Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Starlink - chování při vyšších teplotách

Poslední aktualizace před 2 dny
D
DDTČlen
Přidáno před 2 dny
Od začátku se potýkám s tím, že když jsou venku teplotu nad 30°C dochází ke sporadickému odpojování Starlinku.
Jejich chatbot mi radí, že mám zaclonit Starlink jemnou tkaninou a chránit jej tak před přímým sluncem.
Setkali jste se s tím někdo? Ptám se, jestli jen prostě nemám vadný kus. Děkuji.
Knaus Van i650MEG, 2017
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
Zkus nejakym bezdotykacem zmerit teplotu anteny a pak se podivej do technicke specifikace, jaky teplotni rozsah ten vyrobek ma. Standardne se pro neprumyslove vyrobky pouziva 80 °C. Pokud na to pere slunce, vzduch nechladi a samo to ma nejaky ztratovy vykon par desitek wattu, tak se to prehrivat muze, proc ne.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 dny

DDT napsal:

@DDT - Od začátku se potýkám s tím, že když jsou venku teplotu nad 30°C dochází ke sporadickému odpojování Starlinku.
Jejich chatbot mi radí, že mám zaclonit Starlink jemnou tkaninou a chránit jej tak před přímým sluncem.
Setkali jste se s tím někdo? Ptám se, jestli jen prostě nemám vadný kus. Děkuji.

Ahoij @DDT,

o tomto problému jsem slyšel také, ale prošel nejnáročnějším testem.
Jsem aktuálně na Sahaře, máme 43 C ve stínu, na slunic okolo 55 C (venku lze pobývat jen do 9 h a pak až od 19 h a není ničeho, co by anténě pomohlo od tepla), anténu mám na palubní desce na slunci, v podstatě na ní nelze udržet ani ruka jak je rozpálená a běží.
Výpadky mám také, ale aplikace hlásí špatné zarovnání, což je pravda, jelikož z nějakého důvodu stojím povětšinou na jih a anténu v této části světa chce mít orientovanou na sever.
Při orientaci na sever výpadky nemáme.
Takže z toho dovozuji dvě věci, že pokud není zarovnán přesně podle aplikace, tak má nárok na drobné výpadky a pak že v Africe je méně hustá síť satelitů.
S těmmi výpadky ohledně tepla si myslím, že pokud se jedná o krátkodobé, řekněme několika vteřinové výpadky, tak to není z tepla, jelikož za těch pár sekund se nestačí ochladit anténa a on samozřejmě ví, na kollik je ohřátá.
Nicméně, budu se opakovat, je to neuvěřitelný vynález a když mi spadne na 5 s, tak mu to toleruji, jelikož jinak bych byl v ........
Užíjevejte cestu a buďte opatrní.
Upravil sipadan dne 16.07.2026 12:50, před 2 dny
sipadan Připojili následující obrazek:
starlink_3.jpg sahara.jpg screenshot_20260716_114735_com_starlink_mobile_mainactivity_edit_56207118655485.jpg
D
DDTČlen
Přidáno před 2 dny
Takže mám asi špatný kus. Ráno, bylo zataženo a chladno, jel perfektně.
Teď, kolem oběda, venku 25°C, svítí na něj přímé slunce, je vyhřátý. Na dotek je horký, ale ne tak, že bych na ní nemohl udržet ruku. A aplikace totálně odpojila Starlink a hlásí přehřátí. Ne na pár sekund. Na tak dlouho, dokud se neschladí.

PS: Chatbot na starlinku, poté, co jsem řekl, že si přeji přístroj reklamovat, mi okamžitě nabídl výměnu celého KITu. Okamžitě napsal příkaz k jeho zaslání a poté, co jej obdržím, ten původní vrátím. Tomu říkám služba. Takže Starlinku, palec nahoru.
Upravil DDT dne 16.07.2026 13:21, před 2 dny
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 dny
Tak to není co řešit, vyměň.
Máš starří kus, já jsem nováček, set jsem zakoupil někdy na začátku června před odjezdem a pokud si pamatuji, Ty jsi měl v té době již mnoho zkušeností.
Předpokládám, že mohli posunout své řešení opět dál.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: DDT, Metyl, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 20
Členové online 0

Celkem členů: 16,758
Nejnovější člen: Michal09
TOPlist

Copyright © 2026