Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Skandinávie

Poslední aktualizace před 7 hodin
P
PryingČlen
Přidáno před 4 dny
Zdravím místní zkušené,
Snažil jsem se dohledat informace na fóru, ale většina příspěvků je už staršího data, proto zakládám toto vlákno.
Na konci srpna se chystám na svou první delší cestu do Skandinávie. Pojedu OA + přívěs a mám vyhrazené 2–3 týdny. Trip by měl vést nejprve Švédskem až na sever a zpáteční cesta by byla volnější putování Norskem zpět domů. Protože chci co nejvíce času trávit na cestách budu se v maximální možné míře vyhýbat trajektům.
Zajímalo by mě, zda se v posledních cca 2 letech něco zásadně změnilo a budu rád za aktuální zkušenosti zejména k mýtu, poplatkům, rychlostním limitům atd…
Rád bych také věděl jaká je dostupnost čerpací stanic na severu Švédska a Norska v odlehlejších oblastech. Stejně tak mě zajímá situace s obchody a jejich hustota na severu mimo větší města. Nemám v plánu se předem registrovat do mýtného systému.
Budu rád za jakékoliv aktuální postřehy a zkušenosti, které mi umožní cestování doladit
M
MetylČlen
Přidáno před 4 dny
Pokud pojedes pres danske mosty s privesem tak pozor, ze nesmi foukat 15 m/s a vic. Na most te pak nepusti. Srpenec a zari byvaji vetrne, takze sleduj picasi a nezapomen, ze je blby, pokud fuci a chces jet domu.
P
PryingČlen
Přidáno před 3 dny
Like Díky za info. Vidím, že jsem na tom stejně jako kamarád rybář, který si musí hlídat vlny a trajekty. Akorát on má cestou z domova ještě na výběr. Často jezdíme na Usedom, takže asi budu sledovat i možnost trajektu ze Świnoujście. 😄
D
DDTČlen
Přidáno před 3 dny
My se do systemu trajektu registrovali. Je to lacnejsi. Ale jde to i na surovo. Myslim, ze se dalo vzdy zaplatit po nalodeni na trajekt kartou.
PS: Nevyhybal bych se trajektum. K cestovani po Norsku to patri. Leckdy jina alternativa ani neni.
P
PryingČlen
Přidáno před 2 dny
Souhlasím, ale na jednu cestu je tam toho tolik, že něco prostě vypustit musím. Proto jsem se rozhodl vypustit, omezit trajekty. Nebojím se jich, kdysi jsem na lodi pracoval. A příště už vyzobávat i ty časti, kde to bez trajektu nejde. Úvaha je taková, že pokud se převážně jezdí je úspora po registraci minimální.
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
No ja se trajektum uz vyhybam, protoze pokud jsem mel nekdy poskrabany auto, nebo prives, bylo to z trajektu. Snaha naslapat tam toho co nejvic proste ma svoje mouchy.
P
PryingČlen
Přidáno před 15 hodin
Aha, doufal jsem, že to jsou profíci. Pokud jsem měl s trajektem nějaké dilema, tak je to tímto vyřešené. Budu mít vypůjčenou vlečku a nemůžu si dovolit ji vrátit jakkoli poškozenou.
M
MetylČlen
Přidáno před 7 hodin
To ti obouchaji ostatni kokoti, ne sifari. Lidi blbe zaparkujou, nebo lezou z aut jak pitomci, je to efekt parkoviste u nakupniho centra, jen na kvadrat.

Jeste pripominam, ze behem plavby musi byt zavreny lahve s plynem. Takze lednice jen na 12 V, nebo menic. Ale uz jsem se setkal i s tim, ze 230 V muselo byt take vypnutych. Je dobry se podivat na prepravni pravidla konkretni spolecnosti.
Upravil Metyl dne 11.08.2026 05:55, před 7 hodin
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 7 hodin
Tak v životě jsem neměl auto bouchle z trajektu ani při 2 dvoudenních plavbách ale když vidím jak lidi lezou z aut když je tam malo místa tak se tomu docela divím a co se týče lednice - sice musí byt vyply plyn , ale ještě jsem ho nikdy nevypínal a nikdo to neřešil , je pravda že na sever nejezdím .... jen jih a východ a lednice vždy jela na plyn
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Prying, Metyl, DDT, Zangerrinus
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 36
Členové online 0

Celkem členů: 16,770
Nejnovější člen: božan
TOPlist

Copyright © 2026