Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Resort Dymník Rumburk

Po říjnovém svátku jsme zazimovali karavany, ale po měsíci se dostavil absťák.

Po říjnovém svátku jsme zazimovali karavany, ale po měsíci se dostavil absťák.

S našimi přáteli z Liberce jsme si začali pohrávat s myšlenkou strávit přelom roku na horách. A jak se víc blížili vánoce, sondovali jsme kam by jsme mohli vyrazit, aby děti byli na sněhu, ale přitom abychom mohli bezpečně dojet.

Čert je z Liberce a my od Lovosic, tak jsme logicky koukali někde mezi námi. Na několika místech nás bohužel odmítli… Až na německém portále jsme objevili toto místo, které se nám zalíbilo. Telefonem prověřit aktuální stav… a … hned po prvním telefonátu jsem měl dobrý pocit. Je zima, ale předpověď počasí je každý den jiná… Cestujeme s dětmi Terka 4 r. a Matěj 10 m., proto rychle dokoupit zimní soupravy, aby nás zima nezaskočila.

Jak se blížil čas odjezdu, tak se počasí oteplovalo. 28.12. hlásí Čert, že v Liberci sněží, říkáme si paráda, bude nahoře sníh. Den před odjezdem volám panu Fišerovi na Dymník, jak je sjízdná cesta na kopec. Uklidňují mne, že je to černej asfalt a neměl by být problém.¨

Den D a ráno přes Litoměřice, Nový Bor míříme směr Rumburk. Na Šebru už se blížíme nule a přibývá okolo cesty sněhu. (To ještě netušíme, že to byl poslední letošní sníh co vidíme). Po pár kilometrech jsme zase na cca 5°C. Cesta až na vrcholové parkoviště bez problémů. Pan majitel nám ukazuje místa kde lze parkovat, kde je elektřina i voda. Místo podmáčené trávy volíme asfalt a rychle stavíme předstan, než přijde očekávaný déšť. Dostavíme a opravdu začalo pršet a dokonce i foukat. Ale je 10°C a tak to není hrozné, po sněhu ani památky…

Centrální parkoviště …

První noc na asfaltu …

Snídaně po probděné noci …

Noc byla větrná, a když nejsou kolíky zatlučené v asfaltu, tak to byla bezesná noc. Ráno konstatujeme, že takto ne a Čert rozhoduje: ,,Balíme a jedeme k lesu!“ Máme to nacvičené a tak během chvilky jsme zase v křesílkách u lesíka. Podklad byl sice mokrý, ale kupodivu se vůbec nebořilo. Asi to bude tím, že jsme na vrcholu vyhaslé sopky….

Ranní stěhování …

Tepelné zdroje a výhled …

Hlady jsme netrpěli …

Prostředí je to velmi krásné a asi i díky termínu bylo celkem liduprázdno a pohoda nás rozhodně neopustila. Panovala dobrá nálada, něco jsme popili, pojedli, rozdali pár kamínků, odlovili pár kešek, nachodili několik desítek kilometrů a to i s kočárkem, navštívili místní rozhlednu, stonehenge… a ten výhled na všechny strany …a…ty….ohňostroje. Terka byla šťastná. Jen ty boby nám zůstali sněhem netknuté =)).

… Rumburské stonehenge – Kamenná Hvězda života …



Hřiště pro fotbalgolf …

Rozhledna Dymník …

Čtyři dny utekli a jelikož je neděle, tak se zase rozjíždíme do svých domovů s předsevzetím, že sem se jistě v létě vrátíme.

To byl náš první zimní výjezd, i když při cca 10°C nad nulou je to asi hodně s nadsázkou…

Tak zase někdy někde.











radista 18. January 2022 1372 přečtení 1 komentář 1 hodnocení Tisk

1 komentář

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Jarda a Maru
    Jarda a Maru
    www.caravan24.cz/../../images/smiley/smiley027.gif
    - 21.01.2022 18:25

    Hodnocení je k dispozici pouze členům.

    Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
    Skvělý! (1)100 %
    Velmi dobrý (0)0 %
    Dobrý (0)0 %
    Průměrný (0)0 %
    Špatný (0)0 %

    Copyright © 2023

    Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
    Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

    Theme by PHP Fusion Inc
    44,472,692 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.10023 sekund | Průměrně za: 0.10023 (0) sekund | Dotazy: 45 | Použitá paměť: 1.47MB/2MB