robol napsal:
Jestli to chápu domácnost jedno připojení, auto druhé?
Nebo jen 2xHW - a prendavat SIM - chápu to správně? To zní zajímavě, nemuset se drbat s konektory od antén atd....
Dík
Pokud auto stojí doma, vyndám datovou SIM z routru a používám ji v pracovním notebooku. Doma mám jiné připojení k Internetu. Výhodou tohoto routeru je i možnost přidat druhou SIM a konfigurovat, kdy a za jakých okolností router mezi nimi přepíná. Typický use case v zahraničí: Koupím lokální kartu, vložím ji do druhého slotu a po dobu pobytu v dané zemi router používá přednostně tuto kartu. Jakmile není signál konkrétního operátora, připojí se v roamingu moje tuzemská SIM. Tím vyřeším místa se slabým signálem místního operátora na kterých však je signál operátora jiného. Po výjezdu z danné země router trvale přepne na moji SIM. Navíc, kdykoli je k dispozici připojení k WiFi (kemp, stellplatz, MC Donalds...), můžu se k této síti přihlásit a routovat toto připojení do palubní WiFi sítě. Výhodou je, že všechny mobily, tablet, notebook ale i navigace, alarm...atd. jsou stále připojeny ke stejné palubní WiFi, bez ohledu na to, zda je router k internetu připojen přes LTE nebo WiFi. Teoreticky má router i WLAN port a lze jej připojit i kabelem, což je samozřejmě v autě nesmysl.
Anténa na střeše řeší problém slabého signálu uvnitř obytky (mám celohliníkový plášť), její zisk je tuším 10dB. Navíc má anténu GPS, která se dá využít např. pro připojení GPS alarmu nebo trackeru.
Koumal jsem nad tím dlouho, tohle je to nejlepší, co jsem vymyslel. Tedy pro mne, každý máme jiné požadavky a priority.
Ještě k tarifu, mám 50GB datový tarif od T-Mobile, čerpatelný i v EU. Jde o firemní nabídku, cenu sdělit nemohu ale není nijak vysoká.