Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Green Cell INV11 Měnič napětí

Poslední aktualizace před 1 den
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 3 dny
potřebuji silnější měnič, používáte někdo tuto značku?

https://www.levne...-d1518.htm

Bohužel větší se mi pod sedačku nevejde.
Fun
Smile 😊
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 3 dny
Ahoj, ja mám tuto značku od stejného prodejce, jen 1500W... používám hlavně na kávovar a nabíjení baterek kol.... mám ho 1/2 roku a zatím bez problémů. Chlazení mám mizerné, ale na funkci se to neprojevilo.
Ivan
caprighiacaprighiaČlen
Přidáno před 3 dny
Mám tento stejný - připojil jsem ho dvakrát silnějšími vodiči než je dodáváno (přeci jen tudy může protéct skoro 200 A). Kromě jištění má i svůj vypínač, abych ho nemusel odpojovat jeho vlastním vypínačem (není moc přístupný). Utáhne vysavač 1500 W či konvici 1000 W bez problému. Víc jsem nezkoušel a nehodlám zkoušet :-)
J
JménoČlen
Přidáno před 3 dny
Se zkušeností neporadím, ale musím si jen rýpnout ohledně konkrétního prodejce. Ze zvědavosti jsem na stránky mrknul (nalákalo mě slovo "levné" v názvu :-)) a hned jsem si tam všiml takové kraviny, jako je balancér pro olověné baterky a to hned v několika typech. S prodejem něčeho takového u mě věrohodnost či odbornost prodejce okamžitě padá na nulu. Je to srovnatelné s prodejem filtru do zásuvky na elektřinu z jádra.
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
Balancer pro olovene baterie samozrejme smysl ma. V ramci jednoho bloku treba 6 kusu clanku nutny neni, ale jakmile uz spojis dva takoveto bloky do serie, pak je temer jistota, ze jednotlive bloky nejsou ze stejne vyrobni serie. Takze i drobne rozdily ve vnitrnich odporech povedou k rozdilnemu vybijeni. Prebijeny oloveny akumulator pak trpi vysychanim.
Upravil Metyl dne 08.09.2026 05:32, před 2 dny
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 2 dny
Já mám jiný model, ale jen doplním, že jsem zapojení doplnil ještě jističem 200A, Je možné ho použít jednoduše i jako odpojovač.
Upravil PetrM dne 08.09.2026 07:39, před 2 dny
PetrM Připojili následující obrazek:
jisti_200a.jpg
J
JménoČlen
Přidáno před 2 dny
Metyl: předpokládám samozřejmě použití zcela shodných, současně a z jednoho zdroje koupených, baterek. Koupě dvou kusů různého stáří nebo nebo odjinud nedává smysl a vzhledem k nabíjecím proudům proti tomu legračnímu proudu, který vetšina balancérů zvládně protopit, nedává takové řešení smysl. Beztak olovo oproti lithiu je tak nějak samobalancující, zatímco lithium mi přijde naopak - pokud by se například nabíjelo konstantním proudem bez horní hranice napětí, od nějaké úrovně nabití letí napětí strmě nahoru, což u olova nehrozí.
Takže mít 2 stejné olověné baterky, tedy 12 článků, a dávat balancer doprostřed, v tom nevidím smysl.
Pokud by zvládal balancovat proudem rovným max nabíjecímu proudu, tak bych ho nezatracoval, ale nějaké drobné ampéry při nabíjení altíkem nehrajou roli, pokud na některé z baterek napětí poleze moc vysoko, bylo by nad jeho síly tomu zabránit.
M
MetylČlen
Přidáno před 1 den
Asi ti to pride divny, ale v realu u trakcnich olovenych baterii se to pouziva. Prave proto, ze nikdo negarantuje, ze jednu baterku nemohli vyrobit v patek a druhou az v pondeli. Cena balanceru proti kvalitni olovene trakcni baterce je sranda. Vysychani clanku, zejmena u "bezudrzbovych baterii" (rozumej "zakazniku naser si, destilku dolevat nebudes, kup si pak novou nasi baterku, voe"Wink) je bohuzel bezna vec. Takze kdyz pak jeden clanek jde do kytek, muzes ve finale menit vsechny aku, abys mel zase stejne. Tuhle vychcanost zavedla VARTA a je dobre, ze ten podnik s bolsevickejma moresama zkrachoval.

Samozrejme, citlivost na rozbalancovani clanku je u olova proti jinym technologiim nekde jinde, o tom neni sporu. Pokud ma nejaky clanek v serii jiny vnitrni odpor a vede to k jeho prebijeni, no tak holt si zabubla, ale neshori. Lithium je na tom holt jinak.

Dneska je to fuk, olovo je prekonane.
Upravil Metyl dne 09.09.2026 09:38, před 1 den
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Fun, Ivan a Hanka, caprighia, Jméno, Metyl, PetrM
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 24
Členové online 0

Celkem členů: 16,805
Nejnovější člen: Modranská
TOPlist

Copyright © 2026