Dobrý den,
prosím o radu. Má někdo zkušenost se zvuky v podobě bouchání/klepání po vypnutí vody? Máme obytný vůz Adria Sonic r.v.2019 s čerpadlem vedle nádrže v zadní části vozu a topením ALDE s výpustným ventilem v přední části. Poslední měsíc se nám začaly ozývat po vypnutí vody kohoutkem zvláštní zvuky, jako takové krátké zabouchání/klepání.Je to nepravidelné a různě dlouhé, docela hlasité a hlavně otravné bouchání. Původně jsem si myslel, že se jedná o nějakou plastovou vodní trubku, která je volná a o něco zaklepe u podlahy, jelikož přesně takový zvuk to je. Ale postupným rozebíráním auta a kontrolou jsem došel až k vypouštěcímu ventilu. Když se vypne čerpadlo a opět to zaklepe, tak cítím ve vypouštěcím ventilu vibrace - klepání. Ale nenapadá mě, co by zrovna ve ventilu toto způsobilo. Slyšel jsem, že by to mohlo dělat čerpadlo, ale zvuky a vibrace jsou v přední části auta a ne v zadní u čerpadla, ale je možné že čerpadlo přestane tlakovat a ventil klepe. Pomůže vyměnit jedno nebo oboje? Nebo se jedná o banální příčinu, kterou lze jednoduše odstranit? Prosím o radu i formou SMS či zavolání na 601 380 108. Děkuji. Petr