Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Brzdy a ABS

Poslední aktualizace před 7 let
jirkafiatjirkafiatNováček
Přidáno před 7 let
Dobrý den. Mam dotaz.
Mam Fiat Ducato 2.3jtd
A málo brzdí vyměnil jsem hlavní brzdový válec nové destičky rozchodil pistky.
Mechanik poradil ze je asi zavzdusnene ABS. PORADIL jízdu po štěrku a tvrdé brzdění. Zlepšilo se to i jsem šel ns diagnostiku a prez ni opět odvzdusnoval.
Ale po 2 měsících stání opět brzdí mene.
Nebo mam alespon takový pocit.
Mate někdo radu??? Nebo nové ABS???
Dekuji
V
Vlasta KukatoČlen
Přidáno před 7 let
Asi dobrej mechanik co? To jsou rady..... Kdyby to bylo zavzdušněný budeš mít dlouhý krok na pedálu. Máš? Jestli máš pocit, že na to šlapeš jak "debil" a pedál je tvrdej, pak bych to viděl na slabší vývěvu na podtlaku
Všude dobře tak co doma?
HONZAV1HONZAV1Člen
Přidáno před 7 let
Může to být mechanická závada jakéhokoliv charakteru, ale taky to může být vlastnost. A vlastnost i proto, že to 2 měsíce stojí a pak se jede. Od PC posoudit je to těžké. Proč píšu vlastnost. Jednak obytka je plně naložený auto a tudíž i hůř brzdí. Dál hodně záleží na značce a stavu kotoučů a destiček. Kotouče moho být "zakalené" a tudíž tvrdší = menší účinnost, destičky různých výrobců mají různou tvrdost - čím tvrdší, tím se musí víc šlapat. Proč to vlastně píšu. Měli jsme Berlingo 2003. Pokud jsem s ním jezdil každý den, o brzdách jsem nepřemýšlel. Když jsem s ním jezdil jen občas, brzdil jsem i očima. Přitom má paní, která s ním jezdila každý den byla spokojená. Servisák mi taky říkal, že nevidí problém. Na TK taky vše OK. měnilo se vše možné, pak jsem to vzdal. Důvodem bylo, že jsem přešel na auta se čtyřmi kotouči a většími brzdami. Loni jsem koupil novější Berlingo se čtyřmi kotouči a většími brzdami a už ten rozdíl proti Superbu není téměř poznat ... . Takže pokud s tím chceš něco dělat, tak bych se zaměřil na zmíněnou vývěvu, a desky a kotouče. Možná zajet na TK na válce a nechat si otestovat onu sílu. Víc bych neřešil. PS: Mám teď v práci nového Jumpera, má najeto nějakých 4tis km a taky se mi zdá, že to nebrzdí. Honza
Honza+Jitka+Iwik+Luky+HOBBYK
Přidáno před 7 let
Dobrý den.
Dekuji za rady.
Fiata jezdí většinu roku jako dodávka udělal jsem vestavbu kterou vyndavám.
Po brždění na štěrku se brzdy velice zlepšily byl jsem i na diagnostice a loni to pak brzdilo perfektně.
I jsem jel ve stejném Fiatu a brzdil stejný typ stejná délka atd.
Loni před štěrkem když jsem koukal na kotouče má je i vzadu tak byly orezlé ani se bržděním neobrousily rez byla jen povrchová ne hluboká po stěrku byly lesklé.
Koupil jsem nové destičky Bosch ty které tam byly a je pravda ze byly sjeté.
Také jsem si myslel že je to pocitové proto jsem se svezl v jiném.
Takže auto je prázdné kotouče na všech kolech rv 2010
Když šlapnu na pedal prošlápnu ho až na podlahu když více zatlačím.
Hlavní brzdový válec je také nový.
Prostě nevím kde muže být zakopaná pes.
Děkuji všem Jirka
Carlos-zrxCarlos-zrxČlen
Přidáno před 7 let
Mám Ducato L4H2 na maxi podvozku, a když to srovnám s osobáky, se kterými jezdím výrazně ostřeji, brzdí to o trochu méně. Je třeba vyvinout větší tlak na pedál...jinak z motorek vím, že měkčí destičky brzdí podstatně lépe, ale rychleji mizí...
Přidáno před 7 let
To chapu že dodavka nebude brzdit stejně jako osobák.
Já mám L2H2 a jel jsem v uplně stejném aute a ten važně brzdil že jsem šel na sklo.
ja šlapnu na podlahu a auto stále jede.spomaluje ale jede
HONZAV1HONZAV1Člen
Přidáno před 7 let
POkud jde pedál při prudkém brždění až na podlahu, tak je jednoznačně neodvzdušněný systém. Pokud už se zavzdušnění u aut se systémem ABS stane (buď úplné vypuštění systému, nebo právě výměna HBV), potom je nutno systém odvzdušnit přes tlakovou jednotku ABS. Jinak to nejde. H
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Zavzdušněné brzdy poznáš snadno a ani nemusíš mít nastartovaný motor,stačí sešlápnout opakovaně pedál brzdy pokud zůstává po opakovaném sešlápnutí ve stejné poloze je to v pořádku jestli-že se pedál začne zvedat a zabírat dřív znamená to zavzdušněný systém.Píšeš,že po jízdě jsi měl stále orezlé zadní kotouče to by znamenalo,že zadní náprava nebrzdí . Brzdový systém tvého auta přesně neznám je možné,že tam je omezovač brzdného tlaku a tam by mohl být problém některé systémy ABS omezovač mají některé nikoliv.
Hanka a Pavel
Přidáno před 7 let
tak bez motoru zabírá stále stejně a drží ve stejné poloze.
Jak nastartuji sešlápnu ho až na podlahu a opakovaně ale slapu větší silou než když brzdím.
A orezlé kotouče byly i přední.
pokusím se zeptat někde v servisu zda má ABS omezovač.
Děkuji všem za radu.Jirka
HONZAV1HONZAV1Člen
Přidáno před 7 let
Pokud je ABS, není omezovač brzdného tlaku, jakože klasický zátěžák dle zatížení. Alespoň tak to mám na Berlingu s a bez ABS. Pokud je systém ABS, přebírají snímače a tato jednotka tuto funkci. Pokud se zapne motor, je celkem jasné, že pedál "změkne" a jde dál, protože se naráz působí větší silou na HBV. a to by odpovídalo na zavzdušnění. Prosím nejsem servisák, ale cosi jsem už za těch pár let, co se autům jako koníčku věnuji pobral ať už ze zkušeností vlastních, nebo jiných. H
Přidáno před 7 let
No právě že brzdy jsem si vždy dělal sám repasoval brzdicí třmeny nové gumičky atd.
Ale žádné nemělo ABS takže maximálně vyměnil HBV prasátka a rozchodit brzdice nové destičky atd.
Na Fiatovi jsem již vše udělal n
NOVÝ HBV
NEVÉ DESTIČKY
ROZCHODIL JSEM BRZDIČE
BYL JSEM I NA DIAGNOSTICE KDE JSME ODVZDUŠNILI KOLA PŘES ABS
BRZDIL JSEM NA ŠTĚRKU a tímto brzděním se brzdy hodně zlepšily a brzdilo to
ale nyní po 2 měsících jsem zase tam kde jsem byl.Brzdovka nemizí ani nepřibývá
Nikde neteče jen to zase nebrzdí.
CibiCibiČlen
Přidáno před 7 let
Podívej se, kde to má na zadních brzdách odvzdušňovací šrouby. Pokud nejsou úplně nahoře, může to dělat, že tam ten vzduch zůstane.

