Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Truma combi 4

Poslední aktualizace před 2 dny
kempeny1kempeny1Člen
Přidáno před 2 dny
Zdravím přátelé, hledám radu kde hledat chybu.
U topení Truma combi 4 se stává, že otočný knoflík se vůbec nerosviti a tím pádem topení netopí. Pak se to zase třeba po pár dnech samo rozsvítí a běží. A takto je to pořád. Topení jsem vyndal, odvezl do Kov Velim, tam ho napich a topení normálně běželo, tak nic nenašel. Preventivně jsem vyměnil otočný knoflík, kabel od topení ke knoflíku a teplotní čidlo. V úterý jsem normálně ohřal vodu, vypnul a dnes zase topení úplně mrtvé, nesvítí a netopí. Nevíte poradit kde hledat chybu.
Díky moc
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
Postupuj s voltmetrem od zdroje. Taky muzes mit vakl nekde na trase.
J
JménoČlen
Přidáno před 2 dny

Metyl napsal:

@Metyl - Postupuj s voltmetrem od zdroje. Taky muzes mit vakl nekde na trase.

Pro případ toho vaklu někde na trase je lepší spíš obyčejná žárovička.
Nebo rovnou nějaká o příkonu dle pojistky a koukat, odkud se začoudí :-)
Já radši používám žárovkovou zkoušečku, nebo aspoň tužkový voltmetr s led displejem napájený přímo z měřeného napětí, je to větší jistota oproti bezzátěžovému multimetru, případně žárovkou paralelně k němu (kde ale zase je vidět konkrétní úbytek při zatížení, všechno to má svoje výhody a nevýhody)

Tohle bude někde v konektoru, patici pojistky, nebo studeňák/cínový mor/vyklepaný spoj v elektrobloku. Vysrážená vlhkost v místech tepelných mostů je nezmar, stejně jako otřesy. Aspoň když jsem před časem v jedné vestavbě pomáhal řešit problém s lednicí, byly tam .snad všechny tyhle problémy, jak špatný pájený kontakt u relé v bloku, tak úplně uklepané spoje mezi výkonovou a řídící deskou bloku, tak vyhnilé patice pojistek dole v B sloupku bočních dveří, a pro zpestření jako bonus částečně vylomený konektor ovládacího panelu ve stěně úložného prostoru nad spolujezdcem, protože ze zadní strany to nebylo ničím zakryté a oddělené od bagáže.
Když čtu o těch novodobých problémech, jsem rád, že Trumu mám bez napájení ještě s piezem a k čemu by mi byl elektroblok jsem taky nepochopil. Mám elektriku podle sebe, vše paralelně, vše na 12 i 230, z baterky nebo z auta, vše současně kombinovatelné, i nastartovat vybité auto z baterky přívěsu to umí :-) Ovšem pravda, běda, když něco hapruje, dokumentace žádná, každoroční impulzivní úpravy něčeho, co mě zrovna napadlo "zlepšit" ... tam pak najít problém je taky lahůdka :-) Když do přívěsu po roce vlezu, první den dovolené zase objevuju, který čudlík vlastně je od čeho a následně, na co prípadně dalšího má sekundárně vliv, když jsem po loňské dovolené něco předělal a už nebyla možnost to vyzkoušet v praxi :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: kempeny1, Metyl, Jméno
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 27
Členové online 0

Celkem členů: 16,758
Nejnovější člen: Michal09
TOPlist

Copyright © 2026