Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Internet v autě i doma

Poslední aktualizace před 4 měsíce
R
RudyČlen
Přidáno před 2 roky
To ano, myslel jsem to tak, že použiju primární router na lokální SIM (pořád nejlevnější varianta) a do doby, než jsem schopen si takovou sim opatřit, použiju Glocal. Takové řešení má však smysl při cestách mimo EU, především do zámoří.
Pak mě napadá ještě jedno řešení, koupit 5G telefon s e-SIM managementem, vyřešit jeho chlazení a napájení , používat jej jako router, případně i jako informační displej (Victron, Mopeka, Ruuvi, ...). Nevýhodou je nemožnost připojení externí antény.
Ber to však jen jako diskusi a námět k přemýšlení na zimní večery... ;-)
K
kamilioČlen
Přidáno před 2 roky
Ja som nedavno kupil tento mobilny 5g router z alzy - Acer Connect Enduro M3
https://www.alza....61.htm?o=1
Jeden slot na SIM mam na slovensku simku. Potom ma nieco co volaju vSIM, virtualnu sim, co bude technologicky asi esim ale iba pre simky od nich, neda sa nahrat vlastna. Maju tarify europske aj celosvetove, mozno nie uplne najlacnejsie, ale s akceptovatelnou cenou aj za neobmedzene data.
https://www.simo....an-pricing
-> vybrat home country czech republic a plan coverage napr. Europe&Africa.

Vyhodu vidim v tom, ze po kupe planu mi to bude fungovat hocikde v europe, aj po prechode hranic a nemusim riesit tu lokalnu simku ci esimku. Alternativne sa da ist na datovy roaming fyzickej simky, je mozne prepinat sim/vsim.
Router je 5G, nema sice konektor na externu antenu, ale je maly ako mobil, napajanie cez usb a ma velku baterku na robotu mimo karavanu, takze ho pouzivam aj inde.
S cenou okolo 300 eur som moc inych mobilnych 5g routrov nenasiel.
Dlho ho nemam, vsim som zatial v zahranici neskusal, iba u nas.

Edit: pozeram ze na alze to teraz volaju LTE modem, ale ked som kupoval pisali 5G a realne po pripojeni vidim Telekom 5g. Aj na stranke aceru pisu 5g:
https://www.acer....obile-wifi
Upravil kamilio dne 05.12.2023 12:01, před 2 roky
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 roky
Ahoj Rudy,
mohu se zeptat proč tak toužíš po 5G pokid vlastníš 4G, které se prozatím vysílá ?
R
RudyČlen
Přidáno před 2 roky

sipadan napsal:

@sipadan - Ahoj Rudy,
mohu se zeptat proč tak toužíš po 5G pokid vlastníš 4G, které se prozatím vysílá ?

Vždycky toužíš po tom, co ještě nemáš.... lépe, rychleji, radostněji... :-)
Ne, dělám si legraci, není to tak horké. Zatím mám Nigthawk M1 a rychlostí mi stačí na zábavu i práci, včetně videokonferenčních hovorů, VPN do firmy i Netflixu na cestách. Zrovna jsem si na něj vytisknul držák do skřínky pod strop, kam jsem si přivedl i napájení. Jelikož teď mám plastové auto, nemusím řešit anténu na střeše. Celé je to mobilní, router si beru sebou i pokud někam cestuji letadlem nebo osobákem.
Máš pravdu, zatím 5G nedává moc smysl. Je ve velkých městech ale tam zase obvykle karavanisté nepobývají.
zdenek a Irena Lbczdenek a Irena LbcČlen
Přidáno před 2 roky
Internet jsme v obytce vyřešili tarifem u 02. Na běžné SIM kartě 4G mám neomezená data včetně volání v ČR a 60GB dat v zahraničí. Přes mobilní hotspot můžeme připojit až 7 zařízení, takže si v 10" tabletu pouštíme i televizi 02TV, úplně stejně jako doma na WIFI.
Klasickou anténu i satelitní anténu jsem tedy v autě zlikvidoval a už neřeším ani kde zastavit a jak co naladit abych měl signál.
Navíc šetřím i proud, jelikož "neživím" ani televizi, ani anténu.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 2 roky

