Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Propojení startovací a nástavbové baterie

Poslední aktualizace před 5 let
R
rothsteinČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
mám dotaz na moje propojení baterií. Mám dvě nástavbové baterie napojené na solar. Startovací jsem do teď propojenou neměl. Přes zimu jsem měl problém, že se mi ta startovací vybíjela a přišla mi škoda nevyužít solar když už tam je. Obě baterie jsou zapojeny tak, že se nabíjejí při jízdě, díky sepnutí relé se propojí. Říkal jsem si, že bych to mohl takto využít i v klidovém stavu.

Podle schématu jsem na hlavním elektrobloku pod sedačkou našel na zadní straně výstupní svorky na + startovací a + nástavbové baterie. Propojil jsem to drátem, dal tam raději 1 Ohm odpor. Ještě jsem si tam dal vypínač, abych propojení mohl vypnout. Používal bych pouze přes zimu kdy to opravdu jen stojí. Diodu jsem tam nakonec nedával, nepředpokládám, že bych si vybil nástavbové a že by mi to vybilo startovací. Ale asi tam tu diodu radši dám.

Můj dotaz je, zda jsem to takto mohl zapojit? Zda to není proti něčemu? Dělal jsem to s otcem, který by tomu měl rozumět, ale raději se chci tady zeptat... Co jsem hledal, tak takto podobně nějak pracuje Cyrix, ale asi tam nějaký rozdíl bude. Nerad bych, abych začal hořet Smile

Díky za radu
Petr
Upravil rothstein dne 30.11.2020 17:04, před 5 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: rothstein
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025