DDT napsal:
@DDT - Od začátku se potýkám s tím, že když jsou venku teplotu nad 30°C dochází ke sporadickému odpojování Starlinku.
Jejich chatbot mi radí, že mám zaclonit Starlink jemnou tkaninou a chránit jej tak před přímým sluncem.
Setkali jste se s tím někdo? Ptám se, jestli jen prostě nemám vadný kus. Děkuji.
Ahoij
@DDT,
o tomto problému jsem slyšel také, ale prošel nejnáročnějším testem.
Jsem aktuálně na Sahaře, máme 43 C ve stínu, na slunic okolo 55 C (venku lze pobývat jen do 9 h a pak až od 19 h a není ničeho, co by anténě pomohlo od tepla), anténu mám na palubní desce na slunci, v podstatě na ní nelze udržet ani ruka jak je rozpálená a běží.
Výpadky mám také, ale aplikace hlásí špatné zarovnání, což je pravda, jelikož z nějakého důvodu stojím povětšinou na jih a anténu v této části světa chce mít orientovanou na sever.
Při orientaci na sever výpadky nemáme.
Takže z toho dovozuji dvě věci, že pokud není zarovnán přesně podle aplikace, tak má nárok na drobné výpadky a pak že v Africe je méně hustá síť satelitů.
S těmmi výpadky ohledně tepla si myslím, že pokud se jedná o krátkodobé, řekněme několika vteřinové výpadky, tak to není z tepla, jelikož za těch pár sekund se nestačí ochladit anténa a on samozřejmě ví, na kollik je ohřátá.
Nicméně, budu se opakovat, je to neuvěřitelný vynález a když mi spadne na 5 s, tak mu to toleruji, jelikož jinak bych byl v ........
Užíjevejte cestu a buďte opatrní.