Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Egypt

Poslední aktualizace před 1 měsíc
Polly7Polly7Nováček
Přidáno před 2 měsíce
Zdravím všechny Smile

Poradíte cestu do Egypta po vlastní ose?
Trajekt, ne kontejner.
Evropa projeta cikcak několikrát, tak to chce dál Wink

Díky moc za vaše rady, tipy a ev. i vlastní zkušenosti Like

Krásné dny a víte jak, jediná cesta, které budete litovat, je ta, kterou nepodniknete... Cool
"Necestuji, abych utekla před životem. Cestuji, aby mi neutekl život." Smile
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 měsíce
Ahoj,
jeď po zemi, alespoň něco uvidíš, na trajektech je nuda.
To je má rada Wink.
Polly7Polly7Nováček
Přidáno před 2 měsíce
Ráda bych, bohužel Sýrie nesouhlasí Shock
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 měsíce
C opřesně znamená, že Sýrie nesouhlasí?
Zamítla Ti víza?
Pokud ano, o jaký typ jsi žádala?
Polly7Polly7Nováček
Přidáno před 2 měsíce
Se Sýrií je to momentálně trochu specifické, ne, že by přímo nesouhlasili, ale jelikož od letošního roku po 13 letech udělují nově opět víza, je pro ně vše nové, bohužel včetně celníků, které po pádu Assada nový režim kompletně vyměnil a personál na hranicích zatím moc dobře nezná svou práci (člověk je nepozná, nemají ani uniformy a dle mé zkušeností český pas nikdy neviděli Grin) a hlavně je více variant získání víz, takže mi doporučili určitý postup, který bude nejlepší a je i pro mne naprosto vyhovující.

Pátrám tedy po trajektové trase přímo Evropa - Afrika, rovnou do Egypta.
Existuje vůbec teď nějaká ferry společnost, která takovou linku znovu provozuje, neb před pár lety byly zrušeny? Frown
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 2 měsíce

sipadan napsal:

@sipadan - Ahoj,
To je má rada Wink.

Ako to myslíš, nuda? Trajektom sme cestovali neraz a na žiadnom trajekte som nudu nezaznamenal Smile Pretože skôr ako sa nudiť, radšej sadneme do reštaurácie trajektu a tam je vždy veselo...
Na obrázku trajekt Blue Star Delos pri ceste z Pirea na Paros v lete 2017. Plavba trvala 4hod. 15min. a bolo fajn veselo. Kde si sa na trajekte nudil?
Upravil kompersor4 dne 16.05.2026 18:42, před 2 měsíce
kompersor4 Připojili následující obrazek:
img_0134.jpg
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 měsíce

Polly7 napsal:

@Polly7 - Se Sýrií je to momentálně trochu specifické, ne, že by přímo nesouhlasili, ale jelikož od letošního roku po 13 letech udělují nově opět víza, je pro ně vše nové, bohužel včetně celníků, které po pádu Assada nový režim kompletně vyměnil a personál na hranicích zatím moc dobře nezná svou práci (člověk je nepozná, nemají ani uniformy a dle mé zkušeností český pas nikdy neviděli Grin) a hlavně je více variant získání víz, takže mi doporučili určitý postup, který bude nejlepší a je i pro mne naprosto vyhovující.

Pátrám tedy po trajektové trase přímo Evropa - Afrika, rovnou do Egypta.
Existuje vůbec teď nějaká ferry společnost, která takovou linku znovu provozuje, neb před pár lety byly zrušeny? Frown

Sýrie byla vždy svá, ale tranzitní víza dávala bez problémů a dá je i dnes. Když jsem to jel já, tak na přejezd bylo pár dní, což bylo výrazně horší oproti aktuálním 15 dnům a na kobereček jsem se ukázat jít musel (je to už ale hodně dávno).
Po letech a nabraných zkušenostech byl o víza dnes žádal až v Instanbulu, u nás určitě ne.

