Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Karavanink vstupuje do vinařské turistiky po malých krůčcích

"Seznam STPL je určen všem karavanistům, kteří hledají nezávislé reference při plánování svých cest."


Vinařská turistika se těší stále větší oblibě. Přibývá vinařských cyklostezek, nejrůznějších akcí jakými jsou otevřené sklepy, košty mladých vín či vinobraní. I karavanisté pravidelně míří na Moravu za dobrým vínem a vyhledávají příznivá místa na parkování, přenocování.

„Stellplatz“ neboli místo na stání, či odpočinkové a servisní místo pro obytná auta a karavany je už i v Česku známým pojmem. Na webových stránkách Caravan24.cz evidujeme několik desítek těchto míst i v rámci naší republiky, což nás velmi těší. Databáze se rozrůstá také o parkoviště vhodná k přespání, o kempy a tábořiště. Za zmínku stojí i nově evidovaná soukromá stání, která budou, doufáme, také přibývat. Seznam je určen karavanistům, kteří hledají nezávislé reference při plánování svých cest. Každý se může v komentářích podělit o své zkušenosti, hodnotit doporučovat. Zapsání do databáze je zdarma, což chceme zachovat i v budoucnu, aby nedocházelo ke střetům zájmů provozovatelů a hodnocení hostů.

Každý nově vybudovaný stellplatz vyvolá mezi karavanisty velikou pozornost. S potěšením jsme přijali pozvání Carthago Fans na zahájení provozu stellplatzu Park ‚n‘ Wine ve Velkých Bílovicích, v klidném prostředí v areálu Vinařství MALÝ VINAŘ - František a Hana Mádlovi. Majitelé pojali stavbu opravdu velkoryse a pečlivě. Pozemek nechali srovnat do roviny a zpevnit. Parkovací místa jsou pokryta perfektním anglickým trávníkem, nechybí ani možnost elektrické přípojky, výlevky WC a pitné vody. Pro dospělé zde mají široký výběr bílého, růžového i červeného vína a děti se mohou vydovádět na prostorném dětském hřišti. Není divu, že toto nádherné prostředí bylo zvoleno pro víkendové setkání fanoušků obytných aut Carthago. Stellplatz byl zaplněn do posledního místa. Probíhaly zde předváděcí jízdy modelem C-line 4.9 L Superior s novou automatickou převodovkou, prohlídka moderních prostor výroby vína spojená s degustací a výkladem.

Odpoledne jsme byli pohoštěni kávou a čokoládovým dortem. V podvečer nám k dobrému vínu navodila atmosféru moravská cimbálovka a nechyběly ani opravdu vynikající, grilované rakouské klobásy. Diskutovala se nerůznější karavanistická a cestovatelská témata a to až do velmi pozdních hodin.

Na závěr bychom chtěli poděkovat Vinařství MALÝ VINAŘ - František a Hana Mádlovi za nádherný stellplatz, kde se budeme rádi zastavovat nejen na přespání při cestách krajem vína, ale i pro doplnění vinných zásob.

Děkujeme také za pozvání firmě Campigworld Neugebauer za bohatý program a všem zúčastněným fanouškům značky Carthago. Byli jste báječní a rádi se s vámi opět setkáme.
Věříme, že k tomu bude ještě hodně příležitostí a cestování již nebudou bránit žádné pandemické překážky.

Šárka a Míra

Fun 20. June 2020 4172 přečtení 3 komentáře Tisk

3 komentáře

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Petr Z
    Petr Z
    Ahoj, potvrzuji. Byl jsem před 14 dny a tento víkend cestou do Thermálů opět. Pohoda klid, dobré víno i děti si mají kde hrát. David slíbil slevy za věrnost :-) Petr
    - 23.07.2020 13:48
    • Jirka S
      Jirka S
      Doporučuji. Mám to zde rád. Pozdravuji osobně Davida..! Vždy nakoupím vínko domů i pro kamarády, kteří jsou také vždy spokojeni..! Ať se daří, přátelé..!
      - 01.12.2021 23:49
      • V
        VaclavS
        Naprostý souhlas, STLP ve Velkých Bílovicích je parádní, taky ale ne nejlevnější. Bohužel nemohu úplně souhlasit s tím, že karavanink vstupuje do vinařské turistiky. Jak jsem včera psal, město Znojmo zakázalo stání na parkovišti u městského koupaliště, které ani v letních měsících není zcela zaplněné. Při tom na místo toho, aby třeba část oddělili a vybudovali tam základní infrastrukturu to jednoduše zakážou. Vinařský podnik Znovín, při tom minimálně 2x do roka pořádá vinařské akce. Tak že to žádná podpora turistice není.
        - 17.05.2023 19:35

        Copyright © 2023

        Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
        Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

        Theme by PHP Fusion Inc
        43,943,493 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16060 sekund | Průměrně za: 0.1606 (0) sekund | Dotazy: 47 | Použitá paměť: 1.5MB/2MB