Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

problém lednice.

Poslední aktualizace před 17 let
PeropPeropČlen
Přidáno před 17 let
Dobrý den,potřeboval bych poradit i když většina Vás je asi na dovolené. Minulý týden jsem se vrátil z Itálie a vše bylo vpohodě. Nyní se ale vypravujeme na delší dovolenou a to většinou mimo kemp a tady je problém. Zjistil jsem,že mi lednice Electrolux chladí jen na elektriku a nejde na plyn. Sice když dám knoflík puštění plynu na symbol plamenu a zapnu zapalování,tak to okamžitě naskočí a hoří. Ovšem lednice nechladí. Vše jsem vyčistil,jak tady bylo již psáno a je to stejné. Z komínku jde teplý vzduch a nechladí. Nikdy jsem tyto problémy neměl. A u dřívějších autocaravanů byl u lednice na plyn jen jeden kohoutek se třemi různě velkými plamínky. U této lednice jsou otočné kohoutky dva a to jeden na puštění plynu a druhý kohoutek na číslice jako u elektr.zapojení na 1,2,3,4,5,6. aprávě nevím jak toto má fungovat. Dole u hořáku je jen tryska,elektrozapalování a zřejmě čidlo teploty. Tak nevím jak toto všechno funguje. A ventilátorky na chlazení jsou zřejmě jen na chlazení při el.chlazení. Předem děkuji za jakoukoliv radu. Opravny lednic mi neporadily. přeji krásné léto Perop.
cestovatel ze Šumavy;y
M
matusinecČlen
Přidáno před 17 let
ahoj:_ . skus to tady. :_

