Bezne sa to pouziva, ale zalezi aj aku mas chladnicku.
Ja mam 142 litrovu absorpcnu so spiralou cez 200W, tusim az 240W a to by uz elektroinstalacia neuniesla. Tam sa odber blizi ku 20A. Preto ani od vyroby nie su pripojene 12V kable v privese na spiralu chladnicky, iba 12V na napajanie elektroniky.
Pri mensich chladnickach, co sa zmestia pod kuchynsku linku, je odber nieco cez 10A a to utiahne.
Pozri stitok chladnicky alebo manual na ten odber.
Ale moze tu byt este problem pri euro 6 autach s inteligentnymi alternatormi, moze za jazdy klesnut napatie aby sa autobateria nedobijala a potom aj s poklesom napatia na kabloch je uz napatie na chladnicke tak nizke, ze vykon spiraly je znacne znizeny a chladnicka chladi malo. Treba si to premerat. Pokles napatia o 10% znamena pokles vykonu spiraly cca o 19%, ide to s druhou mocninou. A zas pri regenerativnom brzdeni s euro 6 moze napatie vyskocit aj ku 15V, co uz je dost.
Alternativa co mam aj ja je Truma Duocontrol/Monocontrol CS (s filtrami), vtedy je mozne legalne pouzivat chladnicku za jazdy na plyn. A na plyn chladi tak dobre ako na 230V.
Odpojene mam aj napajanie karavanu z auta, na piny zdroja kde bol privedny privod z auta je napojena cez odpojovac LiFePO4 150Ah bateria dobijana 230V nabijackou a solarom. Pre tych par amper za jazdy co by bez boostra islo z auta sa mi neoplati ponechat napajanie aj z auta.
Edit: tu je nieco o euro6 a chladnickach
https://caravanch...e-battery/
Edit2: a ten Duocontrol CS sa mi uz zisiel uz aj bez chladnicky, aspon som mohol ked som siel na lyzovacku kurit za jazdy v Truma S 3004, po namontovani T3 krytu komina s nadstavbou. Obcas sice za jazdy zhasne, ale cez prestavku znova spustim a karavan pri minusovych teplotach aspon nevychladne a voda nezamrzne kym dojdem do ciela.