Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Měření vody Nordelettronica

Poslední aktualizace před 5 let
ladas01ladas01Člen
Přidáno před 7 let
Dobrý den,prosím o radu.Vyměnil jsem v obytném autě ovládací panel Nordelettronica NE 152 za dotykový NE 274.
Panel ,by měl dle prodejce se stávajícím energoblokem být kompatibilní.Připojil jsem jej a panel funguje ,jediné co nefunguje dobře, je stav vody v odpadní nádrži.Na nádrži ,mám z boku čtyři nerezové šrouby jako sondy když je nádrž prázdná ukazuje 0% při prvním šroubu pořád 0% a při dosažení vody druhého šroubu mi ukazuje panel stav100% zkoušel jsem jednotlivé dráty na sondách přehazovat a nic, fungují jen dva dráty bílá a žlutá 100%, samotná bílá 0%,hnědá a zelená nereagují v žádné kombinaci.
U čisté vody tento problém nemám,vše ukazuje jak má 0%,25%,50%75%,100%.V nádrži na čistou vodu mám sondu a na ní čtyři nerezové dráty v různých výškách.Nevíte prosím Karle co s tím?Pro informaci přikládám zapojení energobloku.
Upravil ladas01 dne 18.02.2019 22:02, před 7 let
ladas01 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 7 let
Zkoušel jsi "prozvonit" dráty, jestli nejsou někde přerušené?
Zkoušel jsi to připojit na JP8...to by měla být druhá odpadní nádrž.... Jestli se to chová stejně, asi bych to hledal v drátech nebo připojení k sondám.

Voda v nádrži asi jen spojuje jednotlive obvody - sondy,, takže propojením drátů by měl jít simulovat stav v odpadní nádrži vody.

Je to můj laický názor!:)
Ivan, Hanka a psice
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
zjisti si, který drát vede z toho nejspodnějšího šroubu (bude to ten bílý nebo hnědý) a ten má být na svorce negative (společná svorka), druhý odspoda na 1/3, další 2/3 a ten vrchní šroub na svorku 3/3.
Jako první zkus propojit přímo na konektoru negative postupně s jednotlivými vstupy a zkontrolovat jestli to ukazuje na panelu. Pokud to nebude fungovat, tak je problém v panelu. Pokud to funguje, tak zkontrolovat barvy na nádrži, zapojit podle toho na konektoru a musí to jít. Pak je možné vyzkoušet to na nádrži (propojit postupně spodní šroub s dalšíma a kontrola, jestli to ukazuje na panelu).

Jenom tak na blind zkus mezi sebou prohodit ten bílej a hnědej, pak se ti to možná rozjede, protože pokud jsi dal kabel ze spodního šroubu na svorku 3/3, tak ti bude ukazovat jenom prázdno nebo plno.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
je to tzv svodová sonda.
čili když vyzkratuješ kostru s čímkoliv - bude to ukazovat. Když ne - je vadná elektronika v bloku nebo vedení.
Zdenek BrabecZdenek BrabecČlen
Přidáno před 7 let
před výměnou panelu ukazatel fungoval ?? Pokud si s tím neporadíš zavolej vyřešíme www.karavanypro.cz
ladas01ladas01Člen
Přidáno před 7 let
Tak jsem kabely proměřil a jsou v pořádku.Zkoušel jsem tedy pro jistotu, přímo na energobloku propojovat piny a simulovat stav vody, u čisté vody vše funguje u odpadních nádržích S2 a S3 ukazuje panel při propojení pinu 1 s pinem 2 100% jiné varianty nefungují.Zkusil jsem připojit původní panel, který signalizuje stav odpadní vody ledkama a ten funguje normálně. Kdyby nefungoval ,ani jeden z ukazatelů, asi bych to vůbec neřešil a panel vrátil ,ale tohle mi hlava nebere.
Panel jsem měnil z důvodu promačkaných tlačítek a přesnějšího indikace nabíjení a stavu baterii což na novem panelu funguje perfektně.Jen ta odpadní nádrž...:o
F
FerkoČlen
Přidáno před 7 let
Mám ten istý problém s tým rozdielom, že mne odpadná nádrž ukazuje dobre a čistá voda iba 1/4 a 3/4. Skúšal som aj novú sondu a to isté.
Je to na EBL Schaudt 99. Ladas01, ak to vyriešiš, daj vedieť ako.;)
Integrál Burstner Viseo i640G
F
FerkoČlen
Přidáno před 7 let
Zobrazovacia časť kontrolného panelu Schaudt IT 96-2,(analógové zobrazenie) mi ukazuje len 1/4 a 3/4 čistej vody v nádrži. Má od toho niekto schému podľa ktorej by sa to dalo opraviť? Možno je to len nejaký chybný odpor,
Nikde schému nemôžem nájsť a v popise pre môj Burstner Viseo je zobrazené len napojenie konektorov.
Integrál Burstner Viseo i640G
F
FerkoČlen
Přidáno před 5 let
Ladas01 - už si to vyriešil?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ladas01, Ivan a Hanka, PetrDubi, Karel Prokop, Zdenek Brabec, Ferko
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025