Rudy napsal:

@Rudy -

sipadan napsal:

@sipadan - Ahoj Rudy,

Vždycky toužíš po tom, co ještě nemáš.... lépe, rychleji, radostněji... :-)
Ne, dělám si legraci, není to tak horké. Zatím mám Nigthawk M1 a rychlostí mi stačí na zábavu i práci, včetně videokonferenčních hovorů, VPN do firmy i Netflixu na cestách. Zrovna jsem si na něj vytisknul držák do skřínky pod strop, kam jsem si přivedl i napájení. Jelikož teď mám plastové auto, nemusím řešit anténu na střeše. Celé je to mobilní, router si beru sebou i pokud někam cestuji letadlem nebo osobákem.
Máš pravdu, zatím 5G nedává moc smysl. Je ve velkých městech ale tam zase obvykle karavanisté nepobývají.

Ahoj a díky za odpověď, tomu technologickému pokroku a zájmu o něj rozumím, jasná věc, ale ....

Prakticky neexistuje neomezené mobilní připojení, obzvlášť v zahraničí.

To 5G je tak rychlé, že pak většinou vymýšlíš jak omezit stahovací rychlost na méně důležitých spojeních, jelikož jinak limit bez problémů za chvíli vypotřebuješ (ono to platí i pro 4G), nebo Ti technicky maximální rychlost omezí probvozovatel sám.

Takže v konečném součtu je jen několik aplikací, kde je velkou výhodou - například odesílání velkých souborů na server, VPN, vzdálená plocha atd., ale paradoxně tato firemní řešení nejsou tak náročná na data jako junioři na palubě.

Ty už děti konektivitou myslím nezásobíš, ale pokud někdo přidá dva až tři puberťáky připojené sazmořejmě k síti nonstop, musíš právě omezovat těmto zařízením konktivitu, abys vůbec chvíli vydržel, nebo pak musíš nakoupit SIM karty v mnohem hojnějším počtu.

Na trhu už je poměrně dost zařízení od renovovaných výrobců, poptávané řešení není problém postavit, je to jen otázka peněz, ale při plné rychlosti dle mého názoru pořád chybí hlavně správná SIM, opět, platí jak pro domácí, tak lokální v zahraničí, nebo i globální.

Aby mělo 5G v obytňáku adekvátní využití s pevným internetem, musely by se limity pohybovat řádově na jednotnách terabytů (1 000 GCool a nikoliv na pár desítkách GB ......
K
kamilioČlen
Přidáno před 9 měsíců
Acer Connect Enduro M3 5G mam mozno 2 roky a vcelku som spokojny. Signal chytil aj tam, kde podla mapy pokrytia nebolo 4G/5G a ani S-kovy samsung signal nechytal. Casto sice pise na displeji ze sa prehrieva baterka v teple, asi ju preto aj prestane nabijat, ale to nevadi kedze mam router v karavane stale pripojeny na usb. Ich simo vsim tiez funguje, len tie ich neobmedzene denne pausaly su vlastne obmedzene po cca 2GB na 1mbit/s rychlost. Datove simo pausaly obmedzene nie su a maju v celej EU 10GB za 15 eur alebo 50GB za 50 EUR, platnost mesiac.

Teraz je nova verzia Acer Connect Enduro M6E, maju ju na alze.
A naviac pisu ze ma podporu esim !!!
Aj ked podla vyjadrenia od acera, ta sa ma pridat v tohtomesacnej (julovej, cervencovej) aktualizacii. Ci uz vysla a tam je, neviem, na oficialnej web stranke vyrobcu esim spominaju.
Preto toto pisem, viaceri ste hladali router s esim podporou. M3 bol sikovny, maly, vcelku rychly cez 5GHz Wifi aj 300Mbit/s a ma jednoduche napajanie/nabijanie cez usb-c. Snad bude taky aj M6E. Vaham ci kvoli esim sa mi oplati ho vymenit.

A kde nie je ziaden mobilny signal, alebo su data pomale ci drahe, do 1.8 je teraz na starlink.com/roam zlava na Starlink mini antenu 225 eur + postovne. Ja som ju kupoval este za povodnu cenu. Funguje dobre, len treba mat vyhlad medzi stromami. Ak ide niekto na Solar, cez ich original 12V car adapter si zoberie tak nieco cez 40Ah z baterky denne, ak bezi teda celych 24 hodin.

