Ahoj,
mám dotaz na moje propojení baterií. Mám dvě nástavbové baterie napojené na solar. Startovací jsem do teď propojenou neměl. Přes zimu jsem měl problém, že se mi ta startovací vybíjela a přišla mi škoda nevyužít solar když už tam je. Obě baterie jsou zapojeny tak, že se nabíjejí při jízdě, díky sepnutí relé se propojí. Říkal jsem si, že bych to mohl takto využít i v klidovém stavu.
Podle schématu jsem na hlavním elektrobloku pod sedačkou našel na zadní straně výstupní svorky na + startovací a + nástavbové baterie. Propojil jsem to drátem, dal tam raději 1 Ohm odpor. Ještě jsem si tam dal vypínač, abych propojení mohl vypnout. Používal bych pouze přes zimu kdy to opravdu jen stojí. Diodu jsem tam nakonec nedával, nepředpokládám, že bych si vybil nástavbové a že by mi to vybilo startovací. Ale asi tam tu diodu radši dám.
Můj dotaz je, zda jsem to takto mohl zapojit? Zda to není proti něčemu? Dělal jsem to s otcem, který by tomu měl rozumět, ale raději se chci tady zeptat... Co jsem hledal, tak takto podobně nějak pracuje Cyrix, ale asi tam nějaký rozdíl bude. Nerad bych, abych začal hořet
Díky za radu
Petr