[quote name=Jméno post=308199]
@jméno - Díky, nádrž z auta by taky byla řešením, spadajícím do "z odpadu a skoro/zadarmo" a už mě i napadla, ale s ohledem na to, že už takhle přívěs váží víc, než by měl a já chtěl, přijde mi zbytečně masivní, nehledě na výšku, která by těch využitelných 16cm na volné polovině držáku rezervy překročila - neznám sice rozměry jiných nádrží, ale vycházím ze zkušeností a co si tak vybavuju, vyndané čerpadlo z feldy, oktávky, nebo Punta, bylo vždycky o dost vyšší.
Nápad s KG rourou jsem, asi tady, už taky dříve zaregistroval a nechávám ho jako poslední alternativu, ale zase, dostal bych tam jen 160ku, takže aby to mělo smysl, tedy kompletně pobralo těch cca 30-40L, co za jedno přespání vypustíme z nádobí a sprchy, byly by potřeba 2m délky, nebo pospojovat "baterii" kratších.
Celé je to jen taková myšlenka, prostě kdyby se objevilo nějaké téměř bezpracné řešení za nic, kdyby někdo přišel s tím, že přeci ta a ta firma v okolí denně likviduje mraky placatých 40L kanystrů a rádi se o ně podělí :-)
Reálně nejde o nic nutného, osobně jsem, kde to podmínky umožňují, spíš zastáncem zavlažování vesměs vyprahlé zeleně a skoro mi přijde hloupé jen proto, aby to před okolím nevypadalo blbě, tu vodu chytat do nádrže a o pár metrů dál vypouštět do kanálu. I dosud, pokud vůbec, používané kyblíky, obvykle vylévám k nejbližšímu keři a nevidím na tom nic špatného.
A jsou i místa, kde je to vlastně legálním a jediným řešením, třeba některá tábořiště. Předminulý týden jsme přespali na Šumavě na tábořiští Soumarský most. Možnost vypuštění čehokoli nulová, veškerá sociální vybavenost tam spočívá v pár toitoikách a ruční pumpě na vodu. Ani žádný žlab na mytí, jen cedule i obsluha v recepci zakazující cokoli vylévat v dosahu studny, "jste na vodáckém tábořišti, tak si čistěte zuby a koupejte se ve Vltavě". Tak zrovna v takových podmínkách si myslím, že voda vytékající daleko od studny i řeky pod bydlík je ideální varianta :-)
A i kdybych nádrž měl a tam naplnil, stejně bych ji kvůli strmému výjezdu na silnici musel na tábořišti před odjezdem vypustit, už takhle jsem tam pogumoval pár metrů asfaltu a připálil spojku.[/quote]
Také to tak vnímám. Když umyju nádobí po obědě na benzínce nebo na náměstí je trapné mít pod sebou louži. Když si vzpomenu na Turecko nebo Albánii, vždycky mě pobaví lamentování korektních... Snad se nahraje fotka z NP Gorenje...