Prosím opravoval už někdo díru v podběhu? Jak a čím?
Fotky přikládám.
pbxpbx Připojili následující obrazek:
Opravit se to samozřejmě dá. Jestli máš ten vylomený kousek, tak svařit, pokud je plast svařovatelný, přetmelit, přebrousit a nalakovat. Pokud ten kousek nemáš a je to vařitelný, tak vyrobit ze stejného plastu. Pokud se to nedá svařovat, tak plech, nýty, tmel, barva.
To mi nepripada jako podbeh, ale jako skrinka na PB lahve. Me se to stalo take. Predni kolo zahrabalo a odstrelilo kameny velikosti tenisaku a primo do te skrinky.
Nechal jsem to vymenit tam, kde jsem auto kupoval.
Do te doby spojil sponkama svarovackou na plasty. Koupis v cine.
Než to začneš opravovat, musíš zjistit, z jakého je to materiálu. Možností je více.
ABS je lepitelný, dá se svařovat. Polypropylen se dá svařovat, ale ničím jej neslepíš. ABS naleptáš obyčejným acetonem.
Odřízni malý kousek velikosti párátka, vezmi jej někam dovnitř a zapal. Potom jej sfoukni a čichni k tomu kouři, pokud ucítíš sfouknutou svíčku, je to polypropylen. Když to bude smrdět po štiplavém chloru, je to PVC. Pokud ne, tak je to nejspíš zmíněný ABS. Já ty materiály mám, ale není to nijak hezká práce, jestli nemáš chybějící kus, tak se musí nejdříve vytvarovat z rovné desky natažením na kopyto a potom napasovat.
Upravil Pospíšilovi dne 20.08.2026 21:34,
před 17 hodin