Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Lednice Dometic

Poslední aktualizace před 19 hodin
H
Hugo59Nováček
Přidáno před 3 dny
Máme v obytném autě lednici Dometic RMD8505. Lednice nechladí ani na jeden zdroj ( plyn, el.230 ani baterie). Místo chlazení topí. Nemáte někdo kontakt na opraváře? Jsme z Teplic v Čechách.
K
kamilioČlen
Přidáno před 3 dny
Pri akych teplotach sa ju pokusas nahodit? Mas pridavne ventilatory?
Pri tychto extremnych teplotach to moze byt normalne, hlavne bez chladenia ventilatormi.Aj s ventilatormi ale okolo 36 ci 38 sa uz prestava skvapalnovat amoniak a chladnicka prestava chladit ci moze zacat kurit.
Samozrejme este auto musi byt v rovine, v naklone tiez nechladi.
Upravil kamilio dne 05.08.2026 12:48, před 3 dny
M
michal mttČlen
Přidáno před 2 dny
Mám tú istú chladničku v Carthágu 8 rokov.Pri teplotách 33 až 35 stupňov //to sú teploty za jul v GR / :cladnička 7-9, mrazák mínus 17-18.Záleží,kde mám uložené čidla.Pred 2 rokmi boli teploty v GR 38-40.Chladnička chladila o cca 2 stupne menej.Nemám ventilátory a nastojím vždy rovno.Neviem,či som mal šťastie pri kúpe,ale to sů moje skusenosti.Naprik tomu sa ju chystám vymeniť za kompresorovku .
H
Hugo59Nováček
Přidáno před 2 dny
Děkuji za příspěvky. Dnes jsme jí po 14 dnech zapojili na El. energii. Mrazí, chladí. 🙈 Necháme jí běžet ještě jeden den a pak zkusíme plyn. Snad bude vše ok. 👍
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 1 den
V extrémních vedrech se opradu může přehřát žebrování za mřížkami které slouží pro odvod tepla. Takže lépe je chladničku zapnout večer a demontovat mřížky. Může to být problém, když stojíte mřížkami na slunci.
Naštěstí se mi to ještě nestalo. Ale obecně na absorpční chladničku se nesmí spěchat a přetěžovat ji třeba přidáním více teplých potravin najednou. Tím už jsem si prošel.😊
Upravil Fun dne 06.08.2026 14:26, před 1 den
A
AutorollerČlen
Přidáno před 1 den

Fun napsal:

@Fun - V extrémních vedrech se opradu může přehřát žebrování za mřížkami které slouží pro odvod tepla. Takže lépe je chladničku zapnout večer a demontovat mřížky. Může to být problém, když stojíte mřížkami na slunci.
Naštěstí se mi to ještě nestalo. Ale obecně na absorpční chladničku se nesmí spěchat a přetěžovat ji třeba přidáním více teplých potravin najednou. Tím už jsem si prošel.😊

Obytka mi stojí na přímém slunci, lednice jede 14 dní nonstop a nikdy teplota v mrazáku neklesla pod -17°C
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 den
Nám absorpční lednice také mrazila super, ale v lednici jsme měli třeba 8°C. Vyřešilo se to až když jsme koupili kompresorovku.
J
JménoČlen
Přidáno před 23 hodin
Nám se ustálené teploty v mrazáčku pohybují od cca -15 v noci (venku řádově třeba 15-22) po cca -5 ve dne při venkovních 30. Když tam nikdo neleze, ani do lednice :-) Po vložení 2 plechovek teplého piva je v mrazáčku dlouho třeba +20 a pomalu to leze dolů řadu hodin. V lednici radši ani neměřím, tam, navyklý z autochladničky s peltiérem, beru jako hlavní měřítko a úspěch, že neteče máslo :-) Ale ještě neteklo. Samozřejmě záleží na ideální rovině, půldenní parkování někde nakřivo se sakra projeví. Přepínání tam je ještě plně mechanické (rok 87), takže jednou už se mi povedlo na jízdu "přepnutí" na 12V bez vypnutí plynu, po příjezdu byla z chladničky trouba :-) Ale zase má tenhle systém výhodu pro rychlejší nahřátí okruhu po zapnutí, kdy nic nebrání současně s plynem na chvíli pustit i spirálu na 12 nebo 230.
Větráčky sice mám, ale na druhou stranu do toho házím vidle odběrem odpadního tepla chladničky pro ohřev vody, což pokud má fungovat, nesmí do prostoru za mřížkami foukat ...
S
sarikČlen
Přidáno před 19 hodin
Jmeno- vidím že máš zajímavou vychytávku že využíváš teplo z výmeníku k ohřevu vody, můžeš to trochu popsat?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Hugo59, kamilio, michal mtt, Fun, Autoroller, Tomik Kralu, Jméno, sarik
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 16,769
Nejnovější člen: Podřipáci
TOPlist

Copyright © 2026