Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Výměna rozvodového řemenu u Ducato 2.3 , 130 Multijet

Poslední aktualizace před 14 dní
D
DZIZIČlen
Přidáno před 30 dní
Ahoj, čeká mne výměna rozvoďáku - motor rok 2011. Můžete mi upřesnit co bych měl v rámci tohoto ještě vyměnit (předpokládám vodní pumpu) jak se to dnes pohybuje cenově a případně doporučení ke komu prověřenému s tím vyrazit? - jsem východní část Prahy
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 30 dní
Ahoj
Já jezdím do Strojservisu na Náchodské v H. Počernicích. Zatím spokojenost.
jakhadjakhadNováček
Přidáno před 30 dní
Ahoj, taky jsem byl před pár lety s rozvody ve Strojservisu, cena i s vodním čerpadlem cca 16 000. Jakub
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 29 dní
Nechci tady hejtit, ale ve Strojservisu mě teď stála výměna oleje a filtrů 17200Kč. A to mi tam dali olej TOTAL. Účtují si na OA 1800/hod.
Pokud to nemáš daleko, doporučuji servis Mišák - Starý Brázdim 728030131
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 28 dní
Tak to tě oj.... Já nedávno olej + pal. filtr cca 8000,- Kč.
Jan NovacekJan NovacekČlen
Přidáno před 28 dní
To je solidní ojeb .... nedávno jsem dělal olej (Ravenol, Total mně do auta nesmí) + komplet filtry (olejový, vzduchový, palivový, kabinový ... vše Mann) a brzdovku a v materiálu jsem se vešel do 5 500 Kč + odhadem 2 - 3 hodiny práce.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 28 dní
Já to měním ve Fiatu, protože jsem ještě v záruce. Dávají tam Selenii + Mann.
D
DZIZIČlen
Přidáno před 28 dní
Klucíí, překlopili jste mi to do výměny oleje, já se ptal na výměnu rozvodového řemene :-) - kdo má nějaké solidní zkušenosti.
J
JeepaČlen
Přidáno před 28 dní
Kdy byl ten řemen naposledy dělanej za 15 roků? Servisní výměna u tohoto motoru je 5 roků i v případě že auto za tu dobu najelo jen pár tisíc kilometrů, protože ten materiál přirozeně stárne a pak hrozí přetržení.
J
JménoČlen
Přidáno před 27 dní

Jeepa napsal:

@Jeepa - Kdy byl ten řemen naposledy dělanej za 15 roků? Servisní výměna u tohoto motoru je 5 roků i v případě že auto za tu dobu najelo jen pár tisíc kilometrů, protože ten materiál přirozeně stárne a pak hrozí přetržení.

Já nedávno zjistil, že v jedné firmě, pro kterou dělám, u Ducata 2,3 z roku 2002 s nájezdem něco přes 170 tkm po rozhadrování "klíňáku "není známo, že by se někdy rozvody dělaly, takže záhy proběhla výměna, pravděpodobně první :-) A to to auto slouží při údržbě zeleně, takže celodenní starty a kratičké posuny s průměrem tak 3km/h, většinu po chodníku, na volnoběh navrčí víc než za jízdy, z města se podívá párkrát za rok, přepočtem na motohodiny by snad objelo zeměkouli několikrát do roka ...
Jinak u oktávky 1,6 jsem se loni dokopal k další výměně po 10 letech a cca 150tkm a vše bylo v podstatě jak nové, takže u druhé se stejným motorem a srovnatelným nájezdem i dobou od výměny zatím na výměnu nijak nespěchám, ta navíc jezdí jen dálky, takže v poměru k najetým kilometrům vše natočí podstatně méně otáček, než při převažujícím městském provozu. Samozřejmě s pětiletým intevalem kvůli stárnutí materiálu souhlasím, určitě má opodstatnění, pokud má být 100% jistota. Na druhou stranu, zrovna u těch 1,6tek, pokud si dobře pamatuju, škodovka nejdřív předepisovala 90tkm/5let a později to upravili na vizuální kontrolu každých 30tkm od nájezdu 90tkm, bez časového nebo finálního kilometrového limitu.
Jinak přímo přetržtení stářím podle mě nehrozí, ten hadr v řemenu snad tak moc nestárne, ale guma ano, takže pokud se někomu do výměny nechce, aspoň bych kontroloval stav zubů, jestli se nechystají začít odpadávat :-)
P
pechacciČlen
Přidáno před 25 dní
Jinak přímo přetržtení stářím podle mě nehrozí, ten hadr v řemenu snad tak moc nestárne, ale guma ano, takže pokud se někomu do výměny nechce, aspoň bych kontroloval stav zubů, jestli se nechystají začít odpadávat :-)

To jsi mě pobavil, že přetržení stářím nehrozí. Ale mechanici milují lidi, kterým se do výměny rozvoďáku nechce. Opravovat potkaný motory je docela dobrý byznys, aneb "Váš potkaný motor, naše radost. Zrovna dělám jednoho Peugeota. Majitel uvěřil, že tam má řetěz a tudíž má "nesmrtelné" rozvody. Mimochodem DZIZI, máš ode mne SZ.
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 14 dní
je to jednoduche.kdyz si nejste jisti tak kouknout a pokud jsou zuby rozvodoveho kola "obtisteny" uz skrz remen tak vymenit.je to videt na zmene barvy rozvodoveho remene.strida se tmavsi a svetlejsi prouzek.znaci to ze pevna konstrukce vnitrku remene uz je narusena.
P
pechacciČlen
Přidáno před 14 dní
Když si nejste jistí, tak VŽDYCKY!!! vyměnit Wink
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: DZIZI, Tomik Kralu, jakhad, PetrM, Jan Novacek, Jeepa, Jméno, pechacci, karabinka6318
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 0

Celkem členů: 16,757
Nejnovější člen: Melfi
TOPlist

Copyright © 2026