Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Odpadní voda, neboli šedá voda a kam s ní

Poslední aktualizace před 6 let
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Zdenek a Alena napsal:

@Zdenek a Alena - babi umyla nádobí vypustila vodu z dřezu do kýble a chrstla to do kopřiv.

jenomže babi ((moje) používala doma vyráběné mydlo v kterém nebyla žádna přidaná chemie, ta moje pak ty kopřivy ještě posekala a dala je husam nebo praseti

to ale přeci neznamená že když to tak dělala babi, že to tak je správně, určitě si pamatuješ jak třeba v 80 letech vypadaly řeky, to byly odpadní stoky
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 6 let
Už sem nechtěl reagovat ale musím ! soused dělá rekonstrukci chalupy na bydlení a na rozdíl od jiných chce legálně povolit ČOV
Obec mu dělá takové problémy s povolením, že bych tomu nevěřil, přitom nejméně tři domy v okolí pouští přepady z jímky do rybníka a to je v pohodě
myslím, že já být na jeho místě udělal bych to jako ostatní. a tím končím svoji účast v diskuzi která se nakonec odklonila od původního tématu.
Přidáno před 6 let
Souhlasím s Corálkem my starší pamatujeme jak se to řešilo na vesnici, babi umyla nádobí vypustila vodu z dřezu do kýble a chrstla to do kopřiv.
Jinak my v kempu používáme odpadní nádrž kterou jsem udělal z odpadních rour a v lepších kempech používám napojení do odpadu
na to vozím asi 10m hadici jako je odpadní z pračky/myčky.
WC kazetu leju na místa k tomu určená kde to nejde tak ji vezmu na veřejně přístupné WC a pustím to tam.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let
[quote name=Garda post=289693]@Garda - A jak to máte v situaci kdy přijedete do kempu. Místo pěkné a vy si postavíte bydlík. Jinak to třeba nejde ale před vchodem máte bahnitou louži, protože tam někdo vyléval týden onu "čistou" a nezávadnou vodu.
Po třech dnech to navíc začne smrdět, protože v tom byly zbytky z mytí nádobí. Navíc si to jistě oblíbí váš pes, nebo musíte hlídat dítě aby si tam nehrálo.
Proč je tu snaha ospravedlnit bezohlednost?[/quote

Nikdo tady nic neospravedlňuje,jen píší jak to dělají.Tak nevoz psa(ten patří na dvur)a děti nechej doma.Vsimate si že zde už každému vadi všechno?
Je to podobné debata jako centrála.Tento víkend jsme byli na čtyři dny v okolí Ralska.Bylo dost osklivo a v pondělí ráno byli někteří z baterii na nule.A světě div se,když jsem řekl že mám sebou Kipora, tak najednou nikomu ramus nevadil.
Upravil hasky dne 29.09.2020 15:54, před 6 let
CoralekCoralekČlen
Přidáno před 6 let

Garda napsal:

@Garda - A jak to máte v situaci kdy přijedete do kempu. Místo pěkné a vy si postavíte bydlík. Jinak to třeba nejde ale před vchodem máte bahnitou louži, protože tam někdo vyléval týden onu "čistou" a nezávadnou vodu.
Po třech dnech to navíc začne smrdět, protože v tom byly zbytky z mytí nádobí. Navíc si to jistě oblíbí váš pes, nebo musíte hlídat dítě aby si tam nehrálo.
Proč je tu snaha ospravedlnit bezohlednost?

Ahoj.
Já samozřejmě neschvaluji vypouštění vody v kempu. Tam se dá očekávat velká koncentrace lidí. I když jsem už zažil, že majitel kempu na dotaz kam s ní, odpověděl "pod sebe". Jen jsem chtěl upozornit, že se škodlivost šedé vody přeceňuje.
Coralek
CoralekCoralekČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím.
Vypouštím doma po příjezdu na trávník. Stále na stejné místo už asi sedmou sezonu.
Nepozoruji žádné poškození přírody. Snad jen to, že když bylo v létě sucho, tak byl trávník oproti trávě jinde, stále zelený.
Tak asi tak.
Corálek
Přidáno před 6 let
Hádat se nebudu, ale to že tady někteří tvrdí že hledají ten správný kanál a jinam by to nepustili je jenom fikce
samozřejmě když je kam tak to tam vypustí asi každý, když není kam tak si poradí...
Jak myslíš že se odpadní voda likviduje ve vesnicích bez kanalizace, a že jich je hafo ???
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Zdenek a Alena napsal:

@Zdenek a Alena - Hádat se nebudu, ale to že tady někteří tvrdí že hledají ten správný kanál a jinam by to nepustili je jenom fikce
samozřejmě když je kam tak to tam vypustí asi každý, když není kam tak si poradí...
Jak myslíš že se odpadní voda likviduje ve vesnicích bez kanalizace, a že jich je hafo ???

proč hádat, někdo nad tím prostě přemyšlí a snaží se škodit svojí činností svému okolí co nejméně a pro někoho je to fikce a neřeší to
I na vesnici už jsou dneska jenom dvě možnosti, buďto čistička, nebo vybírací jímka a odvoz na čističku, u nás se to kontroluje a majitelé musí doložit doklad o nepropustnosti jímky a doklad o pravidelné likvidaci v čističce, nám ještě povolily vzhledem k lokalitě, komorovy septik, pískovou filtraci a trativod s kořenovou čističkou, ale to je asi spíš vyjímka, vše ostatní je špatně a na pokutu
Přidáno před 6 let
Mám to podobně ovšem bydlím "na samotě u lesa" Like
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
A jak to máte v situaci kdy přijedete do kempu. Místo pěkné a vy si postavíte bydlík. Jinak to třeba nejde ale před vchodem máte bahnitou louži, protože tam někdo vyléval týden onu "čistou" a nezávadnou vodu.
Proč je tu snaha ospravedlnit bezohlednost?
Miloš
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
tak jsem Tě pochopil správně. Myslím si, že slušnější vypouští jak může s ohledem na přírodu, méně slušný tam, kde je to pohodlnější a ti neslušní kdekoli.
Mám naštěstí na pozemku kanál od domu na ulici, na něm kanalizační šachtu s odnímatelným poklopem, tak si mohu alespoň doma dovolit ten pocit být slušný

Už jen to slovo kontroverzní mě poslední dobou sere samo o sobě.
Ale jakmile nechválíš a nepodkuřuješ, tak jsi trolllll
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
Já též tomu nerozumím

A co se týče vypouštění do kanálů, tak zejména by mě zajímalo jak byste to prováděli v Praze když se tam nedá zaparkovat ani s osobním autem natož s obytnákem nad kanálem. A další, na deštovou vodu jsou kanály hranaté a mají otvory na odtok vody ale ty kulaté nemají žadný otvor aby mohla voda tam natéc, jak byste to teda dělali, to by se musel poklop nadzvednout?

Nejednoduší by bylo kdyby kempy s tím počítali a tam aby byla možnost tuto vodu vypustit
F
ForsterNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj, dovolím si oživit toto téma. Jsme tu noví, čerstvě máme svého bydlíka. Jsme z Prahy a řešíme kde ekologicky vypouštět odpadní vodu. Řešíme to nejčastěji při zpáteční cestě k domovu, tj. někde v Praze, nebo před Prahou. Na základě této diskuze jsme zatím párkrát oslovili obsluhu u bezkontaktní myčky a vždy nám bylo dovoleno odpadní vodu vypustit během mytí. Řekli nám, že k mytí používají pouze novou vodu a všechna použitá odtéká do normální kanalizace bez recyklace. Při pohledu na auto obalené mycí pěnou si tak říkám jak ekologické je asi složení používaných autošampónů. Auto parkujeme ve výrobně kancelářském areálu, vodu zde můžeme vylévat do výlevky v technické místnosti, ale to je samozřejmě nepraktické. U parkovacího místa máme těsně vedle sebe dva kanály, hranatý i kulatý. Z diskuze zde bych odvodil, že jeden je pro dešťovou vodu a druhý je kanalizační co vede do čističky. Nic méně kanály jsou tak blízko sebe, že si myslím, že oba ústí do té samé šachty. Může mi prosím někdo fundovaný říci jak je to v Praze řešeno? Prosím konkrétní poznatky a nikoliv osočování kdo je větší prase. Jsme ekologicky založeni, i doma používáme pouze šetrné mycí prostředky z co největším podílem odbouratelných látek bez bělidel a podobných sajrajtů (žádný Jar a parfémovaná tekutá mýdla). Případně uvítám typy, kde lze v Praze i za poplatek vodu ekologicky vypustit.
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Forster napsal:

@Forster - Auto parkujeme ve výrobně kancelářském areálu, vodu zde můžeme vylévat do výlevky v technické místnosti, ale to je samozřejmě nepraktické. U parkovacího místa máme těsně vedle sebe dva kanály, hranatý i kulatý.

Ještě raději doplním, deštová kanalizace má kanaly s poklopem děrovanym většinou hranatym, splašková kanalizace ma poklopy plné většinou kulaté, ale neznamená to, že když je někde kulaty plny poklop, tak je tam automaticky splašková kanalizace, muže to byt třeba šachta s uzavěrem nebo vodoměrem vody a pod.
takže vždy jako u každé jiné činnosti používat hlavně hlavu, pokud na to hlavu nemám, jsem třeba profesor filozofie nebo politoligie, tak do kanálu zasadně nelezuFrown
Upravil Aluman dne 27.09.2020 12:10, před 6 let
A
andywNováček
Přidáno před 6 let
a co ta zelena chemie do zachodu, to by melo byt snad ok to dat i do prikopu ? ja to sice nemusel zatim udelat, ale zelenou chemii pouzivame vyhradne.

co se tyce sedive vody, tak srpchovani i myti nadobi pouze ekologicky odbouratelnejma pripravkama, ale v kempu stejne zasadne pouzivam zachytavaci nadrz (vestavenou na odpad nemam, ale mam takovou tu z kolecky, co postavim pod vytok, vyjde to akorat na jeden aqaroll, protoze to ma temer stejnou velikost)
nicmene nekde mimo kempy, pokud nejsou v okoli vypuste nejaci lide, stany nebo bydliky na to kaslu, protoze ta voda zavadna neni a je to jenom esteticke hledisko a v dobe sucha jako ted je to spis dobre, kdyz voda vyteka ven.
Michal
C
Chlapi_sobeČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Discoverfun napsal:

Nemuzu mlcet nad tim,ze se porad najdou cunata, kteri vypousteji vodu z myti a vareni do kanalu na destovou vodu, ve svycarsku,rakousku a nemecku
je to pod pokutou zakazane, drive byli u obytnych vozu i privesu povine piktogramy nalepene zvenci, ktere ukazovali symboly odpadni nadrze, WC,
sprchy a nadrze na cerstvou vodu, Policie to na odpocivadlech a parkovistich kontrolovala, ve svycarsku muzete vylit vodu do kanalu za 150€,
a v nemecku za 50€, v rakousku nevim co to stoji, v USA, kde jsme byli 2x s vlastnim vozem stoji Pokuta za vypusteni vody, vyhozeni vajgla nebo
plachovky od coly 150 $, po 46 letech cestovani s celkem 3 obytnymi vozy jsme zjistili, ze nejvetsi cunata jsou italove,potom francouzi , zazili jsme
vicekrat, ze mamma italka varila spageti a kdyz potom umyla nadobi, tak se voda se zbytky spaget tahla pres cely parkplaz ke kanalu,nebo kdyz jsme
byli lyzovat ve svycarsku a v rakousku, napr. na velikonoce, kdyz snih zu pomalu v polednim slunci taje, tak se v uhrabanem snehu na kraji Parkoviste
zacali ukazovat nescislne smrdici louze vylitych chem. WC, ze se clovek zamysli nad tim jestli takhle opravdu vypada svoboda a krasa individualniho
cestovani a nekteri clenove fora se ani nestydi napsat, ze vypousteji vodu do kanalu na dest, nebo ze moci v mycce do odpadove vody, Fuj !
Honza/Discoverfun

Omlouvam se zakladateli vlakna za prispevek mimo jeho tema ale neda mi to. Letos v lednu jsem byl lyzovat na STPL Klinovec. Bylo nas tam 6. Tri belgicani nemec francouz a ja. Rano do pulky parkoviste kluziste a nadavani personalu. Pri hadce tvrdili, ze to musi pomalu upoustet jinak by jim to zamrzlo. Jiste, kdyz topi primotopem ten jim nadrze nevyhreje. Jedine suche misto bylo kolem mne ale stejne tam asi dlouho jezdit nebudem...
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Forster napsal:

@Forster - Ahoj, dovolím si oživit toto téma. Jsme tu noví, čerstvě máme svého bydlíka. Jsme z Prahy a řešíme kde ekologicky vypouštět odpadní vodu. Řešíme to nejčastěji při zpáteční cestě k domovu, tj. někde v Praze, nebo před Prahou. Na základě této diskuze jsme zatím párkrát oslovili obsluhu u bezkontaktní myčky a vždy nám bylo dovoleno odpadní vodu vypustit během mytí. Řekli nám, že k mytí používají pouze novou vodu a všechna použitá odtéká do normální kanalizace bez recyklace. Při pohledu na auto obalené mycí pěnou si tak říkám jak ekologické je asi složení používaných autošampónů. Auto parkujeme ve výrobně kancelářském areálu, vodu zde můžeme vylévat do výlevky v technické místnosti, ale to je samozřejmě nepraktické. U parkovacího místa máme těsně vedle sebe dva kanály, hranatý i kulatý. Z diskuze zde bych odvodil, že jeden je pro dešťovou vodu a druhý je kanalizační co vede do čističky. Nic méně kanály jsou tak blízko sebe, že si myslím, že oba ústí do té samé šachty. Může mi prosím někdo fundovaný říci jak je to v Praze řešeno? Prosím konkrétní poznatky a nikoliv osočování kdo je větší prase. Jsme ekologicky založeni, i doma používáme pouze šetrné mycí prostředky z co největším podílem odbouratelných látek bez bělidel a podobných sajrajtů (žádný Jar a parfémovaná tekutá mýdla). Případně uvítám typy, kde lze v Praze i za poplatek vodu ekologicky vypustit.

pokud používáte šetrné mycí prostředky doma, tak je určitě používáte i v bydlíku a pak ta šedá voda není nic hrozného, ten kulaty kanál v místě kde parkuješ bude ok a nebál bych se ho používat, to že jsou kanály vedle sebe nic neznamená
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím, bohužel je to u nás problém. Pokud to jde , tak stpl. V campercontact je i seznam servisních mít. Ale když se otevře mapka , tak je vidět ten rozdíl u nás a hned za hranicemi. Také si myslím, že šedá voda není problém, samo že ne pod sebe, ale myčka nebo v nouzi kanál je asi řešení. Mohu se snažit být jakkoli slušný- ale kde nic není.... Jinak na Wc - mám rezervní kazetu a používám zelenou chemii. Zatím jsem vždy mohl dorazit tam , kam to patří vylít - a TOI na parkovišti je asi taky řešení v nouzi lepší než příkop..
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Forster napsal:

@Forster Není mezi Vámi někdo fundovaný, kdo zná schéma pražské kanalizační sítě?

V Praze je několik tisíc km kanalizace, pochybuju že vubec někdo takovy existuje, natoš na C24, pokud nejsi schopen zjistit kde v tvém bydlišti, nebo parkovišti je splašková kanaliizace a vodu do ní vypustit (většinou je potřeba otevřít kulaty poklop), tak není nic jednodušího než zavolat na čistírnu odpaních vod v místě kde ti to bude vyhovovat a domluvit se s nima, v Praze je těchto čistíren více jak 20, seznam není problém najít.
Pokud něco chci, v tomto případě se chovat šetrně k přírodě, tak bych měl byt ochoten také pro to něco udělat. Používání ekologicky odbouratelnych přírodních a k přírodě šetrnych prostředku je takovy maly základ.
F
ForsterNováček
Přidáno před 6 let
Jakákoliv šedá voda, byť s minimem čisticích prostředků, určitě patří jedině do ČOV, kvůli tomu se čističky budují. Posouzení na kolik je tato odpadní voda nebezpečná pro životní prostředí přísluší pouze odborníkům, nikoliv nám. Já řeším pouze to jak jí tam správně dopravit. Ideálně tak abych neporušoval žádný předpis ani nařízení a chápu, že s tím může být spojen nějaký poplatek. V Praze je určitě registrováno stovky karavanů, jejichž majitelé toto musí pravidelně řešit. Nechce se mi věřit, že všichni k tomu přistupují stylem, že o nic nejde a nějak se to svépomocí vyřeší. Není mezi Vámi někdo fundovaný, kdo zná schéma pražské kanalizační sítě?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 38
Členové online 0

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026