http://www.karava...
PeropPeropČlen
Přidáno před 17 let
Dobrý večer,tak většina odborníků na tento problém je asi na dovolené. Děkuji matusincovi za radu. Ale pro mne ze Šumavy je to velká vzdálenost a i si myslím,že v servisu je to na delší dobu. Já jsem zjistil,že plamínek hoří stále stejně a nereaguje na otáčení knoflíku rwgulátoru. Tak si myslím,jestli by tam nešlo dát místo dvou ovladačů jeden jako je u sporáku se třemi polohama. A vzhledem,že již brzo musím odjet chtěl jsem se zeptat co bude lepší jestli jet na 12 v a nebo přes měnič na 220 V co dýl vydrží baterka.Přeci jenom takovej odborník přes elektr. nejsem. Ale zase pivíčko bych chtěl mít vychlazené. předem díky za radu.Per.
cestovatel ze Šumavy;y
RobertRobertČlen
Přidáno před 17 let
Řeším úplně stejný problém. Na dovolené přestala po 2 dnech chladit. Doma jsem ji vyzkoušel na 220, to je super. Plynovou část jsem rozebral, závada žádná. Když zapálím plamínek, teplota poklesne o 4 stupně a dost. Pak pomalu narůstá. Trubka s chl. mediem je horká a přitom to necyrkuluje. Zrovna jsem to konzultoval s chlaďařem, prý jestli není plamen moc velký (před dovolenou jsem měnil regulátor u bomby). Teď to zkouším na přiškrcený plamen, uvidíme. Jsem z toho špatný, na pohled je všechno OK a přitom to nejde. Dám vědět, jak to dopadlo.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
PecaPecaČlen
Přidáno před 17 let
Mám jednu zkušenost z loňské Itálie, kamrád zkoušel v autě zapnout ledničku na plyn a ovládání zapnul na plno v tu chvíli se lednice doslova uvařila, musel jet pouze a maximálně do 3/4 výkonu. U lednice je duležité, aby měla dostatečný přívod vzduchu v Řecku vyhazujou i krytky, nechávaj tam jenom holé díry bez sítěk tak jsem to řešil i já u svého prvního bydlíku.
Perope zkus zapnout regulaci pouze tak na 2/3 a dej pryč ochranou síťku ( jenom na zkoušku ) pokud to začne chladit máš vyhráno. Je potřeba dostat k lednici hodně vzduchu
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 17 let
Perope - jestli jede lednice na 220 a nebo na 12V je prakticky pro tu baterii jedno.Ba naopak si myslím,že přes měnič by se vybila asi ještě dříve,jsou tam nějaké ztráty. Tělesa jsou stejná,v mém případě 120W.Tak si to cucá stejně.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
josef slechtajosef slechtaČlen
Přidáno před 17 let
Děkuji za radu Pecovi .Tento výkend jsme byli na Stvořidlech a bylo velké teplo , stání jsme měli na sluníčku žádný stín. Ledničku jsem na plyn zapnul samozřejmě na plno, aby brzo namrazila. Komínek hůčel ,lenička rozpálená a výsledek žádný.Tak jsem si v duchu říkal je po ní, zkusili jsme to i na elektriku a nešla také. Po přečtení článku jsem mazal ke karavanu a zapnul lednici. Jelikož se ochladilo, lednička mrazí.Tak že to znamená, když je velká venkovní teplota a lednička nejde,zkuste vyndat mřížky. Ještě jednou děkuji za radu.
PecaPecaČlen
Přidáno před 17 let
Na autě kamaráda jsem to pro letošní sezónu vyřešil velkými otvory i s krytím použil jsem krytky z velkých lednic s mražákama, uvidíme jak to bude makat.
TajfunTajfunČlen
Přidáno před 17 let
Já jsem si dal nahoru a dolu dva ventilátorky z počítače na 12V neuvěřitelně to při vedru pomáhá.Ochlazuje to žebra která se hřejí.
T
Tom a LuckaČlen
Přidáno před 17 let
Řešil jsem stejný problém letos v Řecku. po několika dnech přestala lednička chladit na plyn za jízdy na 12V bylo vše OK, po různém čištění profukování jsme vyměnili bomby s kolegou a bylo po problému. Lednice začala chladit jako blázen. K tomuto uvádím, že jsem vzal plyn před dovolenou (údajně čistý propan) v prodejně technických plynů SIAD v Hradci Králové Kladské ulici.
T+L , pejsek Arny II, polointegrál LMC
tronictronicČlen
Přidáno před 17 let
U mě se problém projevil stejně.Lednice na plyn hoří ale nemrazí.Ještě dodám že k tomuto jevu došlo postupně.Přepnutím na 230V tento problém zmizel.Mněnil jsem bomby,rozebíral a profukoval trysku hořáku a nic.Problém vyřešila až rada od Jiri Majki.Ten mi poradil vytáhnout z horní části komínku drátek na jehož konci je hliníkový pásek stočený do vrtule.Ten a celý komínek jsem vyčistil a složil zpět a lednice lední na plyn jako za mlada.Asi tak jako na obrázku.Bohužel v našem kemperu je lednice hned vedle záchodu.
Díky Jiří.:^
Upravil tronic dne 08.07.2009 21:47, před 17 let
tronic Připojili následující obrazek:
lednice.jpg
PeropPeropČlen
Přidáno před 17 let
Dobrý večer,díky všem za ochotu pomoct. S tím přívodem vzduchu na chlazení je mi jasné. U dřívějšího auta jsem to řešil ventylátorkama z počítače a i v teplotě 35 st. ve stínu,jsem měl vždy pivíčko vychlazené. U tohoto auta je to již originálně ventilátorkama osazeno a samo se to reguluje podle teploty žebrování. Při chlazení na 220 V mám v mrazáčku i nanuky a vpohodě. Právě proto mám pocit,že to bude regulátorem ovládání,poněvadž při otáčení na to plamínek nereaguje a je stále malej a proto to zřejmě na plyn nechladí. A tady bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s rozebráním a vyčistěním ale ještě lépe jen s profouknutím tlakem. Mám novou i trysku a tak to zítra zkusím. Odcestovat potřebuji a jen do kempu se mi nechce. Na 12 v by byla baterka brzo prázdná a v létě je lednice pořebná,bez pivíčka nejedu. Troniku ty fotky máš perfektní a určitě jste si užili krásnou dovolenou. Všem přeji krásné chvíle při cestování v caravanu a šťastný návrat. Perop
cestovatel ze Šumavy;y
tronictronicČlen
Přidáno před 17 let
Díky Perope a krásnou dovču.:_
PeropPeropČlen
Přidáno před 17 let
Dobrý večer a moc děkuji všem za ochotu poradit. Tento problém jsem nikdy neměl ani při teplotách 35 s. ve stínu. Vždy jsem měl pivíčko pěkně vychlazené. Je mi jasné,že to potřebuje přívod vzduchu na chlazení. U dřívějšího auta jsem si to udělal z ventilátorků z počítače. U tohoto auta je to již originálně zabudováno s termostatem a při chlazení na 220 V to perfektně stačí chladit,že v mrzáčku mohou být i nanuky. Já mám ale stále pocit,že je to regulátorem ovládání poněvadž při otáčení se plamínek ani nehne a hoří málo a nestačí asi chladit. Proto jem se chtěl zeptat, jestli někdo neví jestli by se dal nějak rozebrat a vyčistit a ještě lépe jen profouknout tlakem . Má i novou trysku a tak to zítra skusím ,Ještě jednou všem díky. Troniku ty fotky jsou paráda. Přeji krásné léto plno cestování Perop.
cestovatel ze Šumavy;y
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Perope, já myslim, že problém bude "jen" v regulačním ventilu, nebál bych se to rozdělat, dělal jsem to u svého a Kipovi to taky nešlo, tak jsem to celé rozdělal, vyčistil a složil, já měl kokon v trisce, plamen hořel kolem, Kip měl napadanou rez v trisce a ucpaný komínek. Neboj se to rozdělat, bude tam určitě binec, na tom nic není ;) je tam taková malá plechová mystička s dírkou a ta se dost zanáší, pokud se nepoužívá.
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
PeropPeropČlen
Přidáno před 17 let
Dobrý večer,děkuji všem za radu a morální podporu. Dalo to rachotu,ale podařilo se mi to zprovoznit. Celé vedení plynu včetně regulátorů a uzávěrů jsem profoukl tlakem z kompresoru a ejhle šlape jako hodinky. Na plyn za hodinu mám již v mrazáčku -5 st. a to je paráda. V servizech jsem nikde nepochodil,ty neopravují ale jen mění náhradní díly. Takto to mám bez finančních nákladů a ke spokojenosti. Tak mohu vyrazit do hor. Ještě jednou díky a přeji hodně zážitků z letošního zatím divného léta. Perop.:_
cestovatel ze Šumavy;y
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Perope to je super, zlatý český ručičky :^... já bych se to tlakem bál profouknout,ale zdařilo se a vo tom to je :)
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Perop, matusinec, Robert, Peca, Mirek a Jirinka, josef slechta, Tajfun, Tom a Lucka, tronic, jirkamds
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 35
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025