Zbytek výše co píšeš o personálu na hranicích je za mě irelevantní, pokud máš víza, tak hranici jakékoliv země vždy překonáš, jasně, není to někdy bez komplikací, zkouší různé taktiky, ale pokud umíš cestovat tak Tě to nerozhodí a oni to velmi brzy poznají. Už jen to, že musíš na hranicích vyběhat zákonné pojištění pro auto to maličko komplikuje.

Problém je v té oblasti akorát s Izraelem, resp. s návratem zpět pokud máš jejich razítko v pasu, takže to chce 2 pasy, nebo lépe do Izreale vůbec nevstupovat a přejet u Aqaba (JOR) trajektem.

Napiš na DFDS, to jsou Turci a něco zaváděli mezi Terstem a Damietta (EGY), ale obávám se, že to bude pouze RORO.
Větší šanci bych viděl mezi Damietta (EGY) a Iskedrun (TUR), ale kdo ví, musíš se trošlu posnažit a obvolat si to, normálně trajektem na takovou vzdálenost nikdo nejezdí, takže se to pořád mění.

P.S. Stejně bych jel po zemi, ta cesta za to stojí ....

kompersor4 napsal:

@kompersor4 -

sipadan napsal:

@sipadan - Ahoj,
To je má rada Wink.

Ako to myslíš, nuda? Trajektom sme cestovali neraz a na žiadnom trajekte som nudu nezaznamenal Smile Pretože skôr ako sa nudiť, radšej sadneme do reštaurácie trajektu a tam je vždy veselo...
Na obrázku trajekt Blue Star Delos pri ceste z Pirea na Paros v lete 2017. Plavba trvala 4hod. 15min. a bolo fajn veselo. Kde si sa na trajekte nudil?

Ahoj @kompersor4,

jak se říká, "podle sebe, soudím Tebe", takže ano, mě to příjde na trajektech a lodích oproti cestě po zemi nudné. Jezdím pouze pokud to nejde objet, nebo když fakt jde o čas.
První dvě hodiny jsou fajn, dám si cigárko na palubě, něco v kantýně, ale tím to končí, pak už se to jen zhoršuje.
Další 4 hodiny už nic moc a další 4 hodiny už chci vystupovat. Když jsem jel týden, tak už jsem počítal kolik zbývá.
Je to můj názor, nikomu neberu jeho, ale mám to tak.

Výhoda cesty po zemi je ale především v zážitcích, tak jsem to myslel. Zrovna tento směr nabízí opravdu hodně, Turecko super, Jordánsko také ... takže asi tak ...
Upravil sipadan dne 16.05.2026 22:05, před 2 měsíce
Polly7Polly7Nováček
Přidáno před 2 měsíce
kompresor4

Like naprosto souhlasím, trajekty jsou fajn, s každou posádkou je vždy legrace, nemají nikdy problém abych vzala na palubu i zvířecí posádku a většinou se přidá i valná většina cestujících, svou kapitolou jsou úžasní kamioňáci a jejich zpestření tím, co vezou, takže většinou je tam jeden velký mejdan a odjíždím obohacena nejen o zeleninu, ovoce, mořské potvory a další dobroty, ale i o nové fajn přátele Wink

sipadan

Je mi líto tvé zkušenosti s trajekty, ono hodně dělá chování a přístup k ostatním..., chce se to jenom trochu posnažit Grin

Krásné léto všem, a v cizině se chovejte, tak, jak chcete, aby se místní chovali k vám Cool
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 měsíce
@Polly7

Ahoj,
tak bohužel.

Pokud nepošleš auto/příves RORO, nebo se Ti nevejde do kontejneru (nejsnažší mořská varianta), nebo nepojedeš po zemi východní cestou, případně přes Tunis a Lybii ze západu (to je za mě výrazně náročnější volba), tak cíle dle aktuální situace nedosáhneš ....
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 měsíc
Takouto trasou by sa nedalo?
Do Athén - Lavrio GR / Karavanom/, Lavrio GR - Haifa ISR / Na trajekte/, Haifa ISR - Taba EGY / Karavanom/
https://www.freig...rrency=EUR
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Polly7, sipadan, kompersor4
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 55
Členové online 0

Celkem členů: 16,756
Nejnovější člen: Petrpan
TOPlist

Copyright © 2026