Sundej třmen, ucpi (svorkou nebo něčím, co to nepoškodí) přívodní hadici, povol odvzdušňovací šroub a pístek zatlač úplně dovnitř. To samé na druhé straně.

Samozřejmě pokud není problém v omezovači zadního brzdového okruhu. Třeba na svém autě jsem ho msuel po namontování měchů vyřadit, neotevřel, tudíž zadek málo bzrdil.
VW LT 35 maxi
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Honzo není to pravidlo,že když je ABS tak to nemá omezovač já mám Škodovku má ABS i omezovač brzdného tlaku všechno je na výrobci jakým systémem a výrobcem ABS osadil vyrobené auto, starší ABS reagovalo až na téměř stojící kolo a tam ten omezovač měl smysl nové systémy dokáží reagovat už na rozdílné otáčky kol z důvodu podhuštěné pneu. a tady samozřejmě omezovač ztrácí smysl.Proto jsem psal,že si nejsem jistý s tím omezovačem.A aby se po dobu odstavení samovolně zavzdušnili brzdy to se mi jeví jako silně nepravděpodobné.
Únik kapaliny to ano,ale vzduch to se mi nezdá.
Hanka a Pavel
Přidáno před 7 let
Asi zajedu někam do servisu kde dělají jen brzdy nak jsem na tyto brzdy krátký.
pokusím se až bude trochu teplo ještě brzdy pořadně odvzdušnit.
Je pravda že si nejsem jisty kde ten odvzdušnovací ventilek je.
I na ABS SE KOUKNU. ALE s ním nemám žádné skušenosti.
nevíte o někom kdo je machr na brzdy kolem Prahy???
CibiCibiČlen
Přidáno před 7 let
Já jsem bojoval s tím, že mi auto brzdilo tak naprd - jako zastavilo, ale nebyl jsem s to, dostat to do smyku. Několikrát jsem to odvzdušňoval - prolil tím 3 litry brzdovky, bez bublin, ale pořád prostě špatný. Zkoušel vyřadit zadní omezovač tlaku, ve finále koupil a namontoval nový brzdový válec, pořád stejný. Pak jsem koupil i kostku ABS, ale to tu jsem tam ještě nedal. Taky jsem dostával rady - brzdit na trávě, odvzdušnit ABS přes diagnostku (k tomu se mi diagnostikou nepodařilo připojit, asi to bylo moc starý - 1999, u novějších aut mit o jde). Tak jsem to dal do servisu kamarádovi, ale jemu se nechtělo pod to lézt, tak mi řekl, co jsem psal výš - ty odvzdušňovací šrouby. Taková kravina....fakt to pomohlo, teď na to dupnu a auto hned jde do smyku (teda co ABS dovolí). A to jsem na předchozím LTčku ty brzdy odepsal s tím, že to je asi vlastnost...

