumper 2.2 , zase tam byl! Zjistil jsem to a okamžitě ho vylil, ale až po 4 tis. Tak jen doufám, že nestihl napáchat moc škod.... Ach jo, Martin