Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Solární sestava

Poslední aktualizace před 5 let
T
TFeitČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím Vás pánové, před dvěma lety jsem nainstaloval na karavan sestavou panel 50Wp, regulátor PWM 10A a trakční baterií 50 ah. V karavanu používám pouze 12V LED osvětlení, čerpadlo na vodu a WC a občas TV na 12V a zatím je to vše dostatečné. Jelikož se mi tato sestava osvědčila, pořídil jsem si na chatu podobnou sestavu 100Wp panel, 20A PWM regulátor a baterii používám tu z karavanu. TZN, když nejedu s karavanem, vše odpojím ( solár od regulátoru a poté od baterky) a baterii převezu na chatu a naopak. Nyní jsem preventivně v autě vyměnil 7letou startovací baterku 60 Ah za novou a přemýšlel jsem, jestli ti nevyužít a nedat jí do té solární sestavy co mám v karavanu. Proto se ptám, je možné či vhodné tuto baterku zapojit na solár, kdy panel je 50Wp a regulátor 10A PWM?? V servisu, kde mi baterku měnili, byli překvapený proč jí měním, že má kapacitu stále v pořádku. Proto se mi nechce jí hned likvidovat. S karavanem nyní jezdíme čím dál méně Frowna více času trávíme na chatě, kde je více klidu. Předem děkuji za jakékoliv info. Tomáš
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj, mám nyní na soláru také startovací, nevidím důvod, proč ji nosit do šrotu a nezapojit tak, jak píšeš.
B
bob7373Člen
Přidáno před 5 let
Může vybíjet trakční, záleží na stavu a konstrukci trakční baterie.
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

bob7373 napsal:

@bob7373 - Může vybíjet trakční, záleží na stavu a konstrukci trakční baterie.

Proč by vybíjela trakční, když ji bude mít v jiném systému na chatě. Četl jsi dotaz TFeita?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: TFeit, kutil1, bob7373
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025