A pre tych co by chceli rypat naco tak riesit data a len nedovolenkovat, dovolenky mam 25 dni, ale karavanovat vdaka praci z domu sa da viac. Ci sa to ma volat praca z kempu? Praca od mora? :-)
Upravil kamilio dne 18.07.2025 00:33, před 9 měsíců
K
karlicČlen
Přidáno před 9 měsíců

kamilio napsal:

@kamilio -
Teraz je nova verzia Acer Connect Enduro M6E, maju ju na alze.
A naviac pisu ze ma podporu esim !!!

Máte prosím někdo další info, jestli Acer Connect Enduro M6E opravdu umí esim?

Zde je příklad cen za DATA v Chorvatsku, pokud chcete eSim:
https://www.a1.hr/tourist-offer/en

10 dní neomezených dat eSIM, 10 dní neomezeného 5G internetu
100 minut/SMS zpráv v rámci Chorvatska bez poplatku
7,90 €

https://www.hrvatskitelekom.hr/visiti...EyMjUzMDg2

eSIM na 10 dní, Zaplaťte 1, získejte 2 Neomezená mobilní data na 10 dní
10 EUR
Upravil karlic dne 28.07.2025 12:44, před 9 měsíců
K
kamilioČlen
Přidáno před 9 měsíců
Uz to mozem potvrdit ja. Prave kvoli chorvatsku som upgradol Acer M3 za M6E.

Po firmware update je v menu na routri esim, aj vo web interface. Kupil som si 120GB na 90 dni z tej druhej linky hrvatskitelekom, dostal som qr kode a ten som cez web interface uploadol do routra, zo suboru. Na pridanie je ale potrebne aby Acer router mal internet, najlepsie je teda tam mat aj fyzicku sim, cez ktoru si to potom stiahlo esim.
.
Drobny problem ale bol s aktivaciou. chorvatska esim sa aktivuje az prvym volanim na lubovolne cislo, po prichode do chorvatska. To ale router nevie, nevie vytocit ziadne cislo, poslat ziadnu sms. Len sms prijimat. hrvatski telekom ale spolu s esim poslal link na chat, tak som im napisal, poslal cislo simky a serial# z mailu a aktivovali mi to nadialku na druhy den v pondelok, este ked som bol na slovensku. Skusil som to, isli data aj z roamingu, tam je ale tusim len cca 20gb dat v eu. Ako to pojde z chorvatska uvidim za dva dni, pred hodinou som prisiel ku postojnej.

Este som musel na routri cez web interface zmenit pre 2.4GHz a 5GHz wifi overovanie na WPA2, lebo mam starsi notebook bez WPA3 podpory. Ani kombinovane WPA2/WPA3 neslo, niektore zariadenia maju aj s tymto problem. WPA2 ale ide. Toto vsak nie je problem routra, ale starsich zariadeni. Pri zmene cez web to ulozi, ale pri dalsom nacitani opat ukaze WPA3, aj ked je to uz v sutocnosti zmenene na WPA2. Drobny bug, mozno to niekedy fixnu, nic ale problemove.

Este cestou v AT a teraz SI pouzivam ich vsim, to tiez funguje vcelku pekne a k routru som dostal 20GB dat. Inac maju 10GB za 15 eur a 50GB za 50 eur, na mesiac, platne v celej eu. Vela tych esimdb a pod vyhladavacov maju priblizne rovnake ceny, to sa potom ani neplati riesit ine ako vsim.

esim som nasiel zatial vyhodne ako pises v tom HR a este je zaujimave v rakusku ich A1 esim, 50GB za 12 eur na dva tyzdne, resp. 17 na mesiac.

https://www.a1.ne...-data-esim

A ta sa podla popisu aktivuje hned po nahrati, takze by tiez mala ist. Ale neskusal som ju.
K
karlicČlen
Přidáno před 9 měsíců
Tak to je skvělá zpráva, že Acer Connect Enduro M6E podporuje eSim karty, které lze zakoupit přes eShop a elektronicky zprovoznit nového mobilního operátora a data bez jakékoliv nutnosti něco fyzicky montovat nebo doručovat.
Prosím ještě o info, okolo dosahu Wifi signálu. Můj starý Huawei router mám položený u okna v obytce a WIfI signál mám asi 20metrů okolo obytky.
Jak je na tom Acer Connect Enduro M6E s dosahem WIFI?
další otázka
Acer Connect Enduro M6E lze údajně použít i jako WiFi Extender (WiFi zesilovač), to znamená připojit se na jednu veřejnou WiFi v kempu a potom se všichni kdo mají oprávnění připojit se přes WiFi na soukromý Acer Connect Enduro M6E. Zkoušel si to? Funguje?
K
kamilioČlen
Přidáno před 9 měsíců
Skusil som teraz, 40 metrov od karavanu bol stale wifi signal, 2.4Ghz aj 5Ghz. Obe sli cez 20mbit/s, ale je tu len 4g. Dalej som nesiel. Router bol vnutri, na policke nad oknom.
Doma som na Telekom 5g v noci nameral aj 475Mbit/s cez 5Ghz wifi.

Wifi extender som skusal len chvilu doma, islo to. Podla popisu sa na uplink do kempovej siete pouziva 5Ghz a pre klientov zostane 2.4Ghz.

Inac wifi je standardu wifi 6e. Ale len dual band, bud 2.4Ghz+5Ghz, alebo 2.4Ghz+6Ghz.
Upravil kamilio dne 29.07.2025 12:53, před 9 měsíců
R
RudyČlen
Přidáno před 4 měsíce
Oživím toto mnou oblíbené vlákno Wink
Můj stávající Netgear Nighthawk 1 se po letech pomalu chystá do mobilního nebe. Uvažoval jsem o jeho náhradě, která by měla mít následující parametry:
1. Spolehlivý mobilní router renomovaného výrobce
2. Podpora 3G, LTE, 5G
3. Podpora SIM (nejlépe 2x) a zároveň e-SIM
4. Napájení 12V
5. Možnost připojení externí antény
6. LAN konektor
7. Možnost jednoduché volby připojení Mobil / WiFi / (LAN)
8. Nízký příkon
9. Rozměry a konstrukce vhodná pro použití v obytném autě
10. Akceptovatelná cena

Po delším hledání jsem našel alespoň pro mne optimální řešení ve formě routeru Teltonika RUTM30 https://www.teltonika-networks.com/pr...ers/rutm30 . První pokusy a testy mě utvrzují ve správnosti tohoto řešení. Router splňuje v ideálním kompromisu mix mých 10 základních požadavků. Webové rozhraní lze přepínat mezi komplexním režimem umožňujícím detailní nastavení i instalaci add-on modulů a zjednodušeným rozhraním vhodným pro běžné uživatele. Mobilní aplikace má přímo režim Camper pro použití v obytném autě nebo karavanu.
Rudy Připojili následující obrazek:
img_4946.jpeg img_4947.png
bambulabambulaČlen
Přidáno před 4 měsíce
Nechci vám všem kazit radost, ale v roce 2026 je optimálním řešením Skylink. Cenově dostupné, signál všude, žádné starosti.
Jan NovacekJan NovacekČlen
Přidáno před 4 měsíce

bambula napsal:

@bambula - Nechci vám všem kazit radost, ale v roce 2026 je optimálním řešením Skylink. Cenově dostupné, signál všude, žádné starosti.

Asi si myslel Starlink Smile
K
karlicČlen
Přidáno před 4 měsíce

Rudy napsal:

@Rudy - Oživím toto mnou oblíbené vlákno Wink
Můj stávající Netgear Nighthawk 1 se po letech pomalu chystá do mobilního nebe. Uvažoval jsem o jeho náhradě, která by měla mít následující parametry:
1. Spolehlivý mobilní router renomovaného výrobce
2. Podpora 3G, LTE, 5G
3. Podpora SIM (nejlépe 2x) a zároveň e-SIM
4. Napájení 12V
5. Možnost připojení externí antény
6. LAN konektor
7. Možnost jednoduché volby připojení Mobil / WiFi / (LAN)
8. Nízký příkon
9. Rozměry a konstrukce vhodná pro použití v obytném autě
10. Akceptovatelná cena

