Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Lednice na plyn nechladí: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Lednice na plyn nechladí

Poslední aktualizace před 3 roky
VasuVasuČlen
Přidáno před 13 let
Taky mně zajímala regulace chlazení v plynové ledničce. Tak když jsem,jak všichni ostatní čistil trysku pro bezchybný chod ledničky, zkoušel jsem otáčet knoflíkem plynová regulace.
Nevím, jak vám, ale u mně se opravdu mění výška plamene. A to asi od 2 cm až do 6 centimetrů.
Neberte mě za slovo, možná mám v oku jinné centimetry, prostě se měnila velikost plamene.
Škoda, že regulace nemá spojitost s regulací vhodné teploty v ledničce. Prostě reguluje plyn a neví jaká teplota bude v ledničce.
connyconnyČlen
Přidáno před 13 let
JJ, takze velikost plamene.. A xgojny se bavi o klasickych, novych lednicich kde evidentne je termostat a lednicka uz sama vi jake pocasi mame za stenou a kolik ledu mame z druhe strany :)))

Coz ovsem vede k jednoduche ridici elektronice na hlidani plamene, zapalovani, kontroly zapaleni, regulaci plynu.

No a my co mame stare mrchy s freonem se holt musime smirit s tim, ze ten plamen hori porad, nezavisle na slunci nebo mesici a teplotu musim nastavit na kolecku na vykon "baj voko".

Protoze alespon u me system auto zazehu proste neni :( Cimz odpada vse co by to logicky umet melo ale neumi..
Americky obytnak. Zere to, nejede to, ale to neva.. Wink
BombiciBombiciČlen
Přidáno před 13 let
Také se trápím s lednicí. Někdy mrazí na plyn jako divá a někdy ne. Na 230 ji vyzkouším dnes, ale na 12 V mi také při jízdě nějak nemrazila. Jindy zase ano. Co s tím? Že by musela jít ven a obrátit ji vzhůru nohama, jak někdo psal? A pomůže to? hrozím se toho, že budu muset pořídit novou, když na ni není spoleh. Bát se toho, zda bude dnes fungovat nebo ne je docela blbý. Díky za info.
Bombíci
X
xgojnyČlen
Přidáno před 13 let
Zdravím po dovolené, lednice fungovala na 80%. Někdy v mrazáku pohoda párky zmrzlé na kost a jindy jsem měl v lednici nanuky a zmrzlinu a div nechtěli z mrazáku vypochodovat. Je teda fakt že jsem byli v Řecku a teplo tam bylo. To se nedá popřít.

Přemýšlím o instalaci hliníkového kusu, který by zvětšil plochu pro dochlazování a zároveň o instalaci větráčku. Zapojoval někdo z vás větrák za integrovanou lednicí? Dovedli jste si novejch 12 V nebo jste to napojili na stávající přívody k lednici? A na jaké?? Díky za info.
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
no, řekl bych 12V nových - těch 12V do lednice jde jen za jízdy a zrovna v ten okamžik jsou ventilátory na nic.
vrtule mají odběr minimální, není potřeba nějaký extra silný přívod = jde to odpojit od čehokoliv. (co je trvale pod proudem - pochopitelně)
miromiroČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, káble som ťahal nové, do série som vonku zapojil bimetalový termostat, ktorý mám namontovaný pri spodnej mriežke.
Na ňom mám nastavených 28C kedy sa mi sám spúšťa ventilátor z PC, ktorý tlačí vzduch smerom hore.
Dôležité, treba dať poistku na začiatok vedenia !!! Ako je vidieť na fotke trafil som pri montáži šróbom akurát káble a ten sa roztavil na dĺžke 2m. Potom som zistil že origo auto poistky od Frankany sada kúpená v DE sú vadné a takmer neodpálitelné!
Takže istiť a pre istotu jednu poistku obetovať na test.
Miro
miro Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen kable_chl.jpg
T
TFeitČlen
Přidáno před 13 let
Zdravím Vás, taky mě trochu lednice zlobí na plyn, na plný výkon na plyn chladí skvěle, ale jakmile jí chci na noc ztlumit na tu minimální nebo střední polohu na regulátoru tak ráno mám v lednici vše teplé a připadá mi to jako kdyby lednice vůbec nechladila.Přičemž, plamínek reaguje na regulátor dobře.Chtěl jsem tedy vyčistit trysku, ale když jsem odělal spodní mřížku, tak vůbec nevím jak se na ní dostat a taky nevím jestli to vůbec pomůže. Díky za radu Tomáš
vojskovojskoČlen
Přidáno před 13 let
Tryska je vlozena na konci privodni plynove trubicky. Kdyz odsroubujes tuto trubicku od telesa horaku tak je ve spoji vlozena. Vse se lehce udela pres venkovni spodni mrizku.
L
LaganČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

TFeit napsal:

Zdravím Vás, taky mě trochu lednice zlobí na plyn, na plný výkon na plyn chladí skvěle, ale jakmile jí chci na noc ztlumit na tu minimální nebo střední polohu na regulátoru tak ráno mám v lednici vše teplé a připadá mi to jako kdyby lednice vůbec nechladila.Přičemž, plamínek reaguje na regulátor dobře.Chtěl jsem tedy vyčistit trysku, ale když jsem odělal spodní mřížku, tak vůbec nevím jak se na ní dostat a taky nevím jestli to vůbec pomůže. Díky za radu Tomáš


Pokud nevíš jak se k trysce dostat, níže uvádím část postupu, který jsem v minulém roce zaslal jako radu kolegovi-karavanistovi:

Po odstranění spodní plastové mřížky z venkovní strany jsem odšrouboval křížovým šroubovákem dva malé šroubky z plechového krytu hořáku a kryt odkryl. Objevila se trubička, ve které jde plyn a dva izolované kablíky (jeden z nich dává u ústí hořáku jiskru k zapálení plynu). Trubička je zakončena matičkou č. 10, která je zašroubována do hranatého dutého tělesa. Vevnitř v tom tělese na konci je plechový klobouček (tryska) s dírkou 0,3 mm.
Při povolování je nutno dát „kontra“ klíčem č. 11, který se nasadí právě na popisované hranaté těleso. Po povolení a oddělení přívodní trubičky je možno trysku vyjmout z tělesa prudkým zakýváním, nebo trhnutím. Nikdy ne dostávat ji ven nějakým kovovým nebo tvrdým předmětem. Pokud to nejde, musí se ještě křížovým šroubovákem povolit těleso hořáku a vyndat. Nečistota (pavučinka, kousek rzi ) se pak profoukne hustilkou, já jsem to provedl ústy. Profoukl jsem jak trysku, která se nezdála být ucpaná, ale i dutinu hranatého tělesa (tam asi byla nečistota), hořák a pak v opačném pořadí jsem to smontoval zpět. Trysku jsem opatrně až na konec tělesa zastrčil (ne násilím zatlačit) zápalkou. Není od věci i po odmontování horní plastové mřížky profouknout komínek spalin. Když nebylo vozidlo delší dobu používáno, může tam být pavučina. Varuji před snahou pročistit otvor v trysce kovovým předmětem ( jehlou, drátkem a pod).
Lednička chladí až mi v mražáku zmrzlo pivo. Podotýkám, že uvádím popis odstranění závady u ledničky Dometic
T
TFeitČlen
Přidáno před 13 let
Díky za radu, jen mám pocit že budu mít problém hned na začátku. Zdá se mi, že kryt hořáku není přišroubován, ale jsou tam nýty. Ale koukal jsem na to letmo, tak až snad letos taky přestane pršet podívám se na to důkladněji.
BombiciBombiciČlen
Přidáno před 13 let
Tak jak jsem psal výše, lednice občas zlobí. Někdy chladí jako ďas a jindy zas skoro vůbec.
No koukal jsem, 12 V za jízdy to je jen na udržení. Spíše si myslím, že při svícení ve dne a dalším odběru (dobíjení baterek, dětem DVD, abych už doma neposlouchal, kdy už tam budeme a pod.) ani alternátor nestíhá a saje to částečně i baterku (asi dle otáček motoru a tím altíku). Doma to na 230V nachladím a pak už to celkem jde. Ale na plyn je to tak, buď v pohodě chladí, nebo ne. A když ne, koukal jsem, že mám nízky plamen. Asi tak 1,5 cm. Je ale modrý. Vše jsem vyčistil a chodí to. Posledně jsem však klepl do ovladače, kde se nastavuje dle stupnice asi výkon plamenu (na lednici) a plamen se rozhořel víc. Musím to minimálně ještě jendou vyzkoušet, abych měl jistotu. Pak mi to připadá, že nějak nechodí ten regulační ventil (ovladač). Může být zanešený již od dřívějška, nebo nějak zůstává viset (ale to by neměl, není s tím třeba točit, tak to nechávám tak na 2,5). Dá se ten ventil vyměnit? Jistě je do něj zataženo i tělísko, které snímá plamen. Prosím o radu, je to volně k prodeji, klidně i s výměnou v servisu.
Děkuji za radu a přeji všem více !e
Bombíci
ridermartinridermartinČlen
Přidáno před 12 let
Můžete někdo prosím poradit? Mám lednici elektrolux, mrazák mrazí na spirále je jinovatka ale žebra v lednici jsou teplá. Je to lednice z roku 88. Mám si šetřit na novou lednici?
Toyota Corolla 1,4 16V + Chateau Lacar 330, Bombard 310 S,Tohatsu 5HP, Martin 26, Katka 23, a pes Max 2 roky