Říkal, že to tak sprinter má (nebo LTčko), pak ještě nějaký francouzský auta a třeba Octavia II, že to takle někdy musí dělat.
VW LT 35 maxi
Přidáno před 7 let
No to jsem na tom stejně HBV novy ale starý byl asi špatný když jsem ho vyndal rozpadl se ta tyčka vypadla.
ja zatím prolil něco přes litr brzdovky to brždění mi pomohlo a hned na to jsem šel ještě na diagnostiku.
a bylo to važně dobrý.
Ale přes zimu tolik nejezdím a zase to brzdí méně .
Budu muset na nakou rovnou silnici a zkusím na to šlápnout.
Každopádně to ještě pořádně odvzdušním a pak pujde do servisu.
I ABS jsem chtěl koupit jiný ne nový ale jiný ale to se udejně posrat nemůže nevím.
zatím na něj svaluji veškerou vinu.
S
sarikČlen
Přidáno před 7 let
jestli máš podezření na to že to je zavzdušněné tak zkus brzdový pedál ,,našlapat´´ a uvidíš jednak zdali bude menší krok a jednak jak to po tom našlapání bude brzdit
A
AlumanČlen
Přidáno před 7 let
Jirko:
1. kontrola odvzdušnění, našlapat tak jak už bylo posáno.
2. kontrola vývěvy na podtlak, změřit podtlak, případně rozebrat.
4. kontrola posilovače, včetně vedení od vývěvy k posilovači
3. kontrola destiček, kdy jsi je měni?, nedělá to po prvním odstavení na delší dobu od výměny destiček?

To že to brzdí o trochu hůř po delším odstavení, není nic divnýho, kort jestli to máš venku nebo někde ve vhlčí garáži, kotouče trochu z oxidujou-oreznou, ale po několika prvních zabrždení se kotouče očistí a musí to brzdit jako dřív.
Problém je někdy při delším odstavení i u některých méně kvalitních destiček, jednak se na jejich povrch zapeče ten bordel z orezlejch kotoučů, a taky vlivem vlhkosti může z oxidovat jejich povrch a tam už nemusí očištení běžným bržděním stačit, někdy pomůže opravdu tvrdé zabrždění až do zablokování kol, někdy ani to ne a musí se vyndat a očistit manuálně smirkem na rovné ploše a někdy se musí vyměnit.
Pravděpodbonst že problém bude v ABS JE VELMI MALÁ, ABS je zkonstruováno tak aby i při poruše fungovaly brzdy stále stejně, jenom nebude fungovat ABS.
Upravil Aluman dne 26.01.2020 11:53, před 7 let
surficisurficiČlen
Přidáno před 7 let
Jaký máš průměr kotoučů.Pokud jsou tam 280tky tak to opravdu brzdí málo.Řešil jsem stejný problém padž kopec dolu do Insbruku mi pravidelně vadly brzdy.Zkoušel jsem se ptát ve stojservisu jestli nelze zvýšit brzdný tlak na zadní kotouče tak mě hned vyvedli z omylu padž pokud tam je ABSo tak to nemá omezovač brzdného tlaku a tím pádem je to neproveditelné.Nakonec jsem to vyřešil výměnou brzdičů a kotoučů za 300stovky.
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
dostal jsem podobnou informaci jako surfici. Standardní brzdy nejsou konstruovány na to naše standardní přetížení.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: jirkafiat, Vlasta Kukato, HONZAV1, Carlos-zrx, pachta, Cibi, sarik, Aluman, surfici, maria, gut, kajman111
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 40
Členové online 1
sarik

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026