Po delším hledání jsem našel alespoň pro mne optimální řešení ve formě routeru Teltonika RUTM30 https://www.teltonika-networks.com/pr...ers/rutm30 . První pokusy a testy mě utvrzují ve správnosti tohoto řešení. Router splňuje v ideálním kompromisu mix mých 10 základních požadavků. Webové rozhraní lze přepínat mezi komplexním režimem umožňujícím detailní nastavení i instalaci add-on modulů a zjednodušeným rozhraním vhodným pro běžné uživatele. Mobilní aplikace má přímo režim Camper pro použití v obytném autě nebo karavanu.

Až na tu cenu je RUTM30 teorericky super.
Nenašel jsem nikde frekvence pro mobilní pásma.
Našli jste někdo? Testoval někdo?

Co se týká Starlink, tak to pro mě není, chci parkovat ve stínu a chci mít minimální spotřebu elektřiny a to se s Starlinkem vylučuje.
K
karlicČlen
Přidáno před 4 měsíce
Už jsem to našel, nechal jsem to na AI, snad se neplete.

5G NR: n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n40,
n41, n75, n76, n77, n78
4G (LTE-FDD): B1, B3, B5, B7, B8, B20, B28,
B32, B71
4G (LTE-TDD): B38, B40, B41, B42, B43
3G: B1, B5, B8

Vaše zařízení je na evropské poměry vybaveno velmi nadstandardně a pokrývá drtivou většinu pásem, která se v Evropě aktuálně používají. Podporuje všechna klíčová „pionýrská“ pásma pro 5G i LTE.

​Přesto existuje několik specifických frekvencí a technologií, které vaše zařízení v seznamu nemá, a které se v Evropě začínají objevovat nebo se o nich uvažuje:

​1. 5G mmWave (Extrémně vysoké frekvence)

​Toto je hlavní oblast, kde vaše zařízení „končí“. Vaše specifikace končí u pásma n78 (cca 3,5–3,8 GHz), což je tzv. Sub-6 GHz pásmo. V Evropě se však začínají přidělovat a testovat pásma typu mmWave (milimetrové vlny):

​n258 (26 GHz): Toto je hlavní evropské mmWave pásmo. Bylo vydraženo nebo se testuje v zemích jako Itálie, Německo, Španělsko, Finsko nebo i Česko. Slouží pro extrémně rychlé přenosy na velmi krátkou vzdálenost (např. stadiony, letiště, průmyslové areály). ​n257 (28 GHz): Podobné jako n258, v Evropě méně časté, ale některé země (např. Dánsko) s ním počítají. ​2. Další méně častá nebo doplňková pásma ​n67 (700 MHz SDL): Doplňkové pásmo pro stahování dat (Supplemental Downlink), které se objevuje u některých operátorů v EU pro posílení kapacity základního 700 MHz pásma. ​n79 (4,7 GHz): V Evropě se zatím masivně nepoužívá (je typické pro Čínu a Japonsko), ale některé evropské země (např. část spektra v Rusku nebo testy v průmyslových kampusech v EU) o něm uvažují. ​B31 / n31 (450 MHz): Někteří operátoři (např. v severských zemích nebo specifické sítě pro kritickou infrastrukturu) využívají pásmo 450 MHz pro extrémně široké pokrytí řídce osídlených oblastí nebo pro IoT. ​Přehled kompatibility v Evropě

​Pro běžného uživatele je vaše zařízení perfektní. Zde je důvod:

​Česko: Máte všechna pásma (n28, n1, n3, n7, n77/n78). Jediné, co chybí, je n258 (26 GHz), které se ale zatím pro mobily komerčně nevyužívá. ​Sousední státy: Německo, Rakousko, Polsko i Slovensko používají identickou sadu pásem, kterou vaše zařízení plně podporuje.

​Poznámka: Pásmo B71 (600 MHz), které ve vašem seznamu máte, je velmi důležité v USA (T-Mobile), ale v Evropě se na této frekvenci zatím standardně nevysílá (v EU se pro 5G/4G low-band používá 700 MHz – B28/n28).

