Chtěl bych namontovat hydraulickou nivelaci na podvozek integrálu na podvozku Fiat Ducato. Mám univerzální sadu ,potřeboval bych pár fotek jak je uchycené u zadní nápravy. Na přední nápravě je držák který je těsně za nápravou. Noha je vedle rámu a držák je pod rám, a zespodu přichycen dvěma šrouby asi M10 na našem rámu nejsou v tom místě díry ,jen nějaká ucpávka. Prosím o radu nebo telefon na Zprávy zavolám.
Díky dvěma ochotným lidem jsme mohli poměřit jak vypadá držák hydraulických noh na podvozek Ducato. Máme nějakou skicu, tak snad vše doladíme aby se dala použít nivelace z číny. Nivelace je dodaná jako univezální. Čtyři nohy ,čerpadlo s ventily, nějaká elektronika , ovládací panel, čidlo náklonu a hadice v metráži. Pozor u nivelace je riziko že se něco pokazí i u originál nivelací, jsou problémy s těsností , s ventily, a ulomením nohy. U alko podvozku jsme viděli vyhnutou nohu i s rámem. Asi by to chtělo spojit nějakým jeklem pravou a levou stranu . O poruchách jsme slyšeli při lovení informací.
Ahoj. Moc by me zajimalo, co za nivelaci jsi koupil a kde. Posles link?
Poslal jsem odkaz. Zatím jsme nepokročili ,čekám jestli mám začít kreslit výkres pro výrobu držáků. Mám pár skic a rozměrů. Sranda to nebude, tloušťka materiálu je 8mm originál je to ohnuté z jednoho kusu.
Pokud ma ta elektronika nejake sklony k porucham, tak bych ke kazde noze dal koncak v IP65 a zapojil je vsechny do serie. Teprve zatazeni vsech noh by nekde neco zhaslo, nebo na chvili rozsvitilo, nebo tak neco.
Nemám sice nivelaci plně automatickou ale i tak je to jedna z top věcí, co jsem na bydlíku udělal.
Základem je nezvedat kola do luftu, zajednak se to houpe jak necky na Nechranicích, zadruhé to začne smrdět pádem z nestabilní pozice. Ony ty pístnice v axiálu samozřejmě sílu mají ale radiálně je to bída a jednobodové uchycení tomu taky moc nepřidá. Ideální by bylo uchytit to ve 3 osách, aby se maximálně omezila pružnost celé montáže = provázat mezi sebou nebo vzdálenějšími částmi podvozku, atp...
Nelze ovšem eliminovat vůle pístnice - kluzák, která se logicky zvětšuje s vytažením k maximu, takže pneu na zemi jsou jediný pevný bod...
Ander ,, to bude velká pravda ,cítím to podobně.
upmanČlenPřidáno
před 1 denAhoj držím palce, já z toho nakonec upustil. Děsně se mi líbílo neběhat se špalkama ven, ale už jsem 2x letos zažil, jak nohy kompletně selhaly - v Dánsku zapršelo, jedna noha se propadla, auto celé naklonilo, nějak to poškodilo ostatní nohy a bylo to na traktora. No a druhý případ alá vichr - auto stálo na nohách a lomcovalo to s ním (teda s námi taky) a vypadalo to, že se snad i převrátí, borec zmizel jak pára nad hrncem.
No a v Norsku jsme zase viděli Laicu, obrovské auto, vysunul nohy na "panelovce", ta byla ale nějak šejdrem a tak šašil asi 30min, pořád někam přejížděl a nakonec jel jinam.