Ahoj, ja mám tuto značku od stejného prodejce, jen 1500W... používám hlavně na kávovar a nabíjení baterek kol.... mám ho 1/2 roku a zatím bez problémů. Chlazení mám mizerné, ale na funkci se to neprojevilo.
Ivan
caprighiaČlenPřidáno
před 3 dnyMám tento stejný - připojil jsem ho dvakrát silnějšími vodiči než je dodáváno (přeci jen tudy může protéct skoro 200 A). Kromě jištění má i svůj vypínač, abych ho nemusel odpojovat jeho vlastním vypínačem (není moc přístupný). Utáhne vysavač 1500 W či konvici 1000 W bez problému. Víc jsem nezkoušel a nehodlám zkoušet :-)
Se zkušeností neporadím, ale musím si jen rýpnout ohledně konkrétního prodejce. Ze zvědavosti jsem na stránky mrknul (nalákalo mě slovo "levné" v názvu :-)) a hned jsem si tam všiml takové kraviny, jako je balancér pro olověné baterky a to hned v několika typech. S prodejem něčeho takového u mě věrohodnost či odbornost prodejce okamžitě padá na nulu. Je to srovnatelné s prodejem filtru do zásuvky na elektřinu z jádra.
Balancer pro olovene baterie samozrejme smysl ma. V ramci jednoho bloku treba 6 kusu clanku nutny neni, ale jakmile uz spojis dva takoveto bloky do serie, pak je temer jistota, ze jednotlive bloky nejsou ze stejne vyrobni serie. Takze i drobne rozdily ve vnitrnich odporech povedou k rozdilnemu vybijeni. Prebijeny oloveny akumulator pak trpi vysychanim.
Upravil Metyl dne 08.09.2026 05:32,
před 2 dny
PetrMČlenPřidáno
před 2 dnyJá mám jiný model, ale jen doplním, že jsem zapojení doplnil ještě jističem 200A, Je možné ho použít jednoduše i jako odpojovač.
Upravil PetrM dne 08.09.2026 07:39,
před 2 dny
PetrM Připojili následující obrazek:
Metyl: předpokládám samozřejmě použití zcela shodných, současně a z jednoho zdroje koupených, baterek. Koupě dvou kusů různého stáří nebo nebo odjinud nedává smysl a vzhledem k nabíjecím proudům proti tomu legračnímu proudu, který vetšina balancérů zvládně protopit, nedává takové řešení smysl. Beztak olovo oproti lithiu je tak nějak samobalancující, zatímco lithium mi přijde naopak - pokud by se například nabíjelo konstantním proudem bez horní hranice napětí, od nějaké úrovně nabití letí napětí strmě nahoru, což u olova nehrozí.
Takže mít 2 stejné olověné baterky, tedy 12 článků, a dávat balancer doprostřed, v tom nevidím smysl.
Pokud by zvládal balancovat proudem rovným max nabíjecímu proudu, tak bych ho nezatracoval, ale nějaké drobné ampéry při nabíjení altíkem nehrajou roli, pokud na některé z baterek napětí poleze moc vysoko, bylo by nad jeho síly tomu zabránit.