Já dobíjení karavanu měl klasicky přes 13 PIN, ale nyní u nového karavanu už to nechci, proudové zatížení alternátoruje fakt velké, např. Hyundai to nedoporučuje vůbec, tam jim prý hoří alternátory.
Napadl mě jedině proudový omezovač, ale nakonec jsem to vyřešil solárem a je pokoj...
Ty průřezy musí být opravdu velké 40A pojistka mi tenkrát praskla a 4mm2 drát byl rozpálený, jak pětník.
Jel jsem v noci, svítil celý karavan, lednice na 12V a ještě dobíjení...
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
Rozumím tomu takto: 7 pin zásuvka na autě nemá stálý přívod, který u 13-ti pinové zásuvky zajišťuje elektrizaci přívěsu.
Jakmile použiješ redukci 13/7 na přívěsu (samec) nedostaneš elektriku na stálý přívod. Máš na přívěsu pouze autoelektriku."Hotelovou" elektriku nemáš k dispozici.
Na starém autě jsem to řešil samostatným kabelem cigaretový zapalovač v autě/13 pin zástrčka přívěsu. Hotelovou elektriku jsem měl pouze při stání. Při spaní přívěs autoelektriku nepotřebuje.
Mirek vymýšlí systém, kdy stálý přívod na přívěsu nějakým způsobem propojí s autoelektrikou, tedy s některým světlem autoelektriky.
Zajímalo by mne, jak to JaK má/měl.
Jarda, Hana,
Laika Kosmo 6.0 nebo
Opel Zafira, Bürstner 435 Premio
Upravil Jarda885 dne 16.11.2020 12:29,
před 5 let
VasuČlenPřidáno
před 5 letMachajdo, nikdo tě nebude pranýřovat, ale řekl jsi jen A a né B. Jestli ze světelného okruhu napětí ponížiš diodou /0,7V / a ještě žárovkou, tak můžeš nabíjet baterku, do telefonu, ale velkou olověnou baterku ne !
Kdyby jsi vyhodil, tu diodu a i žárovku, tak možná, že by jsi tam nějaký ampér dostal, podle průřezu drátů.
Kluci, to dělali tak, že tam dali relé, přes diodu a to relé seplo napětí, do baterky, když jsi zapnul světla. Když jsi vypnul, vyplo relé a nenapájelo auto.. Ovšem, bez zvýšení průřezu vodičů, bylo možné, do baterky dostat maximálně 2-3 A Pak raději natáhli samostatný vodič 10-16 mm2 a bylo po srandě a mohla jet i lednice!
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři