Doloznost nie je len oblecenie a jedlo. Vela karavanov jazdi dokonca cez limit, lebo ma dalsiu dovybavu.
Plynova flasa jedna je cca 25kg, mas priestor pre dve (na zimu). Voda podla nadrze 25 ci 45kg. Domontujes baterku, cca 20kg. Mover 35kg. Solar 15kg. Pevna markiza 30kg. Rezerve koleso 20kg. Klimatizacia 30kg.
Potom si zvaz len riady, periny, zakladne vybavenie karavanu, kempovaci nabytok a mas mozno dalsich 50kg ci 100kg a viac. Rychlo to naskakuje.
Az posledne je oblecenie a jedlo, to mozes previezt aj v kufri auta.
Je tiez otazne co je v zakladnej hmotnosti v TP, asi tam je uz jedna plynova flasa a plna nadrz vody. Dovybava co sa domontuje po az po kupe karavanu v zakladnej hmotnosti nie je.
Potom ako bolo spomenute, na vodicak je zas dolezita celkova hmotnost. Zrataj celkovu hmotnost auta + celkovu karavanu a ak si cez 3500kg, potrebujes B+E (alebo B s harmonizovanym kodom 96 do 4250kg).
Nepisal si ake mas auto, ale casto ma auto v TP max hmotnost brzdeneho privesu vacsiu, ako je jeho prevadzkova hmotnost. To je ale riziko tahat. Pozri
https://towcar.info pre zamyslanu kombinaciu.
Tiez pozor na maximalne zvisle zatazenie na tazne. Na to sa casto zabuda. 1,5 tonovy karavan bude nalozeny mat mozno 70-80kg, ale vela mensich aut ma limit pod 70kg. To najdes tiez v TP.