krizik1: to je otázka názoru, preferencí a hlavně celkově způsobu využívání auta/přívěsu.
Z mého pohledu bych velkou baterku bez soláru přirovnal ke kubíkové nádrži vody vezené s sebou na celou dovolenou namísto každodenního docmrndání cca 50 litrů. Nebo jako nemít vařič a být odkázaný na zásobu horkého jídla z domova zabaleného do tepelně izolační bedny :-)
Na cestováním s bydlíkem sice mám jen pár dní v roce, ale bezpodmínečně vyžaduju soběstačnost a teď nevím, jak to popsat nebo vyjádřit, jakousi opakovatelnost nebo recyklovatelnost - prostě že by se nabitá baterka v průběhu dovolené vybila a bez energie zvenčí neměla jak dobít.Podobný pocit, jako ve mě vzbuzuje jistý odpor k elektromobilitě, kde bych těžko překousl s sebou vozit půl tuny (natož vybitých) baterek, když benzínová nádrž prázdná váží prd a plná dva prdy.
Mám jen 64Ah lifepo a při našem způsobu dovolenkování, kdy jen výjimečně se někde zdržíme déle než 3 noci, to v kombinaci se solárem dostačuje i za horších podmínek. Pokud tedy nestojíme pod stromem, nebo není hnusně - v takovém případě ale není důvod tam zůstávat a baterka se dobije cestou (samodomo "booster"

. A když je naopak slunečno, mohu na 12V i ohřívat vodu, což by bez soláru s velkou baterkou šlo jen dočasně.