Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Přecházím na celoroční pneu Michelin CrossClimate Camping

Poslední aktualizace před 5 dní
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 9 měsíců
Po malém váhání, přecházím tentokrát na celoroční. Sada letních a zimních mi sloužila 8 let bez nepřjemností.
Fun Připojili následující obrazek:
20250724_152016_1753364622121.jpg
Z
ZbynekRČlen
Přidáno před 9 měsíců
Mám na univerzálech Continental odježděny celoročně již dva roky a spokojenost.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 9 měsíců
Mám na "obytce" Michelin Agilis Camping od nova tj. od r. 2021. Teď mám najeto 38k km. Přední mají cca 40 % a zadní 75 % . Zatím spokojenost.
montegomontegoČlen
Přidáno před 9 měsíců
Zdravím, jezdím na celoročních pneu Continental už 6 let, vše naprosto v pohodě. Mám je i na dvou osobních vozidlech - no problem. V současné době se mě zdá úplně zbytečné a neekonomické držet dvě sady kol nebo neustále přezouvat. Prémiové značky (Goodyear, Michelin, Continental aj.) už mají celoročky s vlastnostmi plně srovnatelnými k sezonním pneu.
HorniciHorniciČlen
Přidáno před 9 měsíců
Ahoj, kde je kupuješ? Uvažuji také o koupi celoročních. Michal
Přidáno před 9 měsíců
U mého starého pneuservisáka. Je to také karavanista a mám to k němu co by kamenem dohodil.
Přidáno před 4 měsíce
225/75R16C 116/114R Michelin
CrossClimate Camping, Celoročni

Při letní cestě do Itálie mě pneumatiky fakt příjemně překvapily. Pocit z jízdy byl stejný, ne-li lepší než s letními pneumatikami, které byly na autě z výroby.

Nejvíc jsem se těšil na zimní zkušenosti a teprve nyní jsem doslova nadšený. Jízda na sněhu, přes sněhové jazyky, rozjíždění do kopce, všechno bez problémů. Jsou jednoznačně o třídu lepší než moje původní zimní pneumatiky.

Této investice určitě nelituji.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 4 měsíce
mám je taky už druhým rokem a naprostá spokojenost v letě i v zimě
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 4 měsíce
Na novém autě mám také, ale jen v označení M+S, tedy ne ty s označením "šítu" A pokud jsem zjišťoval, ty nejsou v zimě povoleny v některých Evropských zemích. V ČR zatím ano.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 4 měsíce
asi bude někde chyba ale tyto pneu mají 3PMSF....tedy pro použití v zimě v celé EU
A
arnostNováček
Přidáno před 4 měsíce
Nedoporučuji celorční plašte michelin jsou hlučne a rychle se opotřebavají ve větší rychlosti se auto na silnici chová nestabilní po ujeti 18000 km výmena za letní na pření nápravě,,zadní plaště mám jestě mam ještě pořad celorocní ujeto 35000Km
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Já mám Michelinky od nového auta. Najeto 40k km - letos ještě dojezdím na přední nápravě. A naprostá spokojenost.
FJRFJRČlen
Přidáno před 4 měsíce
Určitě jsou celoročky Michelin dobré pneumatiky, jen je potřeba správně foukat. Pokud tam cpete 5,5 tak je to uskákané, tvrdé a blbě se sjíždí. Mám vyzkoušeno při plném zatížení max 5. Bez kol, bez plné nádrže vody s prázdnou garáží, vlastně celou zimu. Foukám zimáky 4,5.
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Taky máme Michelinky od nového auta a úplně stejně jak píše p. Králů výše – najeli jsme na nich 40.000 km a v plánu bylo je ještě na léto nasadit na dojetí (momentálně cca3,2 – 3,7mm).
Od nova jsme měli Michaelin Agilis camping, a popravdě řečeno, úplně nadšený jsem z nich zrovna nebyl. Tlumení rázů nic moc, připadly mi dost tvrdé a takové uskákané, (a to jsem zkoušel jít z předepsaných 5,5 až skoro na 4,5), trakce na mokru zvláště při nižší teplotě poněkud slabší, na mokré trávě a ve sněhu pak docela triskní.
Proto jsem uvažoval přejít na zimní / letní. Nakonec k tomu nedošlo, protože zimní gumy v mém rozměru 225/75 R16 se u nás v provedení „CP“ nedají sehnat a do obyčejných „C“ (cargo) jsem jít nechtěl.
Takže jsme nakonec pořídili Michaelin Gross Climate Camping, obuli počátkem listopadu, k dnešku najeto cca 4.000 km a mohu říct, že jsou s původními naprosto nesrovnatelné.
Výrazně lépe tlumí ) a to i když jsou předpisově na 5,5), auto na silnici lépe sedí, neplave tolik , řízení je přesnější a hlavně – trakce je naprosto nesrovnatelná. Na mokru a na trávě perfektní, na sněhu naprosto špičková.
Za sebe mohu jen doporučit a popravdě se začínám zabývat myšlenkou, jestli tam původní Agilisy budu ještě na léto vůbec vracet.
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Já zas přemýšlím že opustím CP, mám C zimní Nexen a jsou skvělé. Dojezdím letní Agilis CP a půjdu do C. Nejsem moc fanda celororočních pneu, je to kompromis.
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 3 měsíce
Zimní pneumatiky Nexen Winguard jsem sjel dvě sady velkém Jumperu a nebyl jsem z nich úplně odvázaný. Také nebylo úplně super, když jsme v říjnu jeli do Portugalska, Turecka, Řecka,... a vraceli se o Vánocích tak to bylo nepraktické. Na nové auto jsem zvolil terénní celoroky BFGoodrich All Terrain T/A KO2. Zatím jsem spokojenější než před tím...
Martin a Johanka Připojili následující obrazek:
img_20260113_100254.jpg
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Co to máš za řetězy?
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 3 měsíce
Upravil Fun dne 16.01.2026 13:13, před 3 měsíce
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Je pravda, že v zimě do teplých krajin nejezdím. Proto jsou pro mě ideální zimáky.
R
RudyČlen
Přidáno před 3 měsíce
Uměl by někdo z vlastní zkušenosti srovnat celoroční Continental a Michelin? Mám na obytce Conti a na podzim je budu muset vyměnit (budou mít najeto cca 50tis km) Tak váhám, Conti jsou dle mého o něco komfortnější, Michelin by měl mít lepší trakci, hlavně na mokré trávě a sněhu. Přímé srovnání mi však chybí, roky jsem používal letní a zimní sady a celoroční Conti byly na autě z výroby. Každopádně to budou zase celoroční, už jen proto, že dvě sady jsem nebyl schopen během 4-5 let odjezdit a tak jsem ve finále jezdil na starých, ztvrdlých pneu, které byly horší než čerstvé celoroční.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 14
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025