​Chcete prověřit kompatibilitu s konkrétním operátorem v určité zemi, kam se chystáte cestovat?
R
RudyČlen
Přidáno před 4 měsíce

karlic napsal:

@karlic -

Až na tu cenu je RUTM30 teorericky super.
Nenašel jsem nikde frekvence pro mobilní pásma.
Našli jste někdo? Testoval někdo?
...

Dík za doplnění pásem.
Ještě k tomu RUTM30 - ten router v ničem nevyniká, existují rychlejší, lépe vybavené routry ale mají větší spotřebu, jsou dražší... Taky jsou levnější routry s 5G a podporou e-sim ale chybí jim LAN (potřebuji k připojení Cerba) nebo externí vstupy pro anténu. Teltonika obecně vyrábí spolehlivé průmyslové routery, které snesou provoz v obytce, kde jsou vystaveny změnám teplot, vibracím, kolísání napájecího napětí... Tím netvrdím, že kancelářský nebo cestovní router takový provoz nedá (nakonec sám dosud používám Nighthawk). Poslední dobou ale inklinuji k tomu, aby cokoli, co v autě mám bylo od renomovaného výrobce, bylo vyrobeno a testováno pro provoz v karavanu. Po incidentu se zahořením nabíječky iPadu, kdy jen díky mé přítomnosti v autě nedošlo k požáru, jsem okamžitě zahodil všechny čínské gadgety z Ali, Temu... Nyní chystám kompletní přestavbu elektřiny s přebarvením výhradně na modro, vzdáleným přístupem, zdvojením LFP, výměnou silových kabelů, instalací doplňkové izolace a jištění. I při nezapočítání vlastní práce to není úplně levná akce ale chci to udělat opravdu spolehlivé a bezpečné.
K
kamilioČlen
Přidáno před 4 měsíce
Pripojenie Cerba GX cez LAN?

https://www.victr...ivity.html

The Cerbo GX includes built-in WiFi, supporting connections to WEP, WPA, and WPA2 secured networks.

Pouzijes aj externu 5g antenu, aku? Zisk tych malych antenok je tak pod 3dbi, co ma aj bezny hotspot, vonkajsia vsesmerova ma sice len o par dbi viac, ale najviac spravi ze je vonku a teda sa zmensi utlm. co moze v aute vo faradayovej klietke byt kludne aj 10, 15 ci viac dbm. A to uz moze byt rozdiel v signale medzi nepouzitelnym a dobrym, stabilnym.

Ja mam zatial acer m6e a kde nie je signal mozem vybrat starlink. Stromy su ale fakt problem, najst miesto odkial je vyhlad a este dociahne napajanie a wifi z anteny do karavanu.. A spotreba cca 50Ah na den.

Akebo nabuduce skusim ked bude slaby signal dat ten m6e hotspot do sacku na strechu ( aj ked je ip68), to by tiez mohlo znizit utlm. :-) samozrejme ze nie za jazdy, snad ho potom nezabudnem zbalit.
Upravil kamilio dne 11.01.2026 12:31, před 4 měsíce
R
RudyČlen
Přidáno před 4 měsíce
@kamilio - Ano, Cerbo bude komunikovat s routrem přes LAN. Ostatním klientům musí stačit WiFi.
Na starém autě (Al panely) jsem měl externí anténu od Panorama Antennas umístěnou na střeše. Nové auto je kompletně z GFK takže v prvním kroku pojedu bez externí antény, respektive na ty čtyři anténky dodané s routerem. Externí anténu můžu dodělat vždy. Volil bych znovu Panorama Ant.(špička ale drahá), případně originál od Teltoniky. Uvidím. Stávající Nighthawk jsem měl v haubně nad kabinou (polointegra) a potíže ze signálem jsem neměl. Popravdě, zatím mi plně stačil, 5G je stejně většinou jen ve městech, kde se raději příliš nezdržuji. Nový router budu instalovat především v rámci kompletní přestavby elektra a taky z důvodu podpory e-sim. Zatím mám všechny komponenty v krabici a čekám na rozumnější počasí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 0

Celkem členů: 16,708
Nejnovější člen: Borková
TOPlist

Copyright © 2025