TajfunČlenPřidáno
před 18 letPrávě jsem se vrátil z lyžovačky v Bormiu a Livignu.Tak chci napsat pár informací které by se mhli někomu hodit.Byl jsem tam jen malím autem bydlík zůstal doma .Kamarád sehnal bydlení za pár peněz tak jsem jel pod střechu.Tak především do livigna se dá dostet ze severu tedy od nás jen placenám jednosměrným tunelem 13Eu jedne cesta.Tunel není otevřen nonstop.Otvírací dobu kdaž tak mám.Livígno je bescelní zona takže ceny nemaj chybu nafta 1L za 0,82Eu a veselá voda ta je traky skoro za dara 1L Tullamorky 7,95Eu Bífitr 6,4Eu jen s parkováním je to tam horší parkoviště v centrální části jsou většinou pod závorou u penzionů .Osobákem se dá parkovat zadara u kostela toho co se přijíždí směrem od tuhelu za ním jsou obchody a pěší zona.Bydlíkem se dá parkovat jen na centrálním parkovišti uprostřed údolí dá se to lechce najít jenak sou všude branky do 2,5m.Po Livignu jezdí tři linky skybusů které krouží po ůdolí takže není problém kamkoli zajet je to grátys.Jinak je celkem slušný místo cestou na Bormio Menuje se to Trapalle 2096m.n.m. je tam úžasnej snowpark a sedačka kterou se dá vyjet do Livigna .Cestou dál do Bormia je středisko Isolaccia 1345m.n.m. tam je parkování bez problémú na velkým parkovišti přímo naproti lanovce.Dál je moč pěkný parkoviště v malím středisku Le Monte do něj se dá dojet ,že se odbočí z halsvní silnice na Ogo doprava .Je tam několik parkovišť krásná rovina suchej asfalt.Moc příjemný málo lidí totální klid.Kdyby to bylo u nás tak je to nejlepší středisko v rapublice ale tam je to kopeček okresního formátu.No a závěr Bormio stát se dá na speciálním parkovišti přímo u lanovky je to oplocená plocha a mám pocit ,že tam za to něco chtějí ale vzhledem k tomu,že je to hned u podzemního parkoviště pro osobáky tak jsem to něják nestíhal přečíst.Za to podzemní parkoviště chtěj 1Eu .Cena permic rodinná 2x dospělí + 2x dítě na 6dní 791Eu vrací se za 5 čipovek 25Eu.Pro děti je potřeba mít sebou u pokladny pas kopírujou si data narození dětí.Jinak sněhu tam bylo dost lidí málo tak co si přát víc.Tajfun.:D: