Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Výměna plynových lahví po Evropě

Poslední aktualizace před 5 let
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
Dokáže tu prosím někdo vysvětlit,jak vyměnit plynové lahve,kde a kdo akceptuje ty naše,nebo musím pro Italii ,Rakousko a jiné země schánět jejich lahve?At píše ten,kdo s tím má životní zkušenosti,ne ten,co si někde něco přečte.Díky.

Sloučené 12.12.2019 07:07:
Tak nikdo tu nema zkusenosti
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
No s našima lahvema jen Slovensko.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Řešením je jedna německá láhev, která se dá vyměnit na řadě míst (např. kempy) i v zemích, kde mají jiný systém. Českou láhev Ti vymění jen v ČR a na Slovensku.
Alternativou jsou plnící láhve nebo nádrž na LPG a sada redukcí.
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
máš namysli ty hliníkové plnící lahve a naplní mi je i na běžný benzince

Sloučené 12.12.2019 09:11:
není jednodužší si pořídit v Italii lahev,sic nejsem znalec,ale asi bude zapotřebí nějaké redukce je otázka jaké

Sloučené 12.12.2019 09:18:
tak,jak to všichni vlastně děláte,když vyjedete někam na dýl?
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let

MarianM napsal:

@MarianM -

Nejezdíme na moc dlouho, na to se těšíme až v důchodu. Ale určitě si pořídím plnící lahve, které se dají naplnit úplně všude. (Itálie je výjimka, ale použil bych psí oči a to by v tom byl čert)
Fun
Smile 😊
J
Jirka WČlen
Přidáno před 6 let
Jednoznačně plnicí lahve(nádrže). To bylo první, co jsem do nového auta pořídil. 9 let jsem je nevyndal a netahal jsem se s nimi, pouze doplňoval LPG. A neřeším, v které zemi jsem a kolik v nich ještě zbývá, k tomu samozřejmě Duocontrol CS. (I letos v Itálii bez problému). Je to pohodlné, doplním když potřebuji, je na nich ukazatel stavu, vždycky vím, kolik tam mám. Za celou dobu nebyl jediný problém. Výborná investice.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

MarianM napsal:

@MarianM - máš namysli ty hliníkové plnící lahve a naplní mi je i na běžný benzince

Sloučené 12.12.2019 09:11:
není jednodužší si pořídit v Italii lahev,sic nejsem znalec,ale asi bude zapotřebí nějaké redukce je otázka jaké

Sloučené 12.12.2019 09:18:

Existují různé plnící láhve. S jejich plněním na čerpačkách LPG není problém ( s výjimkou Itálie, kde má LPG pro pohon aut daňové zvýhodnění a nesmí být proto čerpán pro jiné účely). Tím netvrdím, že se v Itálii LPG do obytky načerpat nedá.
Já plnicí láhve nemám, tak vozím v zimě do Alp jednu německou náhradní láhev. V případě potřeby zajedu do nějakého kempu, kam jezdí němečtí karavanisté a láhev tam vyměním za plnou.
Srozumitelněji to napsat nedovedu.
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 6 let

Rudy napsal:

@Rudy - Řešením je jedna německá láhev, která se dá vyměnit na řadě míst (např. kempy) i v zemích, kde mají jiný systém.

Ty jo Rudy, to je mazaný, to mě nenapadlo AngryLike My vozíme dostatek českých, v zimě na 14 dní tři rezervní v garáži.
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
můžeš prosím poslat jejich foto,a,kde je v Italii plníš na benyince to prý nejde
P
paragČlen
Přidáno před 6 let
Jaro,léto,podzim plnicí lahve super,ale co v zimě při -15 st.když nejsou ve vyhřívaném prostoru?Asi nic moc,neb v lahvi zůstane asi 40 procent butanu a čistý propan u benzinky nenatankuješ.Zimní směs bývá 60 prop.a 40 butan,na severu bývá lepší poměr.
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
V zimě mi to je jedno to hodlame právě být na Sicilii a přes léto doma na chalupě.Grin
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Pokud bych plánoval cestu do takto extrémního počasí jako je trvalých -15°C, pak bych natankoval propan. Ale kdy a kde je takové počasí?
Další věc je doplnění plynu na cestách. Např Rakousko, Itálie, Dánsko, Norsko má zpravidla směs s vyšším obsahem propanu. Británie nepoužívá směs vůbec, pouze propan.
Proto se LPG nebojím ani v zimě.
Fun
Smile 😊
pavel1971pavel1971Člen
Přidáno před 6 let
Tak teď o víkendu jsem byl lyžovat v Livignu a v noci -15.V láhvi zustala cca čtvrtina a duocontrol přepnul na druhou lahev.Přez den tepleji,tak se lahev zase přepnula,aby se dočerpal plyn.Dávám pouze propan,lahev se takhle vyjede opravdu celá,to s propanbutanem ani náhodou.
Upravil pavel1971 dne 12.12.2019 16:34, před 6 let
T
TomzeNováček
Přidáno před 6 let
Asi koupím aspoň 1 německou lahev na výměnu abychom netahali v zimě tři. Poraďte prosím Alugas nebo ocelovou?
Myslel jsem na tu hliníkovou ale bývají v kempech v Rakousku i tyhle nebo to už si příliš vymýšlím? V Itálii nevymění asi ani tu německou ocelovou? Děkuji
Upravil Tomze dne 12.12.2019 22:00, před 6 let
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
Na kolik vyjde v Italii jejich lahev musim asi i jejich regulator,nebo by stacila jen redukce
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Tomze napsal:

@Tomze - Asi koupím aspoň 1 německou lahev na výměnu abychom netahali v zimě tři. Poraďte prosím Alugas nebo ocelovou?
Myslel jsem na tu hliníkovou ale bývají v kempech v Rakousku i tyhle nebo to už si příliš vymýšlím? V Itálii nevymění asi ani tu německou ocelovou? Děkuji

Osobně bych koupil obyčejnou ocelovou. U té je pravděpodobnost, že najdeš kemp nebo jiné místo v Rakousku,Itálii ...kde ti ji vymění, největší. Často bývá levně nabízena v inzerci majiteli dovezených karavanů, kteří ji vyměnili za českou.
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
To ano,ale člověk v tom není tak yběhlý a neví,co kupuje na bayoši prodává jednu Italskou s redukčákem,ale jest-li je ještě použitelná,to fakt nevím.
T
TomzeNováček
Přidáno před 6 let
Rudy děkuji!
Vidím v tom rozumné řešení jak jet tak 2 x za zimu na týden lyžovat a netahat 3 bomby nebo jak neplatit zbytečně plnící lahve. Kdybychom měli více času, to by byla jiná situace.
M
MarianMČlen
Přidáno před 6 let
Jak rozeznám odkud ,která lahev je?
L
LakyČlen
Přidáno před 5 let
Mám na prodej 1ks PB Řeckou i s redukcí na CZ hadici - SZ
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: MarianM, Tomze, Rudy, pavel1971, Fun, parag, Ondrej, Jirka W, Garda, Laky
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 26
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025