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj. Výparník chladicí aparatury je rozdělen na dvě části, kde část (možno říci polovina) je v mrazicím prostoru a druhá část v chladicím prostoru, kde jsou na trubku výparníku přišroubována žebra. Část v chladicím prostoru začne chladit teprve tehdy, až je mrazicí prostor vychlazen tak, že v této mrazicí části už dochází k minimálnímu odpařování chladiva a přebytek jako kapalné natéká do druhé části v chladicím prostoru a žebra začnou chladit. Je potřeba dodržet základní podmínky, a to vyrovnat aparaturu do roviny (vodováhy - vlastně celý karavan), a zavřít dvířka od mrazicího prostoru. Pokud je mrazicí prostor naplněn potravinami, trvá nějakou dobu, než se vychladí, protože při přendávání dojde k oteplení potravin, a pak začne chladit i část v prostoru s nadnulovou teplotou. Čáo, Pepa
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
To ridermartin: Ptal ses jestli začít šetřit na novou, odpověď je ano.
ridermartinridermartinČlen
Přidáno před 12 let
Tak jsem karavan vyrovnal do naprosté roviny. Předtím byl jen nepatrně nakloněný, čemuž jsem vůbec nevěnoval pozornost. Najednou začla chladit i žebra v lednici. Pokud byl karavan ve stínu, bylo v lednici kolem 5 stupňů. Jak začalo svítit sluníčko a venku bylo 30 stupňů tak stoupla teplota v lednici na 20 stupňů. To že musím karavan naprosto vyrovnat, je známkou úniku chladiva? Souvisí to i s nízkou účinností? Mám ještě zkusit lednici otočit, jak se zde již psalo?
Popř. jaký typ by jste mi doporučili? Cenově se mi líbí tahle. http://www.e-kara...1-9-9.html
Předem moc děkuji za rady
Toyota Corolla 1,4 16V + Chateau Lacar 330, Bombard 310 S,Tohatsu 5HP, Martin 26, Katka 23, a pes Max 2 roky
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 12 let
Se zvyšující se venkovní teplotou se zvyšuje i teplota v chladničce, bo ta absorpční chladí pouze na nějaký teplotní rozdíl, nikoliv na konstatní teplotu. Pokud se mýlím tak mě opravte. Řešením je i doplnění o větráček který chladí zadní rozvod chladiva, někde je i návod. Sám to mám a teplota o pár stupňů úspěšně klesne. Teď jsem našel i ten návod, je tady http://www.karava...nicky.html
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
ridermartinridermartinČlen
Přidáno před 12 let
Na větráček jsem již taky koukal. Nemyslím, ale že by udělal nějaký závratný rozdíl. V lednici mít 20 stupňu je zkrátka moc. Pravděpodobně odešla, už má holka nárok. Zajímalo by mě zda ji mám vyndat a zkusit otočit, než koupím novou.
Toyota Corolla 1,4 16V + Chateau Lacar 330, Bombard 310 S,Tohatsu 5HP, Martin 26, Katka 23, a pes Max 2 roky
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj. Několikrát jsem tady psal, že prosté otočení chladničky nepomůže, je potřeba vymýt ucpaný termosifon chl. aparatury několikerým otočením po sobě (optimálně 20 - 30x). Pokud to pomůže, tak je to jen důkaz, že v okruhu čpavkové vody se pohybují částečky koroze a sraženin z ihibitorů koroze a tato situace určitě nastane znovu. Pokud se to ucpe za dalších pět šest let, tak to má možná smysl, ale většinou tato porucha nastane znovu, když chladničku nejvíce potřebujeme. Podrobnější popisy a vysvětlení (pro nově příchozí do C24) jsou v mých článcích. Čáo, Pepa
ridermartinridermartinČlen
Přidáno před 12 let
Díky moc, pokud jsem tedy správně pochopil tak je lepší koupit novou. Co si myslíte o těchto typech? http://www.jechac...,1545.html http://eshop.hykr...4-984.html

Díky

Automatické sloučení 29.04.2012 21:10:
tak jsem ještě prošel pár webů a zjistil, že tyto lednice jsou pravděpodobně pouze jen postavit volně. Potřebuji vestavnou, tudíž něco takového že? http://www.kobras...301100005/

Díky za rady
Toyota Corolla 1,4 16V + Chateau Lacar 330, Bombard 310 S,Tohatsu 5HP, Martin 26, Katka 23, a pes Max 2 roky
Upravil ridermartin dne 29.04.2012 20:10, před 12 let
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Pokud máš lednici vestavnou dej tam zase vestavnou. Dbej na vestavné rozměry (i tak budeš přizpůsobovat) pokud se spleteš v mírách je to vždycky velká komplikace. Ideální je starou lednici vysápnout, oměřit a podle toho shánět novou. Něvěřil bys jak se ti ztenčí !M výběr.
Jo, a bacha na vybrání vzadu (pokud je na podběhu).
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,039,490 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23961 sekund | Průměrně za: 0.23961 (0) sekund | Dotazy: 134 | Použitá paměť: 2.26MB/4MB