Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Mezery mezi nábytkem a boční stěnou Adria

Poslední aktualizace před 5 měsíců
M
MarťanNováček
Přidáno před 9 měsíců
Ahoj
Na karavanu Adria Adora se mně začaly objevovat mezery mezi nábytkem a boční stěnou, ale pouze v místě levého a pravého kola. Momentálně je mezera asi 4mm na každé straně. Jakoby se stěny rozjely do boku. Nábytek drží v podlaze dobře. Zkoušel jsem stěny z venku přitlačit a přitáhnout nové šrouby, které jsem dal do jiného místa, ale stejně se po povolení stěny vytrhnuly. Výdřeva je už prohnutá, že se vrátí zpět.
Budu muset asi vymontovat nábytek a obnažit vnitřní stěny a podívat se, kde je problém. Mám strach, že se výdřeva utrhnula od podlahy, protože v horní části mezery nejsou a šrouby krásně drží. Taky je zajímavé, že jsou mezery pouze v oblasti kol.
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Děkuji Martin.
K
KickstartNováček
Přidáno před 5 měsíců

Citovat

Ahoj
Na karavanu Adria Adora se mně začaly objevovat mezery mezi nábytkem a boční stěnou, ale pouze v místě levého a pravého kola. Momentálně je mezera asi 4mm na každé straně. Jakoby se stěny rozjely do boku. Nábytek drží v podlaze dobře. Zkoušel jsem stěny z venku přitlačit a přitáhnout nové šrouby, které jsem dal do jiného místa, ale stejně se po povolení stěny vytrhnuly. Výdřeva je už prohnutá, že se vrátí zpět.
Budu muset asi vymontovat nábytek a obnažit vnitřní stěny a podívat se, kde je problém. Mám strach, že se výdřeva utrhnula od podlahy, protože v horní části mezery nejsou a šrouby krásně drží. Taky je zajímavé, že jsou mezery pouze v oblasti kol.
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Děkuji Martin.

Ahoj, podle popisu to opravdu vypadá spíš na problém v oblasti podlahy nebo napojení stěny na podvozek, zvlášť když se to objevuje jen u kol – tam bývá největší namáhání při jízdě. Může jít o povolený spoj nebo částečně poškozenou výdřevu, která už nedrží pevně a pruží, proto se to po přitažení zase vrátí zpět. Rozebrání části nábytku a kontrola napojení stěny na podlahu bude asi nejjistější cesta, jinak se příčina těžko odhalí. Podíval bych se hlavně po známkách vlhkosti nebo změknutí materiálu, to bývá častý důvod podobných problémů. Obecně se snažím si nábytek vyrobit sám v rozměrech, které potřebuji. Našel jsem skvělý obchod s vybavením https://stancompl...e-kotouce, který má spoustu užitečného vybavení na výrobu nábytku; možná se to bude hodit i vám.
Upravil Kickstart dne 21.02.2026 17:18, před 5 měsíců
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Marťan, Kickstart
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 0

Celkem členů: 16,757
Nejnovější člen: Melfi
TOPlist

Copyright © 2026